Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Maandag is een dag met veel bewolking en nauwelijks zon. Het blijft droog en het wordt vanmiddag 7 graden. De zuidwestenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig. Vanavond wordt de bewolking dikker en vannacht gaat het vanuit het westen overal regenen. Het koelt af naar 4 graden in het oosten van de regio en 6 graden aan zee. De zuidwestenwind waait matig en aan zee krachtig.
Dinsdag is het bewolkt en in de ochtend valt er regen, in de middag wordt het droger. Met een middagtemperatuur van 10 of 11 graden is het zacht.

Zeehondenpup

Bij zeehondenopvang A Seal in Stellendam is zaterdag een bijzondere zeehondenpup binnengebracht. Het beestje heeft melanisme en is daardoor pikzwart. Melanisme is het tegenovergestelde van albinisme. Wanneer een dier aan albinisme lijdt, dan is het helemaal wit met rode ogen. Dit zeehondje is 'net als de zwarte panter' helemaal zwart, legt A Seal uit op Facebook. De pup is nog verzwakt en heeft de toepasselijke naam Melanie gekregen. "We doen er alles aan om haar herstelproces zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Ongeluk

Een vijftienjarige fietser is zondagavond gewond geraakt na een aanrijding met een auto op de Laan van Avant-Garde in Rotterdam-Nesselande. De fietser is door de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Door de klap met de auto belandde de fiets van de jongen in de sloot. Ook de ruit van de auto raakte flink beschadigd. Volgens de eerste bevingen van de Verkeerspolitie had de fietser voorrang moeten verlenen aan de auto. Bewoners klagen over het onoverzichtelijke kruispunt waar het al eerder mis is gegaan.

Koelcontainer

Uitvaartorganisatie DELA heeft extra koelcapaciteit geplaatst bij een uitvaartcentrum in Capelle-Schollevaar. "In december en januari overlijden er altijd al meer mensen dan normaal", legt woordvoerder Jolanda van Dijk uit. "Door corona zijn het er nu nog meer." Met een kaartje op LinkedIn brengt de organisatie de cijfers in beeld. "Links de eerste golf, met een grote drukte in het zuiden. In het rechter kaartje, de tweede golf, van oktober vorig jaar tot nu, is het bijna overal meer dan twintig procent drukker dan normaal."

Ms Iona

Het 345 meter lange cruiseschip Ms Iona is zondag in Rotterdam aangekomen voor technisch onderhoud. Er zijn geen passagiers aan boord. Het schip is te zien bij de Cruiseterminal aan de Wilhelminakade. Het cruiseschip van P & O Cruises is vorig jaar gebouwd bij scheepswerf Meyer in Papenburg (Duitsland) en was juni bij Damen Shipyards voor afbouwwerkzaamheden. "Iona is één van de nieuwe schepen die volledig op LNG varen", schrijft Cruise Port Rotterdam op Facebook. "We gaan haar vaker zien en daar zijn we heel blij mee!".

Granaat

In het Amerikaanse Shallotte, in de staat North Carolina, is een 12-jarig kind om het leven gekomen doordat een granaat, die gekocht werd in een antiekwinkel, ontplofte. Lokale autoriteiten waarschuwen dat er meer gevaarlijke granaten in omloop kunnen zijn. Het kind – het is niet duidelijk of het om een jongetje of een meisje gaat – kwam op 23 december om het leven bij een ontploffing. Zowel de verkoper als de koper hadden blijkbaar geen idee dat de granaat nog werkte. Het zou gaan om een type granaat die gebruikt werd in de Tweede Wereldoorlog.

Man uitlaten

Een Canadees koppel is zaterdagavond beboet omdat ze ondanks een avondklok, zich op straat bevonden. Volgens lokale media liep de man met een halsband om en werd hij ‘uitgelaten’ door zijn vrouw. Het stel werd 's avonds rond 9 uur ontdekt door patrouillerende agenten. Nadat zij het duo aanspraken op hun gedrag, vertelde de vrouw dat ze enkel „haar hond uitliet”. De agenten gingen niet mee in de redenatie van de vrouw en schreven een boete van omgerekend 2400 euro uit, omdat ze de door corona ingestelde avondklok hadden verbroken.

Wat gebeurde er op 18 januari

Op 18 januari 1963 wordt de zwaarste Elfstedentocht aller tijden gereden. Bij de start vriest het maar liefst achttien graden. Door een harde, stormachtige oostenwind ligt de gevoelstemperatuur echter nog een stuk lager. De tocht wordt gewonnen door Reinier Paping uit Ommen. Hij doet bijna elf uur over de ongeveer tweehonderd kilometer lange tocht. Slechts 57 van de 568 wedstrijdrijders weten de finish binnen de vereiste twee uur na de winnaar binnen te komen. Onder de toerrijders is het slagveld nog veel groter.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.