Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief

Het weer

Donderdagmiddag volgen vanuit het zuiden stevige buien met kans op onweer. Er wordt 5 tot 20 mm verwacht, lokaal mogelijk meer. De zwakke tot matige wind neemt toe en draait naar het noordoosten. Later in de middag wordt de wind noordwestelijk en neemt in kracht toe. In de avond vallen er stevige buien met kans op onweer en in de hele regio zijn er zware windstoten mogelijk tot rond 80 km/u. In de loop van de nacht wordt het droog. De noordwestenwind waait (vrij) krachtig en aan zee hard tot stormachtig, kracht 5 tot 8.

Taxidiensten van Uber aan banden

New York legt taxidiensten als Uber aan banden. Het komende jaar verleent de stad geen vergunningen meer voor nieuwe auto's. De gemeenteraad heeft met een pakket aan maatregelen ingestemd dat de verkeersdrukte moet aanpakken en reguliere chauffeurs moet beschermen. Onderdeel van de maatregelen is een minimumloon voor de taxichauffeurs van onder meer Uber, Lyft en Via, van wie velen onder het minimum zitten. Ook de reguliere taxichauffeurs verdienen veel minder door de opmars van de diensten.

Oscars op de schop

De Oscar-uitreiking gaat op de schop in de hoop afgehaakte tv-kijkers terug te winnen. Het filmfestijn wordt met een uur ingekort tot drie uur en er komt een nieuwe categorie, speciaal voor de grote publieksfilms, de blockbusters. De organiserende Academy wil af van het imago dat de prijsuitreiking te elitair is geworden. De prijs voor Beste Film gaat volgens critici te weinig naar blockbusters. In 2003 gebeurde dat voor het laatst. De Oscar ging toen naar het slotdeel van The Lord of the Rings.

De gebeten hond

Jordi Adao (23) was op het verkeerde moment op de verkeerde plek in Rotterdam. De politie zag hem aan als verdachte voor een schietpartij en de politiehond pakte hem. Na uren op het bureau bleek dat hij toch niet de juiste persoon was. "Het is vreselijk hoe ze me behandeld hebben." Hij werd vrijgelaten, maar is absoluut niet te spreken over het handelen van de politie. Samen met zijn advocaat gaat hij aangifte doen tegen de politie. "Het is verschrikkelijk hoe het is gegaan", zegt Jeffrey Jordan, de advocaat van Jordi.

Douchen

Een dagelijkse, heerlijk warme douche voelt misschien als pure verwennerij. Maar er is reden om terughoudend te zijn met water en doucheschuim. Op de lange termijn kan je lichaam er namelijk van te lijden hebben. Weinig dingen zijn zo lekker als onder de douche vandaan stappen met naar viooltjes ruikend haar en frisgewassen oksels. Er is echter reden om de hoeveelheid H2O op je ledematen te beperken. Dat is in elk geval de mening van verschillende onderzoekers en huidspecialisten. Veel douchen kan onze natuurlijke weer-stand tegen bacteriën en infecties namelijk verzwakken.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.