Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Dinsdag in de ochtend trekt de regen vrij snel naar het zuidoosten weg en van het noordwesten uit klaart het op. De zon schijnt geregeld, zeker in de middag, maar in het noorden kan nog wel een bui vallen, mogelijk zelfs met natte sneeuw. Het wordt ongeveer 7 graden. De wind waait uit het noordwesten en is overwegend matig van kracht. Woensdag maakt vooral het noordoosten kans op een winterse bui, terwijl in het zuidwesten wat regen valt. Verder is het meest droog en schijnt af en toe de zon. Het wordt dan 4 tot 7 graden.

Corona in de regio

In de afgelopen 24 uur zijn er 344 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld bij het RIVM. Dat zijn er minder dan maandag (469), zondag (533), zaterdag (596) en vrijdag (639). Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag over de afgelopen zeven dagen is 579. Er zijn verder 16 mensen uit de regio gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat onder meer om inwoners van Capelle aan den IJssel (3), Rotterdam (3) en Zwijndrecht (3). In Barendrecht, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Maassluis, Nissewaard, Sliedrecht en Vlaardingen is per gemeente één dode te betreuren.

Marion Koopmans alsnog naar China

Een team van tien internationale experts van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat deze week naar China. Ook viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC maakt deel uit van het team dat onderzoek gaat doen naar de oorsprong van de coronapandemie in de provincie Wuhan. Het team zou al eerder aan de slag gaan, maar kreeg geen toestemming van de Chinese autoriteiten. Pas nadat de WHO daar boos op reageerde, kwam er alsnog groen licht. Het team komt nu naar verwachting op 14 januari aan.

Democraten dienen aanklacht in tegen Trump

De Democraten in het Huis van Afgevaardigden hebben maandag een afzettingsprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump in gang gezet vanwege de bestorming van het Capitool. Ze hebben een aanklacht opgesteld waarin ze hem beschuldigen van het aanzetten tot een opstand.Naar verwachting zal het Huis woensdag stemmen over het zogeheten article of impeachment. Als een simpele meerderheid met de aanklacht akkoord gaat, wat in de lijn der verwachting ligt, betekent dit niet dat Trump ook wordt afgezet. Daarvoor moet ook de Senaat ermee instemmen, mét een tweederdemeerderheid.

Modern zeilschip voor arriveert

Dinsdag 12 januari arriveert om 07:00 uur de SC Connector bij Matrans Rotterdam Terminal in de Eemhaven. Dat is een schip van rederij Sea-Cargo dat vorig jaar is omgebouwd tot een modern zeilschip. SC Connector is een in 1997 gebouwd schip voor stukgoed en containerlading waarop vorig jaar zogenoemde ‘rotorzeilen’ zijn geïnstalleerd. Dat zijn masten die energie kunnen opwekken voor de voortstuwing. De rotorzeilen van 35 meter hoog en 5 meter breed kunnen bij gunstige weersomstandigheden een besparing van 25 procent opleveren in CO2 uitstoot en brandstofverbruik.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.