Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief

Het weer

Vrijdag schijnt de zon volop, nauwelijks gehinderd door bewolking. Er is ook geen kans op een verkoelende bui. De wind waait zwak tot matig uit het noorden, 2 of 3 Bft. In de kustgebieden wordt het daardoor rond 29 graden. In het binnenland stijgt de temperatuur naar 30 tot 35 graden, in het zuidoosten lokaal nog iets hoger. In het weekend wordt het minder warm, met zaterdag 27 tot 33 graden en zondag 24 tot 28 graden. Het blijft vrij zonnig en meest droog. Volgende week is opnieuw kans op (extreme) hitte.

Pas op voor botulisme en blauwalg

Het is verleidelijk met deze temperaturen, maar wees alert voordat je een duik in het water neemt. Door de aanhoudende warmte nemen botulisme, blauwalg en vissterfte elke dag verder toe. Botulisme en blauwalg kunnen ook bij mensen gezondheidsklachten veroorzaken. Botulisme kan zelfs leiden tot verlammingsverschijnselen. Voor wie het zekere voor het onzekere wil nemen, is er zwemwater.nl. Op die website staat de waterkwaliteit van populaire zwemplekken weergegeven.

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Data: dinsdag 7, 14 en 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na een of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Juist in deze droge tijd, adviseert Oasen het water dat uit de kranen wordt gespoeld voor andere doeleinden dan consumptie te gebruiken. Vang het water op met een emmer of gieter, om er bijvoorbeeld de planten water mee te geven, de auto mee te wassen of ramen mee te zemen.