Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Corona in de regio

De afgelopen 24 uur zijn volgens het RIVM 370 personen uit de regio positief getest op het coronavirus. Dit zijn er een stuk minder dan de afgelopen drie dagen, toen het aantal positieve tests rond de 590 schommelde.
Begin deze week daalden de cijfers al, maar die daling stond sinds woensdag even stil. Toch was het vrijdag bekendgemaakte nieuwe weekgemiddelde met 531 nieuwe besmettingen een stuk lager dan de 652 van de vrijdag ervoor. Het RIVM meldt verder in de dagelijkse update dat er twee nieuwe sterfgevallen zijn in de regio. Zij komen uit Lansingerland en Rotterdam.

Krimpenaar aangehouden

Een 27-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is vrijdagavond aangehouden, nadat de politie meerdere slag- en steekwapens in zijn auto vond. Dat gebeurde tijdens een alcohol- en drugscontrole in Krimpen aan den Lek. Toen agenten de Krimpenaar staande hielden voor de controle vonden ze een machete, een valmes en een houten knuppel in zijn auto. De man bleek ook te hebben geblowd en gesnoven. De Krimpenaar is aangehouden en kan een bekeuring tegemoet zien voor het overtreden van de wegenverkeerswet en de Wet Wapens & Munitie.

Geen kat meer te krijgen

In het kattenasiel van Nieuw-lekkerland zijn nog maar zes katten te krijgen. Tijdens de tweede lockdown hebben mensen massaal een viervoeter gehaald. Voor de vrijwilligers van de Kattenmand zijn de lege hokken even wennen. "Maar het is fijn dat zoveel katten een nieuw huisje hebben!" Het lijkt erop dat mensen echt behoefte hebben aan een warm dier om voor te zorgen in deze lastige tijd", vertelt vrijwilliger Annemarie Goudriaan. Ze hoopt dat de geadopteerde katten na corona niet opeens weer teruggebracht worden.

Zonder raven, geen Tower 1/2

Het is een oud bijgeloof, maar zelfs Winston Churchill gaf eraan toe. Het verhaal wil, dat als er geen raven meer in de Tower of London zijn, dan betekent dat het einde van Engeland. Tegenwoordig zegt men zelfs, dat er minstens zes raven aanwezig moeten zijn, wil Engeland niet door rampspoed overspoeld worden. En nu zijn er nog maar zeven! Eén van de vaste vogels wordt al weken vermist.
Gedurende de Tweede Wereldoorlog was het ravenbestand ook beneden peil. Churchill, better safe than sorry, heeft toen raven laten vangen en onderbrengen in de Tower.

Zonder raven, geen Tower 2/2

Gelet op de hevige coronacrisis kan men nog meer onheil niet aan. De man die verantwoordelijk is voor de koninklijke raven, de Beefeater Christopher Skaife, master of the ravens, hoopt nog steeds dat zijn Merlina terugkeert. Hij vreest echter dat het dier is overleden.
Als er nu nog twee raven het loodje leggen zou de vloek in kunnen gaan. Skaife heeft één geruststelling: hij heeft stiekem nog een raaf in reserve.
En Churchill greep niet alleen in bij het ravenbestand van de Tower, ook op Gibraltar vulde hij de apen aan, opdat de Rots Brits zou blijven.

Schandaal in Ierland 1/2

Zoals Nederland geschokt is door het schandaal met de toeslagenaffaire, speelt er in Ierland al langere tijd een affaire. In de periode tusssen ruwweg 1925 en 1995 werden bijna 50.000 ongehuwde moeders en evenzovele baby's opgevangen in de zogenaamde Moeder en Babyhuizen. De moeders werden als maatschappelijke uitwassen behandeld. Liefst negenduizend baby's overleden, ruim achthonderd zonder officiële doodsoorzaak. Het sterftecijfer lag er vier keer zo hoog als elders in Ierland.
Nu is er een 2865 pagina's tellend rapport.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.