Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdag is het overwegend bewolkt en op de Goeree-Overflakkee kan er aanvankelijk nog lichte regen vallen. Het oosten van de regio heeft de grootste kans op af en toe zon. Met een middagtemperatuur van 3 of 4 graden is het kouder dan de afgelopen dagen. Er waait slechts een zwakke tot matige oostenwind. Vanavond en vannacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af en blijft het droog. De temperatuur daalt naar het vriespunt aan zee en -2 graden in het oosten van de regio. Er staat een zwakke en aan zee matige noordoostenwind.

Broodje vlees

Het lijkt een filmpje dat zo uit ‘Brave new world’ komt, maar het is bittere ernst. Nederlandse douaniers nemen de boterhammen van een Poolse trucker af omdat er verse vleeswaren tussen liggen. En die mogen niet zomaar meer ingevoerd worden vanuit het VK. “Welkom bij de Brexit”, zeggen de douaniers. Ook hier bevestigen de bevoegde diensten “dat de import van zelfs kleine hoeveelheden verse vleeswaren niet meer mag zonder de juiste vergunningen”. Wat de vraag doet rijzen of u nog met een belegd broodje van Londen naar hier mag vliegen.

Belachelijk

Een meisje van 16 is zaterdagavond van haar fiets getrapt door een wielrenner. Dit gebeurde op de Oirschotseweg richting Best. De politie is een zoektocht gestart naar de wielrenner. Het incident gebeurde rond 19:15 uur bij de voederfabriek. De Oirschotseweg heeft aan beide zijden een fietsstrook en de wielrenner reed aan de verkeerde kant van de weg. Daar deelde hij een trap uit aan de tiener. Het 16-jarige meisje viel door de trap, maar hield hier geen blijvend letsel aan over. Wel is haar telefoon kapot gegaan door de val. De politie heeft een getuigenoproep geplaatst op sociale media.

Grootmoeders tijd

Boodschappen doen zoals in grootmoeders tijd: dat kan sinds deze week in Anloo. Zodra je kruidenierswinkel De Maolderij binnenstapt, waan je je terug in vroegere tijden. Salmiakknotsen, zoethout, kaneel- en zuurstokken. Allemaal per stuk te koop, net als vroeger. Maar de inflatie heeft wel toegeslagen. Een schuimblokje voor een stuiver, die tijd ligt ver achter ons. Voor een blok of een stok ben je nu minstens 10 of zelfs 25 eurocent per stuk kwijt. Maar dat zijn nu eenmaal hedendaagse prijzen. En ook zakken met allerlei soorten ouderwets schepsnoep kun je er te kust en te keur krijgen.

Steenmarter

In delen van de Achterhoek is dinsdagochtend vroeg de stroom uitgevallen. De storing ontstond door een steenmarter in een onderstation in Borculo. Het ging om 18 postcodegebieden die waren getroffen, in onder meer Barchem, Beltrum, Borculo, Eibergen, Lochem, Neede, Ruurlo, Vorden en Zieuwent. Volgens een woordvoeder van Liander betreft dat bijna 11.000 aansluitingen.
Een woordvoerder van Liander laat weten dat het vaker voorkomt dat dieren stroomstoringen veroorzaken. Dieren als marters of muizen kruipen in laagspanningskastjes.

Wat gebeurde er op 14 januari

Op 14 januari 1875 wordt de Duitse arts, filosoof en zendeling Albert Schweitzer geboren. In 1952 ontvangt hij de Nobelprijs voor de Vrede. Albert Schweitzer wordt geboren in Kaysersberg, een klein plaatsje in de Duitse Elzas dat tegenwoordig onderdeel uitmaakt van het Franse Haut-Rhin-departement. Hij studeert onder meer filosofie en theologie aan de Universiteit van Straatsburg, Berlijn en Parijs en later studeert hij ook nog muziek bij de beroemde organist Charles-Marie Widor.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.