Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Donderdag is het bewolkt en regenachtig.De temperatuur loopt vanmiddag op naar maximaal 5 graden. De noordwestenwind waait zwak tot matig en vanmiddag aan zee vrij krachtig. Vanavond en vannacht blijft het bewolkt en regenachtig. De temperatuur daalt naar 2 of 3 graden en de noordwestenwind waait zwak tot matig en aan zee eerst nog vrij krachtig.
Vrijdag valt er eerst nog wat regen, de middag verloopt droog met soms een streepje zon. Het wordt opnieuw 5 graden en de noordwestenwind waait zwak tot matig.

Vaccineren

Ook aan het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel zijn woensdag coronavaccins afgeleverd. Voorlopig moet het ziekenhuis het doen met 90 van de 224 vaccins die bestemd zijn voor zorgpersoneel. Over een periode van drie dagen worden medewerkers van de intensive care, de corona-afdelingen en de spoedeisende hulp geprikt. In het ziekenhuis is een complete prikstraat ingericht. Er kunnen drie medewerkers tegelijk worden gevaccineerd. Na de vaccinatie worden zij nog een kwartier gemonitord, waarna ze de prikstraat weer mogen verlaten.

Bestorming Capitool Amerika

4 doden, 52 arrestaties bij bestorming • Congres weer bijeen om winst Biden vast te stellen 06:31 - Bezwaar tegen uitslag van Pennsylvania, direct verworpen door Senaat. De gezamenlijke vergadering van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat is korte tijd onderbroken, omdat er bezwaar is aangetekend tegen de verkiezingsuitslag van Pennsylvania. Beide Kamers bespreken het bezwaar, waar officieel maximaal twee uur voor gepland staat. Het bezwaar maakt geen kans. De Senaat heeft het binnen enkele minuten verworpen.

Drugs

De Douane heeft in de Rotterdamse haven in de nacht van woensdag op donderdag 740 kilo cocaïne onderschept. De drugs hebben een straatwaarde van ruim 55 miljoen euro. De verdovende middelen zaten verstopt in een container uit Brazilië. Daar troffen de douaniers 25 tassen aan met drugs. De container was bestemd voor iemand in Oosterhout. Deze persoon heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. De douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam onderzoeken de zaak. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Zinkgat

Bij het zinkgat dat gisteren ontstond op het Muntplein is toch iemand gewond geraakt. Een vrouw op een scooter reed tegen een afzetlint van de politie en raakte daardoor gewond aan haar gezicht. Kort na het ontstaan van het zinkgat in het zebrapad zetten agenten het kruispunt af. Een vrouw op en scooter zag het afzetlint over het hoofd en kreeg het in haar gezicht. Volgens een getuige kwam de vrouw daardoor ten val. Een woordvoerder van de politie laat weten dat twee agenten de afzetlinten bewaakten en dat de vrouw op de scooter de afzetting toch niet gezien heeft.

Wat gebeurde er op 7 januari

Op 7 januari 1937 trouwen prinses Juliana en prins Bernhard. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de Sint Jacobskerk in Den Haag.
Prinses Juliana en Bernhard van Lippe-Biesterfeld hadden elkaar begin 1936 ontmoet tijdens een skivakantie in het Duitse Garmisch-Partenkirchen. September datzelfde jaar verloofden de twee zich. Kort hierna kreeg Bernhard het Nederlandse staatsburgerschap.
De huwelijksvoltrekking vond plaats op een bijzondere dag. Op 7 januari van het jaar 1879 waren eerder namelijk koning Willem III en prinses Emma getrouwd.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.