Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Dinsdagochtend is er geregeld zon en neemt de kans op een bui verder af. Vanmiddag blijft het droog en neemt de bewolking toe. Vanavond gaat het vanuit het westen regenen. Het wordt 6 graden en er staat een matige westenwind. Later in de middag krimpt de wind naar zuidwest. Vannacht is het bewolkt en valt er nog af en toe regen. Het koelt af naar een graad of 2. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige wind uit het zuiden en later uit het zuidwesten.
Woensdag is het overwegend bewolkt met nauwelijks zon en blijft het vrijwel droog. Bij een matige westenwind wordt het 7 graden.

Olieresten

Ruim 2,5 jaar na de ramp met de tanker Bow Jubail zijn nog niet alle olieresten opgeruimd. Vooral in de Botlek zit de smurrie nog op en tussen de basaltblokken van de kademuren. Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland maakt zich zorgen over de milieu-impact. De olietanker Bow Jubail ramde op 23 juni 2018 een steigerpaal en verloor daarbij bijna 220.000 liter ruwe olie. Het was de grootste olieramp ooit voor de Rotterdamse haven. De olie verspreidde zich over tientallen kilometers water. Kademuren, schepen, maar ook veel zwanen, raakten besmeurd.

Vaccinatielocaties

De GGD Rotterdam Rijnmond opent op korte termijn vier nieuwe vaccinatielocaties, waaronder één per 1 februari in het het industriële monument Van Nellefabriek. Ook komen er in de loop van februari nog drie andere vaccinatielocaties in de stad. Twee vaccinatielocaties komen op de Zuidoever en één op de Noordoever. De locaties zijn nog niet bekend. Er wordt bij de keuze voor een locatie onder meer gekeken naar de doelgroep die op dat moment aan de beurt is voor een vaccinatie. In totaal worden in de regio Rotterdam-Rijnmond 15 tot 20 vaccinatielocaties ingericht.

Waanzin

In het Erasmus MC in Rotterdam is vorige week een onbekend aantal medewerkers met corona besmet door een man die een patiënt bezocht. Hij was op dat moment al positief getest op corona, maar verzweeg dat. Na zijn bezoek bleek dat een aantal ziekenhuis-medewerkers besmet was met corona en dat de man de bron was. Hij verklaarde dat de GGD hem had verteld dat hij gewoon naar het Erasmus MC kon voor het ziekenbezoek. Het Erasmus MC onderzoekt de zaak en brengt in kaart hoeveel medewerkers precies besmet zijn door de man.

Korenmolen

Wie bij de ingang van korenmolen De Arend in Zuidland staat ziet het direct, de molen zakt. De deuren zijn inmiddels rond afgeschuurd, omdat de vloer bol staat in plaats van recht. De molen heeft te kampen met funderingsproblemen. Om dit te verhelpen is ruim twee ton nodig, maar dat geld is er niet. Molenaar Arie van Loo wijst in de molen allerlei scheuren in de muur aan. “We hebben al veel geld gestoken in het herstel hiervan", vertelt hij. "We zijn bang dat hij door het zakken nog verder gaat scheuren.”

Persoonsgegevens

Een 23-jarige man uit Alblasserdam is aangehouden op verdenking van het verkopen van persoonsgegevens uit de GGD-systemen. De man had via zijn werk op de GGD-callcenter toegang tot privégegevens van mensen die een coronatest hadden aangevraagd en laten doen. Ook een 21-jarige man uit Heiloo is aangehouden. Justitie kwam de mannen op het spoor op aanwijzing van een journalist van RTL Nieuws. Die had ontdekt dat er op berichtenservice Telegram persoonsgegevens uit GGD-systemen te koop werden aangeboden.

Wat gebeurde er op 26 januari

Op 26 januari 1950 wordt landverrader Anton van der Waals op de Waalsdorpervlakte geëxecuteerd. Hij wordt vaak de grootste Nederlandse landverrader tijdens de Tweede Wereldoorlog genoemd. Anton van der Waals (1912-1950) was afkomstig uit een eenvoudig Rotterdams gezin. Tijdens de oorlog ontpopte hij zich tot verrader. Hij infiltreerde in verschillende verzetsgroepen, zorgde dat hij het vertrouwen van de verzetsleden won en speelde zijn informatie vervolgens door aan de Duitsers.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.