Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Maandagochtend is het bewolkt en blijft het overwegend droog. In de middag komt de zon af en toe tevoorschijn. Het wordt 22 of 23 graden. Er waait een matige westen-, tot noordwestenwind. In de avond en nacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het droog. Lokaal kan zich een mistbank vormen. Het koelt af naar 15 graden en waaien doet het vannacht nauwelijks.
Dinsdag is er af en toe zon en houden de meeste plaatsen het droog. De temperatuur komt uit op maximaal 24 graden.

Magneetvissen

Een magneetvisser heeft zondag in Rotterdam-Delfshaven een handgranaat opgevist. Hij had zijn magneethengel uitgegooid in de Achterhaven van historische Delfshaven. De vangst moest worden beoordeeld door een explosievenexpert en die waarschuwde de EOD. De handgranaat is zondagmiddag op een veilige plek tot ontploffing gebracht door de EOD. Magneetvissers gooien een hele sterke magneet aan een touw in het water, op zoek naar metalen voorwerpen op de bodem van het water en meestal wordt er schroot gevangen.

Hollands glorie

Kiki Bertens heeft op grootse wijze het hardcourttoernooi in Cincinnati op haar naam gezet. In de finale versloeg ze de mondiale nummer één, de Roemeense Simona Halep,met 2-6,7-6 (6),6-2. In de eerste set legde Bertens het nog op alle fronten af tegen de winnares van Roland Garros en, vorige week, van het hardcourttoernooi in Montreal. Halep dicteerde de rally's, sloeg bijna alle eerste services in en had ook nog het geluk dat Bertens op haar enige breekkans een afzwaaier produceerde.

Kentekenplaten gestolen

In de Hengelose wijk Roershoek zijn in de nacht van zaterdag op zondag ruim dertig kentekenplaten gestolen. Vooral in de Wezelstraat misten veel auto's zondagmorgen een kentekenplaat aan de voor- of achterkant. De 5-jarige Nora Dekkers vond de kentekenplaten zondagmiddag terug toen ze met haar vader de hond uitliet. Bij het ontbijt vertelde de moeder van Nora dat er in de buurt meerdere nummerborden waren gestolen. Toen het meisje even later met haar vader de hond uitliet vond ze de nummerborden in een parkje aan de Levantstraat.

Koude hondjes

Een Taiwanees café gaat momenteel viraal vanwege zijn opvallende ijsjes. Die worden gemaakt in de vorm van een kleine hond en zijn zeer realistisch. Internetgebruikers weten niet wat ze ervan moeten denken. De ijsjes die gemaakt worden in een café in de Taiwanese stad Taichung zijn beangstigend realistisch. Zo erg dat sommige mensen ze niet eens durven te eten. Anderen prijzen dan weer de makers omdat geen enkel detail ontbreekt. Hoe het café erin slaagt om de ijsjes zo mooi te maken, is niet bekend.

Parkiet veroorzaakt ongeluk

Een ontsnapte parkiet heeft op de A2 bij Echt een auto op de vangrail gekregen. De parkiet ontsnapte uit het doosje waarmee de 24-jarige eigenaar uit Roermond hem vervoerde. De vogel fladderde vervolgens door de auto.
De bestuurder wilde snel een afslag nemen naar de A73, maar de parkiet ontnam hem het zicht. Daarop belandde de auto bovenop de vangrail; pas 50 meter verderop kwam hij tegen een regelkast tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Ook de parkiet is zonder kleerscheuren weer in de doos terechtgekomen.