Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Het is dinsdag bewolkt met regen. Aan het begin van de middag wordt het vanuit het zuidwesten droger. Met een middagtemperatuur van 10 of 11 graden is het erg zacht. Er waait een vrij krachtige en aan zee krachtig of harde zuidwestenwind, kracht 5 tot 7. Vanavond en vannacht is het bewolkt en kan er soms wat lichte regen of motregen vallen. De temperatuur komt niet lager dan 7 graden en het blijft stevige waaien.
Woensdag is een kleurloze en bewolkte dag en kan er lokaal wat lichte regen of motregen vallen, veel zal dat niet voorstellen.

Onderzoek

In de eerste week van het bevolkingsbrede onderzoek in Lansingerland naar het coronavirus zijn al ruim 20.000 mensen getest. Dat is één derde van het aantal inwoners. Een week geleden deed burgemeester Pieter van de Stadt een dringende oproep aan alle inwoners om mee te werken en daar wordt heel veel gehoor aan gegeven. Voor de komende week staan alweer 15.000 testafspraken ingepland. Tot en met woensdag zijn de drie extra testlocaties in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk al volgeboekt. Vanaf donderdag is daar weer plek.

Coronamaatregelen

Als het aan Ernst Kuipers van het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS) ligt blijven de bestaande coronamaatregelen, zoals het sluiten van scholen, voorlopig van kracht. Ook pleit Kuipers voor het invoeren van een avondklok en het terugdringen van bezoek thuis. Gebeurt dat niet dan vreest Kuipers - naast voorzitter van het LCPS ook bestuursvoorzitter van het Erasmus MC - dat de capaciteit van de ic's ergens in maart overschreden wordt. "De tijd om in te grijpen is nu", zegt hij.

Wat gebeurde er op 19 januari

Op 19 januari 1795 wordt de Bataafse Republiek uitgeroepen. enkele jaren na de Franse omwenteling in 1789 worden de Zuidelijke Nederlanden door Frankrijk onderworpen. De Fransen zijn namelijk in oorlog met Oostenrijk en Pruisen en de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën heeft zich aangesloten bij de anti-Franse coalitie. Aanvankelijk weet het Oostenrijkse leger de Fransen uit de Zuidelijke Nederlanden te verdrijven, maar in 1794 veroveren de Fransen, onder leiding van generaal Jean-Charles Pichegru, het gebied opnieuw.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.