Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Het nieuwe jaar start vrijdag koud met op grote schaal wat vorst. Ook kan het hier en daar grijs zijn door nevel of wat mist. In vooral het noordwesten kan een enkele bui vallen. Verder weet in de loop van de dag soms de zon door te breken. De temperatuur loopt op naar 3 tot 6 graden en daarbij staat een zwakke zuidelijke wind. In de avond en nacht wolkenvelden en wat opklaringen. De temperatuur daalt tot rond of iets onder het vriespunt. Zaterdag is er opnieuw vrij veel bewolking maar ook wat ruimte voor de zon, het blijft op de meeste plaatsen droog. Het wordt dan 3 tot 5 graden.

Corona in de regio

939 nieuwe besmettingen in de regio, twee personen overleden
Het aantal coronabesmettingen in onze regio ligt net als woensdag een stuk hoger dan de dagen ervoor. In de laatste update van 2020 zijn 939 nieuwe besmettingen gemeld, woensdag waren dat er 924.Verder meldt het RIVM dat er opnieuw twee personen uit de regio zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Het gaat om inwoners van de Hoeksche Waard en Krimpen aan den IJssel.Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente, gevolgd door het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronacrisis: Krimpen aan den IJssel: 24 - 1869

De Jonge: nog geen effect van lockdown zichtbaar

In de dagelijkse coronacijfers is nog niet te zien dat de lockdownmaatregelen beginnen te werken. Dat schrijft minister Hugo de Jonge donderdag in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens de minister is "nog geen duidelijk effect zichtbaar".Het kabinet besloot 2,5 weken geleden, op 14 december, om alle niet-essentiële winkels te sluiten. Ook basisscholen en middelbare scholen gingen dicht. Verder adviseerde het kabinet om hooguit twee gasten per dag thuis te ontvangen, en om zo veel mogelijk thuis te werken. Dat moest de verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Genoeg vaccins voor plannen Gommers en Kuipers

Er zijn genoeg vaccins beschikbaar om essentiële ziekenhuismedewerkers nu al te vaccineren, zoals Gommers en Kuipers willen, zonder dat dat ten koste gaat van het personeel in de verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg. Dat heeft de NOS uitgerekend.Op dit moment heeft Nederland 175.000 doses van het Pfizer-vaccin liggen en wekelijks komen er zeker 150.000 bij. Als essentieel zorgpersoneel voorrang krijgt, zijn daarvoor maximaal 80.000 doses nodig (inclusief herhaalprik).

Lange oliebollenfiles in de regio

Het is druk bij de oliebollenkramen in het Rijnmondgebied. "Om 05:00 uur stond hier al een rij van vijftig, zestig meter", zegt bollenbakker Jan, die zijn koopwaar slijt op het parkeerterrein van een tuincentrum in Hendrik-Ido-Ambacht.Zijn ploeg is woensdagavond al begonnen met bakken en dat ging de hele nacht zo door. Hoeveel bollen er deze oudjaarsdag over de toonbank gaan? Hij zou het niet weten. Maar dat het een topdag gaat worden, daarvan is hij overtuigd.

Blijdorp

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam roept mensen op die willen doneren dat via de officiële site te doen. Blijdorp reageert daarmee op particulieren die crowdfundings-acties zijn begonnen.
Een inzameling op doneeractie.nl die is gestart door een inwoonster van Hoogvliet heeft binnen een dag 20.000 euro opgeleverd. Bij een actie op gofundme staat de teller op een kleine 2000 euro.Blijdorp spreekt weliswaar van mooie initiatieven, maar zegt dat geld via de eigen site direct ten goede komt aan de dieren.

Oproep

"Iedereen die ook maar een beetje in de zorg heeft gewerkt ooit, kom je melden! We hebben nu echt alle handen nodig." Dat zegt Diederik Gommers, ic-arts in het Erasmus MC en voorzitter van Nederlandse vereniging voor intensive care. Hij verwacht dat volgende week al alle zeilen bijgezet moeten worden om niet in een code zwart-situatie te belanden. Gommers deed de oproep woensdagmiddag op de radio bij BNR. "Dit is het enige wat we nu kunnen doen", legt hij uit. "Bedden zijn niet het probleem, en apparatuur ook niet. Dat hebben we genoeg.


Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.