Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief

Oudste RET bus viert 70ste verjaardag

In het Tram Museum Rotterdam aan de Kootsekade in Rotterdam werd zaterdag de 70ste verjaardag gevierd van de oudste bewaarde RET-bus, de 'Saurer'.
Na de Tweede Wereldoorlog importeerde de RET veel autobussen van de Zwitserse vrachtauto- en bussenfabrikant Saurer. De Saurer 223 met zijn karakteristieke 'bolle' uiterlijk heeft alleen een deur in het midden, zodat de passagiers niet langs de chauffeur kunnen lopen. Daarom was er op deze bussen een conducteur aanwezig voor de kaartverkoop.

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na een of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Juist in deze droge tijd, adviseert Oasen het water dat uit de kranen wordt gespoeld voor andere doeleinden dan consumptie te gebruiken. Vang het water op met een emmer of gieter, om er bijvoorbeeld de planten water mee te geven, de auto mee te wassen of ramen mee te zemen.

Beginneling raast met 175 km/u over de A16

Een Rotterdammer van 18 moet vrezen voor zijn rijbewijs. De politie haalde hem vrijdagavond bij Ridderkerk van de A16 omdat hij 175 km/u reed. Op die plek is de maximumsnelheid 100. De wegpiraat scheurde bij Zwijndrecht over de snelweg richting Rotterdam toen er net een politieauto invoegde. De agenten gingen achter hem aan en maten ondertussen hoe snel hij reed.
De beginnend bestuurder kon gelijk zijn rijbewijs inleveren. Justitie moet nu beslissen of de jongen zijn rijbewijs terugkrijgt.

Jongen schiet met paintball geweer uit rijdende au

Een 19-jarige jongen heeft in Vlaardingen mensen de stuipen op het lijf gejaagd met een paintball geweer. Hij zat met vrienden in een auto en schoot met het wapen in het rond. Het geweer was niet geladen, maar er klonken wel knallen. Hij reed zaterdag aan het begin van de avond rond in de buurt van Bankasingel. Omstanders belden de politie en die kwam met meerdere wagens op de melding af. Ook zette de politie de politiehelikopter in. Agenten ontdekten de auto en gingen erop af met kogelvrije vesten aan. Hij is aangehouden. Hij is zijn geweer kwijt.

Vijftien aanhoudingen tijdens carnaval

De politie heeft zaterdag vijftien mensen opgepakt tijdens het Zomercarnaval. De meesten werden gearresteerd voor kleine overtredingen, zoals zakenrollen, het beledigen van agenten en openbare dronkenschap.Op de Lijnbaan in Rotterdam-Centrum was een vechtpartij ontstaan toen de politie iemand probeerde op te pakken. Omstanders begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. Ze gooiden met flessen en glazen naar agenten, die zichzelf met schilden moesten beschermen. Nadat er versterking was gekomen, keerde de rust terug, laat een politiewoordvoerder weten.

Tien jaar ss Rotterdam in Rotterdam

Het is deze zaterdag precies tien jaar geleden dat het stoomschip Rotterdam na een jarenlange renovatie terugkeerde naar Rotterdam. Het schip uit 1959 is sinds februari 2010 open voor het publiek.
Na bijna vijftig jaar vaart meerde het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn in 2008 aan op het Derde Katendrechtse Hoofd.
De Rotterdam is 228 meter lang, 28 meter breed en 61 meter hoog en in handen van de WestCord Hotelgroep. Het schip is vrij toegankelijk voor publiek.

Zomerconcert met jong talent

Op vrijdag 10 augustus is er om 20.00 uur een zomerconcert in de IJsseldijkkerk (IJsseldijk 232) te Krimpen aan den IJssel. Dit concert wordt verzorgd door Wilbert Magre op de vleugel, Wim Magre op het orgel en het jonge dwarsfluittalent Erica Vogel. Toegangskaarten zijn op de concertavond aan de kerk te verkrijgen voor volwassenen 12,50 en kinderen tot en met 15 jaar 7,50. Ook zijn kaarten te reserveren met korting via 0525-685413 of www.wimmagre.nl. Volwassenen betalen dan 10,- en kinderen tot en met 15 jaar 5,-.

Fatsoenlijk fooi geven op vakantie 1/4

We storten ons deze weken massaal in auto en vliegtuig om onze vakantiebestemming op te zoeken. Maar als we ons eenmaal in de Franse, Spaanse of Italiaanse zon op een terrasje hebben genesteld, is de vraag hoe veel fooi we de obers moeten geven.
Het antwoord op die vraag is in de onder Nederlanders populaire vakantiebestemmingen verschillend. Neem bijvoorbeeld Frankrijk. Daar wordt het best wel gewaardeerd als je een fooi hebt gegeven, maar het is zeker niet verplicht.

Fatsoenlijk fooi geven op vakantie 2/4

De bijdrage voor de bediening wordt namelijk al doorberekend in de prijs. Hetzelfde geldt overigens voor Italië: daar staan de servicekosten al standaard op het bonnetje en is een fooi dus niet verplicht. En ook de Spanjaarden zijn in dat opzicht niet heel inhalig. Een fooi mag wel, de Spaanse obers en serveersters zijn er ook zeker niet vies van, maar ook hier is het geen verplichting.
Dat ligt in Turkije wel anders. Daar zijn de lonen voor horecapersoneel behoorlijk laag en dus kan de bediening best een kleine bijdrage van jou gebruiken.

Fatsoenlijk fooi geven op vakantie 3/4

Denk aan zo'n 10% van het bedrag dat je voor je drankjes betaald hebt. Hetzelfde geldt voor Portugal, waar wel wordt verwacht dat je op een terrasje of in een goedkoop restaurant zo'n 10% fooi neerlegt. En als je wat luxer uit het eten gaat, mag dat minimaal 15% zijn.
Koning van de tip zijn natuurlijk de Verenigde Staten. Daar gaat het ook verder dan in de horeca alleen. In bars en restaurants gaat iedereen uit van een fooi van 15 à 20%. Maar ook als je een taxiritje neemt, verwacht de chauffeur een extraatje van maar liefst 20%.