Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Corona in de regio

In de afgelopen 24 uur zijn 403 mensen in onze regio positief getest op het coronavirus. Gisteren waren het er 596, een verschil van bijna eenderde. Het aantal sterfgevallen kwam uit op 19. Vrijdag waren dat er 25, woensdag 18 en de rest van de week minder dan 10.

In Goeree-Overflakkee stierven de meeste mensen aan de gevolgen van corona, het gaat om 4 inwoners. In Hellevoetsluis en Zwijndrecht meldt het RIVM 3 sterfgevallen. Verder overleed in Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Sliedrecht, Vlaardingen en Westvoorne 1 persoon en in Rotterdam 2.

Roparun komt niet in regio

De Roparun schuift door van het pinksterweekend naar het weekend van 2 en 3 oktober. Dat heeft de organisatie besloten vanwege de coronacrisis. In een vernieuwde route wordt de regio Rijnmond niet aangedaan. Afgelopen november maakte de organisatie al bekend dat de Roparun binnen Nederland blijft. Er wordt dus niet zoals bij eerdere edities gestart in Parijs en in Hamburg, maar op het Pinkpopterrein in het Zuid-Limburgse Landgraaf. Dat zal gebeuren op zaterdag 2 oktober. Na een goede ronde door het zuiden van het land is de finish ook op dit Limburgse festivalterrein. Die ronde doet dus niet onze regio aan.

Schietpartij

De politie heeft een 31-jarige man uit Schiedam en een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor een schietpartij in een woning in Capelle aan den IJssel. Vrijdagavond werd in het huis aan de Constantijn Huygensstraat enkele keren geschoten. De bewoner raakte gewond door een schampschot. De 47-jarige man liet de twee verdachten eerder zelf binnen en kreeg ruzie met ze. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn 33-jarige vriendin die ook in het huis was, bleef ongedeerd
De verdachten werden na een achtervolging gepakt in De Meern bij Utrecht. Daar vond de politie ook een vuurwapen.

Twee keer beschoten

Een huis aan de Charactostraat in Capelle aan den IJssel is vrijdagmiddag en in de nacht op zaterdag beschoten. De politie weet (nog) niet wat hierachter zit. Het eerste schietincident was in de middag. Agenten kwamen rond 16:00 naar het huis en vonden daar hulzen. Om 04:00 kwam de politie weer op een melding af en werden opnieuw hulzen gevonden.
Op beide tijdstippen was er niemand in het huis aanwezig. De woning was verzegeld vanwege een eerder incident afgelopen week. De politie kan niet zeggen waarom dat is.

Britse musici slaan alarm 1/5

Het is niet vaak dat je violiste Nicola Benedetti en de punkband The Sex Pistols in één adem noemt, maar over de Brexit-overeenkomst zijn ze het volledig eens: die deugt niet. De overeenkomst zorgt ervoor dat het onmogelijk wordt voor Britse musici om in de rest van Europa op te treden. Het heeft allemaal te maken met het vertrek uit de Europese Unie.
Los van het feit dat veel Britse musuci mordicus tegen dit besluit waren - Boomtown Rats oprichter Bob Geldof was één van de meest felle tegenstanders - zorgt de overeenkomst voor grote problemen.

Britse musici slaan alarm 2/5

Zo moeten zij visums aanvragen voor alle medewerkers in diverse landen en is er een heffing van 350 pond op de 'uitvoer' van muziekinstrumenten.
Door de extra kosten zijn concerten op het continent niet langer mogelijk, schrijven Elton John, Ed Sheeran, en inderdaad Nicola Benetti en The Sex Pistols (en nog 155 anderen) in een ingezonden brief in The Times. Volgens deze mucisi zit er een 'gapend gat' in het akkoord tussen de EU en het Verenigd Konikrijk. Het wonderlijke is dat dat gat er niet zou hoeven zijn.

Britse musici slaan alarm 3/5

Michel Barnier, de hoofdonderhandelaar namens de EU, heeft laten weten dat de Britten een uitzondering is aangeboden voor de musici. Daar werd geen gebruik van gemaakt. Volgens de staatssecretaris van Cultuur, Caroline Dinegage wilde de Britse regering niet tornen aan de beloftes die waren gemaakt over de hernieuwde controle over de eigen grenzen, want de regels gelden natuurlijk over en weer. Reden waarom ook de organisator van het Glastonbury festival, Michael Eavis, bezwaar maakt tegen deze regeling, of beter gezegd: het gebrek aan regeling.

Britse musici slaan alarm 4/5

De problemen over het organiseren van concerten komen op een moment dat er juist weer hoop gloort dat er concerten kunnen worden georganiseerd. Veel van de musici staat volgens de ondertekenaars van de brief "het water aan de lippen" als gevolg van de coronacrisis en het uitblijven van optredens.
De kwestie werd besproken in het Lagerhuis. Het meest opmerkelijk was de bijdrage van de Conservatief Crispin Blunt. Hij beschuldigde Barnier van "cynisme en het misbruiken van de belangen van musici."

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.