Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Dinsdag is het bewolkt in de regio en blijft het op de meeste plaatsen droog. Vanochtend was het 2 graden en vanmiddag komt de temperatuur uit op een graad of 3. Door de matige en aan zee vrij krachtige noordoostenwind voelt het kouder aan dan de thermometer in werkelijkheid aanwijst. Vanavond en vannacht blijft het bewolkt en vrijwel droog. Er zit ook weinig variatie in de temperatuur, die komt uit op 2 graden.
Woensdag is het bewolkt en blijft het droog. Pas in de avond gaat het vanuit het oosten licht regenen.

Machiavelliprijs

IC-arts Diederik Gommers en virologe Marion Koopmans, beiden van het Erasmus MC in Rotterdam, krijgen de Machiavelliprijs 2-duizend-20. Dat is de prijs voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. Volgens de jury van de Stichting Machiavelliprijs maken de twee "wetenschap over het coronavirus toegankelijk voor een breed publiek. "Enthousiast en onvermoeibaar weten zij keer op keer feiten en fabels over het virus te onderscheiden in een begrijpelijke taal."

Rijdend vuurtje

Een vuilniswagen met restafval is maandagavond in brand gevlogen. De chauffeur van de wagen is met brandende lading naar de Roteb aan de Laagjesweg in Rotterdam gereden. Daar heeft hij de wagen op een veilige plaats geparkeerd. De chauffeur heeft onderweg naar de Laagjesweg op Rotterdam Zuid de brandweer ingelicht. De vuilniswagen wordt momenteel geblust door de brandweer. De chauffeur is ongedeerd gebleven. Hoe de brand in de lading van de wagen heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk.

Burgemeester

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft maandagmiddag getekend voor de start van zijn derde termijn als burgemeester van Rotterdam. Ten overstaan van Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, heeft de burgemeester de eed afgelegd. Ter gelegenheid van de beëdiging droeg Smit de stropdas van de stad Rotterdam. Ahmed Aboutaleb is sinds 5 januari 2009 burgemeester van Rotterdam. In 2015 ging zijn tweede termijn van zes jaar in. Officieel gaat de derde termijn van de burgemeester dinsdag in.


Noodoproepsysteem

Een BMW-eigenaar in de Duitse plaats Hasselroth keek vreemd op toen hij op oudejaarsavond door de politie werd gebeld met goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws was dat zijn auto was gestolen, het goede nieuws was dat de auto zich had gemeld via een automatische noodoproep. Helaas voor de man bleek de locatie van de auto weer slecht nieuws. De oproep van de gestolen wagen kwam namelijk vanaf de bodem van de rivier de Main. Het noodoproepsysteem van de BMW meldde zich op oudejaarsavond omstreeks 22 uur bij de BMW-beveiligingscentrale.

Wildplassen

Een vrouw heeft zaterdag haar hoge nood in het centrum van Arnhem moeten bekopen met een fikse boete. In plaats van op zoek te gaan naar een toilet, besloot de vrouw midden in de winkelstraat in een put te urineren. Wijkagenten Cees en Arnoud van Arnhem-Centrum delen het opmerkelijke voorval, dat rond 14.00 uur in de Pauwstraat gebeurde, op Instagram. Ze zeggen dat ze plotseling verrast werden met een 'nogal bijzonder uitzicht'. Ze betrapten de vrouw op heterdaad op wildplassen in de winkelstraat.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.