Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Maandag is het bewolkt en valt er plaatselijk een bui. In de middag breekt ook af en toe de zon door. De temperatuur komt uit op ongeveer 19 graden en er waait een matige en aan zee krachtige westenwind. In de avond en nacht zijn er opklaringen en blijft het droog. De temperatuur daalt naar een graad of 13 en de wind neemt af.
Dinsdag laat de zon zich geregeld zien en blijft het droog. Het wordt 20 graden langs de kust en 23 graden landinwaarts. De wind neemt verder af en wordt zwak en veranderlijk.

Eindelijk regen

In verschillende plaatsen in onze regio zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag grote hoeveelheden neerslag gevallen. Stellendam, Hellevoetsluis en omgeving kregen meer dan 40 millimeter regen te verwerken. Normaal valt in het westen in heel augustus circa 90 millimeter. Naast de regenval was er ook fel onweer. In het hele land kwamen buien voor, maar in de kustgebieden waren de buien als gevolg van van het relatief warme zeewater extra pittig. Met onweer en windstoten tot 75 kilometer per uur.

Boterhammenman wil meer brood op de plank

Johan Muurlink, oftewel Johan de Boterhammenman uit Rotterdam Zuid, wil nog groter groeien. Hij smeert sinds dit voorjaar elke schooldag vele tientallen boterhammen voor kinderen die van huis uit geen lunch meekrijgen. Muurlink wil dat voor nog meer kinderen gaan doen. Johan wil gaan uitbreiden naar meer dan de twee scholen waar hij nu boterhammen voor smeert. Binnenkort praat hij ook met de scholen over het verzorgen van ‘tienuurtjes’, tussendoortjes tussen ontbijt en middageten. “Het is nu heel groot aan het worden”, zegt hij.

Zal dat helpen?

De inwoners van het dorpje Bungur in Siberië willen de naam van hun gemeente veranderen in Syrië. Ze hopen hiermee de aandacht van de overheid te trekken, die al miljoenen investeerde in het echte Syrië. Bungur lijkt op een spookstad. Er is amper stromend water, de stroom valt er met de regelmaat van de klok uit en wegen en gebouwen zijn in erbarmelijke staat. Inwoners kunnen alleen maar dromen van moderne voorzieningen zoals een school of een ziekenhuis, want die zaken zijn er niet. “Het enige wat er is een gemeentehuis en een begraafplaats”, aldus een inwoner.

Er staat een paard in de trein

Een passagier van een trein in Oostenrijk is uit de trein verwijderd omdat hij was ingestapt met zijn paard.
De man probeerde volgens de Oberösterreichischer nachrichten dit weekend met zijn paard Frieda op het station van Bad Mittendorf in te stappen. Hier mocht hij niet instappen. Bij de tweede poging lukte het wel, maar werd de man en zijn paard op het eerst volgende station er weer uitgezet. Volgens de richtlijnen van de Oostenrijkse vervoerder ÖBB mogen alleen kleine onschadelijke dieren met de trein als zij in een gesloten en veilig kooi zitten.

Bodemloos

De Indische kunstenaar Anish Kapoor heeft met zijn kunstwerk een slachtoffer gemaakt. Een Italiaanse man is in een bodemloze put van 2,5 meter diep gevallen. Nadien bleek het om het werk 'Descent into Limbo' te gaan. De Italiaanse man bezocht een tijdje geleden in Porto het museum voor moderne kunsten. Alleen geloofde de toerist niet dat het kunstwerk van Anish Kapoor wel degelijk een put van 2,5 meter diep was. Door te werken met zwart pigment creëerde de artiest een illusie van een bodemloze put. De man is inmiddels weer uit het ziekenhuis.

Pech

Een tiener die met een groepje aan het hiken was in Ierland moest naar het ziekenhuis afgevoerd worden nadat hij verpletterd werd door een vallend schaap. Dat meldt het Ierse dagblad The Irish Post. Het dier miste zijn sprong van de ene rots naar de andere, tuimelde naar beneden en belandde op het onfortuinlijke slachtoffer. De jongen was door de Mourne Mountains in het zuidoosten van Noord-Ierland aan het trekken, toen plots een schaap op hem viel. Een reddingsteam van 17 mensen trof het gewonde slachtoffer aan op een steile helling.