Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Corona in de regio

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in onze regio in de afgelopen 24 uur staat op 514 gevallen. Dat is lager dan zaterdag (596) en vrijdag (639) en donderdag (896). Het totale aantal coronabesmettingen in Rotterdam Rijnmond en Zuid-Holland Zuid sinds maart vorig jaar komt volgens het RIVM daarmee op 110.609.In de afgelopen 24 uur zijn dertien personen uit de regio gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om inwoners van Barendrecht, Hoeksche Waard, Schiedam, Vlaardingen, Nissewaard en Zwijndrecht (allemaal 1), Hellevoetsluis en Krimpen aan den IJssel (beide 2) en Rotterdam (3). Verder meldt het RIVM tien nieuwe ziekenhuisopnames in onze regio. Landelijk worden 6.657 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 708 minder dan gisteren. Het weekgemiddelde ligt in onze regio vandaag op 631.

Joe Biden wacht een helse klus 1/5

Na de door hem aangemoedigde stormloop op het Capitool waar het goedkeuringsstempel van het congres voor de verkiezingsoverwinning van Joe Biden werd onderbroken, heeft president Trump een 'ordelijke machtsoverdracht' beloofd. De wereld doet er goed aan die belofte met een forse korrel zout te nemen. Vier jaar geleden verklaarde Trump een president te zijn voor 'alle Amerikanen'. Vaak een loze belofte voor veel presidenten, maar Trump ging verder dan wie dan ook in een verdeel- en heerspolitiek die een verscheurd land en een hopeloos verdeelde Republikeinse partij opleverde.

Joe Biden wacht een helse klus 2/5

Make no mistake, in het land van Trump is er slechts plek voor één belang: dat van Donald J. Trump. Wie zich in de schaduw van de meester bevindt, kan er vroeg of laat op rekenen afgeserveerd te worden. Ministers, advocaten en nu zelfs de vicepresident Mike Pence, zijn trouwste vazal, kunnen erover meepraten. Diens steun aan de grondwet, die het hem feitelijk onmogelijk maakte om aan de wens van Trump te voldoen de verkiezingen naar de prullenbak te verwijzen, werd keihard afgestraft. Trump veroordeelde Pence voor het weigeren de 'gestolen verkiezingen' terug te halen. De loyale meute was bereid dat wel te doen.

Joe Biden wacht een helse klus 3/5

Er wordt nu gekeken of Trump in zijn rede niet te ver ging. Zijn oproep en halve excuses na afloop wijzen daar wel op. Er is sprake van een afzettingsprocedure of het in werking stellen van het 25e amendement waarmee de president voor de laatste twaalf dagen uit zijn ambt kan worden ontheven. Of dat nu lukt of dat er later nog een afrekening komt, is onduidelijk. Het voorkomt misschien erger - wat kan Trump nog meer doen om de macht te behouden? - maar de schade is feitelijk al aangericht. De VS sloegen een flater op het wereldtoneel. Alle dictators en potentaten aller landen rolden lachend over de grond.

Joe Biden wacht een helse klus 4/5

De leider van the Land of the Free maakte duidelijk dat de Amerikaanse democratie op lemen voeten steunt. Wie zegt dat het systeem nog werkt, maakt mogelijk een vergissing. Slechts door de rechte rug van individuele rechters, stembusofficials en uiteindelijk en talmend de vicepresident bleef de verkiezingsuitslag staan. Daarmee bereikte Trump niet alleen dat de VS aan moreel gezag inboette, maar ook dat de taak van zijn opvolger nog lastiger wordt. Joe Biden zal al zijn energie in het helen van zijn verscheurde land moeten steken.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.