Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Woensdag wisselen wolken en zon elkaar af en het wordt 23 graden dicht bij zee, landinwaarts 25 tot lokaal 28 graden. In het noordoosten ontstaat mogelijk een enkele bui. Er waait een zwakke of matige zuidwestenwind, 2 of 3 Bft. Woensdagavond en in de nacht blijft het wisselend bewolkt en het kwik daalt naar 17 tot 12 graden. Donderdag begint de dag nog vrij zonnig en warm, maar 's middags komt er buiige regen vanuit het westen opzetten. Vanaf vrijdag is het uitgesproken koel en wisselvallig weer.

55-jarige man als verdachte in zaak-Nicky Verstapp

De politie heeft aan de hand van DNA-bewijs een 55-jarige man geidentificeerd als verdachte in de zaak-Nicky Verstappen. De elfjarige jongen werd in 1998 seksueel misbruikt en vermoord tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. De verdachte is de 55-jarige Jos Brech uit Simpelveld. Hij was actief bij de lokale scouting en organiseerde natuurreizen in Europa. Hij reageerde niet op een verzoek om DNA af te staan in het kader van het grootschalige verwantschapsonderzoek.

'Uit Kunsthal gestolen schilderij Picasso nu in be

Het werk van schilder Pablo Picasso dat in 2012 werd gestolen uit de Kunsthal in Rotterdam, zou nu in handen zijn van een bekende Nederlander. Dat beweert "kunstdetective" Arthur Brand dinsdag in de talkshow M. Hij vertelt hierbij niet om welke BN'er het zou gaan, wel dat het een man betreft.
De man zou niet op de hoogte zijn geweest van de situatie van zijn aankoop. In oktober 2012 werden in totaal zeven werken geroofd bij een inbraak in de Kunsthal.

Ajax speelt tegen Dinamo Kiev om Champions League-

Nadat Sturm Graz en Standard Luik werden uitgeschakeld, moet Ajax alleen nog Dinamo Kiev verslaan om een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League te pakken. De Amsterdammers spelen woensdagavond om 21.00 uur thuis tegen de Oekraiïense club en de return in Kiev is volgende week dinsdag. De laatste keer dat Ajax de kwalificatie van het miljoenenbal doorkwam is al acht jaar geleden en destijds was Kiev ook tegenstander in de laatste ronde.

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na een of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Juist in deze droge tijd, adviseert Oasen het water dat uit de kranen wordt gespoeld voor andere doeleinden dan consumptie te gebruiken. Vang het water op met een emmer of gieter, om er bijvoorbeeld de planten water mee te geven, de auto mee te wassen of ramen mee te zemen.