Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Het is woensdag overwegend bewolkt en op de meeste plaatsen droog, maar in de loop van de ochtend valt in Limburg een enkele vlok sneeuw. Later op de dag trekt een neerslaggebied van het oosten uit het land in. In het oosten van het land levert dit vaak natte sneeuw op, verder naar het westen valt enkel regen. Met maxima tussen 1 en 3 graden blijft het vrij koud. Donderdag blijft het lang bewolkt en regenachtig, met in de heuvels van Limburg nog kans op (natte) sneeuw. Overdag trekken nog enkele buien over.

Corona in de regio

Bijna 500 nieuwe besmettingen in de regio, 13 coronapatiënten overleden.
Volgens het RIVM zijn de afgelopen 24 uur 499 personen uit de regio positief getest op het coronavirus. Dit aantal ligt lager dan maandag (697).De afgelopen 24 uur zijn dertien personen uit de regio Rijnmond overleden aan Covid-19 en zijn twintig patiënten opgenomen in het ziekenhuis.Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente, gevolgd door het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronacrisis: Krimpen aan den IJssel: 19 - 1965

Blauwe zwaailichten voor agenten op de fiets

De politie is in zes regio's begonnen met het testen van blauwe zwaailichten voor agenten op de fiets. De proef duurt vier maanden en loopt bij de teams in de regio's Tilburg, Breda, Amsterdam, Groningen, Zoetermeer en Boxtel.
Elk team krijgt de beschikking over vier fietsen met de opvallende blauwe verlichting, als aanvulling op de normale fietsverlichting. De politie verwacht dat zij met de beter zichtbare verlichting veiliger en efficiënter te werk kunnen gaan.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.