Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief

Verzilting

Rijkswaterstaat laat meer zoet water vanuit de Lek richting Rotterdam stromen. Dat moet het zeewater tegenhouden dat door de lage rivierwaterstand steeds verder landinwaarts komt. Rijkswaterstaat ziet het nu ook ten oosten van Rotterdam steeds zouter worden in de rivieren. Het gaat daarbij om de monding van de Lek bij Kinderdijk en de monding van de Hollandse IJssel bij Krimpen. Om dat tegen te gaan wordt de stuw bij Hagestein een stuk verder open gezet. Dat heeft gevolgen voor de scheepvaart.

Varend Corso Westland

Helemaal Hollands! was het thema van het Varend Corso dat vrijdag, zaterdag en zondag werd gehouden. Dat betekende tulpen, klompen, stroopwafels, jenever en kaas. Maar ook Heel Holland Bakt en de familie Flodder inspireerden de deelnemers. "Het was wel heel erg warm om de bloemen goed te houden", aldus een van de deelnemers. Vrijdag stond de Rijnmonddag op het programma, zaterdag de Westlanddag en zondag de Delflanddag. Er deden ruim veertig vaartuigen aan mee. Ook was er een speciaal kindercorso.

Alle begin is moeilijk

Een Rotterdammer van 18 heeft zijn rijbewijs kunnen inleveren omdat hij op de A16 bij Zwijndrecht 175 km/u reed. Op die plek is maar 100 toegestaan. De wegpiraat scheurde over de snelweg richting Rotterdam toen er net een politieauto invoegde. De agenten gingen achter hem aan en maten ondertussen hoe snel hij reed. Verderop, op de Parallelweg in Ridderkerk, zette de politie de Rotterdammer aan de kant. Hij kon gelijk zijn rijbewijs inleveren. Justitie moet nu beslissen of de jongen zijn rijbewijs terugkrijgt.

Lastpost

In Dordrecht heeft een Poolse man de politie handenvol werk bezorgd. De 43-jarige man probeerde met zijn auto te driften op de Dubbeldamseweg Zuid, maar dat ging niet helemaal goed. Hij belandde met zijn wagen in de bosjes. De politie wilde de man een blaastest laten doen,maar dat weigerde hij. Op het politiebureau schold de Pool de agenten uit en bedreigde hen. Ook weigerde hij een alcoholtest. Niet slim, want krijg en automatisch het hoogste alcoholpercentage aan je broek. Zijn rijbewijs en autosleutels had hij in een vijver gekwakt.

Verstekeling

In de haven van Vlissingen is vrijdag een zeldzaam galago-aapje aangekomen. Het dier klom twee maanden geleden ongemerkt aan boord van het Nederlandse vrachtschip Rolldock Sun. De bemanning noemde het diertje Edwin en heeft hem te eten en te drinken gegeven. In het begin was het beestje schuw, maar na een paar weken was dat voorbij, zegt een bemanningslid, toen kon hij hem zelfs aanraken. De bemanning had Stichting AAP om advies gevraagd over de verzorging van het aapje. Op dit moment is Edwin in quarantaine bij de Stichting AAP in Almere.

Tien jaar ss Rotterdam in Rotterdam

Het is deze zaterdag precies tien jaar geleden dat het stoomschip Rotterdam na een jarenlange renovatie terugkeerde naar Rotterdam. Het schip uit 1959 is sinds februari 2010 open voor het publiek.
Na bijna vijftig jaar vaart meerde het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn in 2008 aan op het Derde Katendrechtse Hoofd.
De Rotterdam is 228 meter lang, 28 meter breed en 61 meter hoog en in handen van de WestCord Hotelgroep. Het schip is vrij toegankelijk voor publiek.