Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Twee keer beschoten

Een huis aan de Charactostraat in Capelle aan den IJssel is vrijdagmiddag en in de nacht op zaterdag beschoten. De politie weet (nog) niet wat hierachter zit. Het eerste schietincident was in de middag. Agenten kwamen rond 16:00 naar het huis en vonden daar hulzen. Om 04:00 kwam de politie weer op een melding af en werden opnieuw hulzen gevonden.
Op beide tijdstippen was er niemand in het huis aanwezig. De woning was verzegeld vanwege een eerder incident afgelopen week. De politie kan niet zeggen waarom dat is.

De Avondklok

Ja, wij moeten er ook aan geloven. Er zijn mensen die er erg tragisch over doen, maar laten we eerlijk zijn: er zijn ergere dingen. En we zijn niet de eersten die een avondklok opgelegd krijgen. België, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk gingen ons voor. Terwijl ook Engeland onlangs de corona-regels uitbreidde. Wat apart is, dat vele landgenoten overwegen een hond te nemen, opdat zij 's avonds nog even naar buiten kunnen (moeten). Eerst denk je: dit is een grap, maar nee! Das Verbandes für das Deutsche Hundewesen meldt, dat in Duitsland er sinds de corona-uitbraak meer dan 20% meer honden gekocht zijn.

Schietpartij

De politie heeft een 31-jarige man uit Schiedam en een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor een schietpartij in een woning in Capelle aan den IJssel. Vrijdagavond werd in het huis aan de Constantijn Huygensstraat enkele keren geschoten. De bewoner raakte gewond door een schampschot. De 47-jarige man liet de twee verdachten eerder zelf binnen en kreeg ruzie met ze. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn 33-jarige vriendin die ook in het huis was, bleef ongedeerd
De verdachten werden na een achtervolging gepakt in De Meern bij Utrecht. Daar vond de politie ook een vuurwapen.

'Geen razzia in Rotterdam'

Rotterdam zal geen klopjacht houden op eventuele overtreders van de avondklok. Dat heeft burgemeester Ahemd Aboutaleb toevertrouwd aan de gemeenteraad. Ook al is het een beladen term, toch gebruikte de burgervader de zinsnede dat 'er geen razzia in Rotterdam komt'. Hij gaat er vanuit dat de meeste mensen zich aan de avondklok zullen houden. "We gaan geen klopjacht houden, maar wie op straat is loopt het risico gecontroleerd te worden."
Wel heeft hij richting de minister aangegeven dat ook boa''s moeten kunnen handhaven, niet alleen agenten.

Ontheffing voor de jacht op zwijnen en vossen

Jagers krijgen een ontheffing van de avondklok voor de jacht op wilde zwijnen en vossen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft aan de provincies en de provinciale faunabeheereenheden gevraagd om de ontheffing te regelen, zegt de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. De jacht op wilde zwijnen is volop aan de gang. De dieren leven voornamelijk op de Veluwe en in Limburg. Er zijn veel te veel wilde zwijnen. Deze tijd is volgens jachtexperts ook het meest effectief voor de jacht op vossen.

Weer geen Nederlandse bloemen voor de paus

De traditionele paaszegen Urbi et Orbi van de paus moet het opnieuw zonder de traditionele Nederlandse bloemenpracht doen. Het coronavirus gooit, net als vorig jaar, roet in het eten van onze bloemisten. Paul Deckers, sinds 205 hoofarrangeur van de Nederlandse bloemenhulde op het plein in Vaticaanstad, laat weten: "In overleg met alle betrokkenen van project 'bloemen voor de paus' is besloten helaas ook dit jaar de bloemversiering op het Sint-Pietersplein met Pasen niet door te laten gaan. Deze keuze is de juiste beslissing in deze onzekere en onvoorspelbare tijden."

De knop gaat om

Het is een sport om, wanneer het Witte Huis een nieuwe bewoner heeft gekregen, te kijken welke wijzigingen de kersverse president aanbrengt in zijn werkkamer. Zo verwijderde Joe Biden, tot consternatie van vooral de Britse media, de buste van Winston Churchill. Maar de opvallenste wijziging was het verdwijnen van de rode knop die Trump op zijn bureau had laten installeren.
Die had overigens niet als functie om Amerika's kernwapenarsenaal te activeren, maar om een Diet Coke te bestellen.

Monsterjacht

Bigfoot moet op zijn tellen passen. De jacht op dit mysterieuze Amerikaanse monster, naar verluidt een buitenformaat mensaap, is geopend. Een parlementariër in de staat Oklahoma heeft een plaatselijke afdeling van bosbeheer opgedragen om een jachtseizoen in te stellen. Vanaf 1 november dit jaar zouden Bigfoots dan officieel vogelvrij zijn voor iedereen met een jachtvergunning. De regeling gaat gelden in het deel van de staat waar zoveel Bigfoots worden gesignaleerd dat stadjes zelfs festivals rond het monster organiseren.

Aanklacht Trump naar de Senaat

De articles of impeachment gericht tegen de voormalige president Donald Trump worden maandag naar de Senaat gestuurd. Dat laat Democratische Senaatsleider Chuck Schumer weten. In de articles staat de aanklacht tegen Trump. Ondertussen maakte president Joe Biden bekend dat hij het kernwapenverdrag START met Rusland wil verlengen, en maakte Dr. Anthony Fauci zijn comeback op het podium in het Witte Huis. Door een impeachment hopen de Democraten te voorkomen, dat Trump opnieuw ooit president wordt. Zijn familieleden kunnen er echter nog steeds een gooi naar doen.

Britse musici slaan alarm 1/5

Het is niet vaak dat je violiste Nicola Benedetti en de punkband The Sex Pistols in één adem noemt, maar over de Brexit-overeenkomst zijn ze het volledig eens: die deugt niet. De overeenkomst zorgt ervoor dat het onmogelijk wordt voor Britse musici om in de rest van Europa op te treden. Het heeft allemaal te maken met het vertrek uit de Europese Unie.
Los van het feit dat veel Britse musuci mordicus tegen dit besluit waren - Boomtown Rats oprichter Bob Geldof was één van de meest felle tegenstanders - zorgt de overeenkomst voor grote problemen.

Britse musici slaan alarm 2/5

Zo moeten zij visums aanvragen voor alle medewerkers in diverse landen en is er een heffing van 350 pond op de 'uitvoer' van muziekinstrumenten.
Door de extra kosten zijn concerten op het continent niet langer mogelijk, schrijven Elton John, Ed Sheeran, en inderdaad Nicola Benetti en The Sex Pistols (en nog 155 anderen) in een ingezonden brief in The Times. Volgens deze mucisi zit er een 'gapend gat' in het akkoord tussen de EU en het Verenigd Konikrijk. Het wonderlijke is dat dat gat er niet zou hoeven zijn.

Britse musici slaan alarm 3/5

Michel Barnier, de hoofdonderhandelaar namens de EU, heeft laten weten dat de Britten een uitzondering is aangeboden voor de musici. Daar werd geen gebruik van gemaakt. Volgens de staatssecretaris van Cultuur, Caroline Dinegage wilde de Britse regering niet tornen aan de beloftes die waren gemaakt over de hernieuwde controle over de eigen grenzen, want de regels gelden natuurlijk over en weer. Reden waarom ook de organisator van het Glastonbury festival, Michael Eavis, bezwaar maakt tegen deze regeling, of beter gezegd: het gebrek aan regeling.

Britse musici slaan alarm 4/5

De problemen over het organiseren van concerten komen op een moment dat er juist weer hoop gloort dat er concerten kunnen worden georganiseerd. Veel van de musici staat volgens de ondertekenaars van de brief "het water aan de lippen" als gevolg van de coronacrisis en het uitblijven van optredens.
De kwestie werd besproken in het Lagerhuis. Het meest opmerkelijk was de bijdrage van de Conservatief Crispin Blunt. Hij beschuldigde Barnier van "cynisme en het misbruiken van de belangen van musici."

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.