Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Vrijdagochtend is het bewolkt en valt er flink wat regen. In het uiterste noordoosten kan ook sneeuw vallen. Het wordt 2 graden in het noorden tot 10 in het zuiden. In de middag wordt het wat droger, maar blijven buien mogelijk. De zon komt er ook af en toe bij. In de avond en nacht wordt het met een naar noord draaiende wind overal kouder. Vannacht komen opklaringen voor en gaat het vriezen.Zaterdag in het noorden wat zon, in het zuiden bewolkt met wat neerslag. Met 1 tot 3 graden is het vrij koud.

Schilderij van Botticelli : 76 miljoen euro o

Een zeldzaam portret van de Italiaanse renaissanceschilder Sandro Botticelli is voor 76 miljoen euro geveild in New York. Dat maakt dit het op een na waardevolste schilderij ooit van een oude meester. Alleen een werk van Leonardo da Vinci heeft vier jaar geleden meer opgeleverd, namelijk 370 miljoen euro. Het werk van Botticelli was het absolute topstuk van de veiling van Sotheby's. Van Botticelli zijn nog maar een tiental portretten bewaard gebleven en de meeste daarvan hangen in musea. Vooraf werd gedacht dat het schilderij voor zo'n 66 miljoen euro zou worden verkocht.

413 besmettingen in de regio, 13 mensen overleden

In de afgelopen 24 uur zijn 413 mensen in onze regio positief getest op het coronavirus. Dat is iets minder dan woensdag. Toen werden er 429 mensen positief getest.Er zijn voor de tweede dag op rij minder mensen in het ziekenhuis opgenomen, namelijk vijf. Woensdag ging het om acht opnamen en dinsdag werden er nog zestien gemeld. Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente, gevolgd door het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronacrisis is:
Krimpen aan den IJssel: 14 - 2277

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.