Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Koning Winter klopt op de deur

Koning Winter dient zich aan. "We verwachten dat op zaterdag voor het eerst sneeuw van betekenis kan vallen"'zegt Johnny Willemse, weerman bij Weeronline.
"Waarschijnlijk begint het tegen het einde van de middag te sneeuwen in Zeeland, Noord-Holland en Zuid-Holland. In de avond en nacht kan dit verplaatsen naar de rest van het land, waarbij maximaal vier centimeter sneeuw kan vallen".
Hij wijst er wel op dat het zondagochtend kan gaan regenen in het westen, waardoor de sneeuwpret al verdwenen is als de mensen wakker worden.

Krimpenaar aangehouden

Een 27-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is vrijdagavond aangehouden, nadat de politie meerdere slag- en steekwapens in zijn auto vond. Dat gebeurde tijdens een alcohol- en drugscontrole in Krimpen aan den Lek. Toen agenten de Krimpenaar staande hielden voor de controle vonden ze een machete, een valmes en een houten knuppel in zijn auto. De man bleek ook te hebben geblowd en gesnoven. De Krimpenaar is aangehouden en kan een bekeuring tegemoet zien voor het overtreden van de wegenverkeerswet en de Wet Wapens & Munitie.

Kabinet Rutte III gevallen

Ja, dit was het nieuws van gisteren en we kunnen er niet omheen, want op de tv werd over niets anders gesproken, zodat we allemaal de kans hebben gehad het 'drama' van alle kanten te bekijken. Vier van de ministers gaan door als lijsttrekker in de komende verkiezingen in maart, te weten: Mark Rutte (VVD), Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D66) en Gert-Jan Segers (CU).
Wat noodzakelijk is, dat de mensen die het slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire, zo snel mogelijk schadeloos worden gesteld. Zonder dat allerlei schuldeisers zich over het uitgekeerde geld gaan 'ontfermen'.

Watervogels in kaart

Honderden vogelaars gaan zaterdag en zondag overwinterende watervogels tellen. Nederland is met ongeveer 5,5 miljoen van deze vogels één van de belangrijkste overwinteringslanden langs de Oost-Aziatische route, aldus Sovon, het onderzoeksbureau voor vogels. Naar verwachting zullen de brandgans, de kolgans en de smient weer het vaakst geteld worden, want die doen het al jaren goed.
De jaarlijkse midwintertelling is de oudste watervogeltelling van Nederland en bestaat sinds 1967.

Dodelijke vlucht 1/2

Gisteren lazen we het volgende bericht in de krant. Joe is een bijzondere postduif. Hij verdween eind oktober vorig jaar toen hij deelnam aan een race in de Amerikaanse staat Oregon. Twee maanden later, op Tweede Kerstdag, streek de vogel neer in de tuin van een huis in het Australische Melbourne. Waarschijnlijk is hij meegelift op een schip. Toch een mooie prestatie, maar de Australische autoriteiten gaan hem desondanks afmaken. Joe zou pluimvee kunnen besmetten met uitheemse ziekten en een gevaar vormen voor de voedselveiligheid.

Dodelijke vlucht 2/2

Maar dat hele verhaal klopt niet staat vandaag in de krant. De Amerikaanse postduif Joe, die de Stille Oceaan zou zijn overgestoken, in Australië terecht was gekomen en daar als exoot gedood zou worden, is waarschijnlijk gewoon Australisch.
De ring van de Amerikaanse Postduivenunie die hij om zijn pootje had, blijkt namelijk vervalst. Australische duivenmelkers zouden wel vaker dergelijke ringen gebruiken. Joe mag nu blijven leven. De man die Joe vond, is blij en noemt het dier vanaf nu 'Aussie Joe'.

Zonder raven, geen Tower 1/2

Het is een oud bijgeloof, maar zelfs Winston Churchill gaf eraan toe. Het verhaal wil, dat als er geen raven meer in de Tower of London zijn, dan betekent dat het einde van Engeland. Tegenwoordig zegt men zelfs, dat er minstens zes raven aanwezig moeten zijn, wil Engeland niet door rampspoed overspoeld worden. En nu zijn er nog maar zeven! Eén van de vaste vogels wordt al weken vermist.
Gedurende de Tweede Wereldoorlog was het ravenbestand ook beneden peil. Churchill, better safe than sorry, heeft toen raven laten vangen en onderbrengen in de Tower.

Zonder raven, geen Tower 2/2

Gelet op de hevige coronacrisis kan men nog meer onheil niet aan. De man die verantwoordelijk is voor de koninklijke raven, de Beefeater Christopher Skaife, master of the ravens, hoopt nog steeds dat zijn Merlina terugkeert. Hij vreest echter dat het dier is overleden.
Als er nu nog twee raven het loodje leggen zou de vloek in kunnen gaan. Skaife heeft één geruststelling: hij heeft stiekem nog een raaf in reserve.
En Churchill greep niet alleen in bij het ravenbestand van de Tower, ook op Gibraltar vulde hij de apen aan, opdat de Rots Brits zou blijven.

Schandaal in Ierland 1/2

Zoals Nederland geschokt is door het schandaal met de toeslagenaffaire, speelt er in Ierland al langere tijd een affaire. In de periode tusssen ruwweg 1925 en 1995 werden bijna 50.000 ongehuwde moeders en evenzovele baby's opgevangen in de zogenaamde Moeder en Babyhuizen. De moeders werden als maatschappelijke uitwassen behandeld. Liefst negenduizend baby's overleden, ruim achthonderd zonder officiële doodsoorzaak. Het sterftecijfer lag er vier keer zo hoog als elders in Ierland.
Nu is er een 2865 pagina's tellend rapport.

Repetitie inauguratie uitgesteld

Een repetitie voor de inauguratie van president-elect Joe Biden die voor zondag was gepland is uitgesteld vanwege zorgen over de veiligheid. Het team van Biden heeft om dezelfde redenen ook een geplande treinreis van Bidens woonplaats Wilmongton naar Washington door de president-elect afgelast.
Biden had de reis maandag willen maken. De aanstaande president stond in de jaren als senator bekend als Amtrak Joe, naar de Amerikaanse spoormaatschappij, omdat hij elke dag heen en weer reisde tussen Wilmington, waar hij met zijn twee zoontjes woonde, en Washington.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.