Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief

Het weer

Terwijl een gebied met bewolking en regen via het oosten wegtrekt, wisselen in de rest van het land wolken en zon elkaar vandaag af. Met name in het noordoosten kan later op de dag nog een buitje vallen, verder verloopt de woensdag zo goed als droog. Bij een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 23 tot 28 graden. Donderdag is het eerst droog en warm; 23 tot 27 graden. 's Middags en 's avonds trekt een gebied met buien, onweer en een enkele windstoot van zuid naar noord over het land. Vrijdag en zaterdag valt er hooguit een enkele bui.

Vermist : Marvin Govers

Bert Govers uit Krimpen aan den IJssel doet een dringende oproep op zijn facebookpagina. Zijn zoon Marvin is sinds zondagavond vermist en Bert vraagt zich af of mensen Marvin hebben gezien.: 'Lieve Facebook vrienden sinds zondagavond middernacht word mijn oudste zoon Marvin Govers vermist laats gezien maandag ochtend 04.00 uur op de fiets op de A13 richting Rotterdam graag zoveel mogelijk delen. Rijd op een blauwe damesfiets Peugeot en zou maandag ochtend gezegd hebben tegen politie dat hij de trein naar Utrecht moest hebben.'

Verzilting dreigt in Hollandse IJssel

Het water in de Hollandse IJssel dreigt steeds verder te verzilten. Het zoute zeewater komt door de droogte en lage waterstanden steeds meer stroomopwaarts de rivier in. Rijkswaterstaat voert metingen uit om het zoutgehalte in het water te controleren. Om de 500 meter gaat er een meetsonde naar beneden en onderweg meet die het zoutgehalte tot helemaal in de diepte.De gevolgen van de zouter wordende rivieren zijn groot. Zo kunnen gewassen van boeren aangetast worden en ontstaat er een ander evenwicht in de natuur.

Zomerconcert met jong talent

Op vrijdag 10 augustus is er om 20.00 uur een zomerconcert in de IJsseldijkkerk (IJsseldijk 232) te Krimpen aan den IJssel. Dit concert wordt verzorgd door Wilbert Magre op de vleugel, Wim Magre op het orgel en het jonge dwarsfluittalent Erica Vogel. Toegangskaarten zijn op de concertavond aan de kerk te verkrijgen voor volwassenen 12,50 en kinderen tot en met 15 jaar 7,50. Ook zijn kaarten te reserveren met korting via 0525-685413 of www.wimmagre.nl. Volwassenen betalen dan 10,- en kinderen tot en met 15 jaar 5,-.

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Data: dinsdag 14 en 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na een of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Juist in deze droge tijd, adviseert Oasen het water dat uit de kranen wordt gespoeld voor andere doeleinden dan consumptie te gebruiken. Vang het water op met een emmer of gieter, om er bijvoorbeeld de planten water mee te geven, de auto mee te wassen of ramen mee te zemen.