Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdag zijn er wolkenvelden en blijft het vanochtend vrijwel droog. In de namiddag en avond gaat het af en toe (licht) regenen. De temperatuur komt nog uit op 23 graden. De zuidwestenwind draait naar het westen en neemt toe tot matig en aan zee tot vrij krachtig. In de nacht is het bewolkt en valt er af en toe (lichte) regen. Het koelt af naar 15 graden en aan zee waait een vrij krachtige westenwind. Vrijdag is het wisselend bewolkt en bestaat er kans op een bui. In de middag wordt het nog maar 18 graden.

Hoofdstad Rotterdam

Rotterdam moet de nieuwe hoofdstad van Nederland worden, als het aan de Rotterdamse ondernemer Rob Lagendijk ligt. Hij is van plan een burgerinitiatief te starten. Er is geen heldere wet waarin staat dat Amsterdam de hoofdstad van Nederland moet zijn. Alleen in de grondwet staat dat de koning moet worden beedigd in de hoofdstad Amsterdam. "Ik wilde eerst peilen of er mensen voor te paaien waren, dan een burgerinitiatief opzetten, 40 duizend handtekeningen ophalen en dan in de Tweede Kamer daarover spreken", legt Lagendijk uit.

Burger kiest zelf

De verkoop van cv-ketels stijgt nog steeds, ondanks de doelstellingen en afspraken om klimaatverandering tegen te gaan. Dat blijkt uit de eerste Gasmonitor, die is opgesteld in opdracht van netbeheerders Alliander en Stedin en is uitgevoerd door Natuur&Milieu. De milieuorganisatie is verrast door de uitkomst. Huizen waarin nu nog cv-ketels worden geplaatst, zitten nog vijftien jaar vast aan aardgas, terwijl er is afgesproken dat het aardgasgebruik wordt afgebouwd, zegt Natuur&Milieu.

Brandveiligheid

Bewoners van 48 woningen in de Orionstraat in de Rotterdamse wijk Hillegersberg moeten de komende tijd twee weken hun huis uit. Dat hebben de bewoners woensdag te horen gekregen van bouwvereniging Onze Woning. De brandveiligheid van de flatgebouwen is niet op orde. Onze Woning heeft hen geinformeerd over de aanstaande renovatie en tijdelijke verhuizing. Het gaat om de bewoners van 48 woningen in het gebied 110-Morgen. De drie blokken met appartementen zijn in 2012-2013 nog gerenoveerd. Nu blijkt er van alles mis te zijn.

Boer zoekt huisvrouw

Het was een prachtige zomer voor appel- en perentelers. Volop zon, geen vernietigende hagelbuien, en dus een fors hogere opbrengst dan in 2017. Nu dreigt er alleen een tekort aan plukkers voor die vele miljarden stuks fruit. Huisvrouwen, scholieren, ouderen: iedereen is welkom om te helpen met het jaarlijkse plukseizoen. Maar liefst 4,6 miljard appels en peren hangen er op dit moment naar schatting te blozen in de bomen, twee weken eerder dan gebruikelijk al klaar om geoogst te worden. In het verleden traden Polen en andere Oost-Europeanen aan voor de pluk, maar zij zijn nu minder welkom.

Gaarne retour kunsthal

Een van de schilderijen die in 2012 werd gestolen uit de Rotterdamse Kunsthal hangt hoogstwaarschijnlijk bij een bekende Nederlander aan de muur. Het zou gaan om een doek van Picasso. Dat heeft kunstdetective Arthur Brand dinsdagavond gezegd in het tv-programma M. Om wie het gaat wil hij niet zeggen. De Kunsthal raakte in 2012 zeven schilderijen kwijt door diefstal. Totale waarde:18 miljoen euro. Lange tijd werd aangenomen dat de alle schilderijen waren verbrand in de oven van de moeder van de hoofdverdachte.