Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Vd Weijden zwemt weer na lange rust

Maarten van der Weijden heeft om 7.00 uur na een urenlange rustpauze zijn zwemtocht hervat.Vannacht om 3.00 uur stopte hij. Kort daarna ging hij weer zwemmen, maar om 4.00 uur laste hij een lange rustpauze in, omdat hij moe was en spierpijn had.

Hij moet nog 120 kilometer afleggen van zijn 200 kilometer lange tocht langs de elf Friese steden. Door zijn langdurige rustpauze loopt hij achter op schema. Hij zei dat hij ontdekt had dat zijn lijdens "ergens een grens kent".

Drie dagen lang geen autoveer

Het autoveer tussen Maassluis en Rozenburg is deze week drie dagen uit de vaart. Voor fietsers en voetgangers is een oplossing gevonden, voor automobilisten, motor- en brommerrijders dus niet. Volgens exploitant Ottevanger OV zijn er technische problemen met de 'Staeldiep'. Die moet dinsdag naar de werf voor een spoedreparatie. "Helaas kan deze reparatie niet worden uitgesteld", schrijft Ottevanger.
Het grote probleem is dat de tweede veerpont, de 'Blankenburg', op dit moment ook op de werf is voor een renovatie en daarom niet kan varen. Op vrijdag 24 augustus zou de 'Staeldiep' weer moeten varen.

Inbreker sluit zichzelf op in schuurtje

Een 22-jarige man uit Enkhuizen is donderdag op heterdaad betrapt bij een inbraak in zijn woonplaats. Hij sloot zichzelf per ongeluk op in een schuurtje, aldus de politie. Omstreeks 4.20 uur hoorde een omstander gerommel in een schuurtje aan de Piet Smitstraat, waarna alarm werd geslagen. De man in het pand bleek niet de eigenaar en had zichzelf opgesloten. De verdachte verklaarde dat hij zich had vergist en dat het schuurtje van een vriend was. Omdat de politie het verhaal niet geloofde, werd de Enkhuizenaar voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Vakantiedorp in Krimpen aan den IJssel 1/2

Van 21 t/m 23 augustus organiseert Synerkri voor alle kinderen uit Krimpen aan den IJssel Vakantiedorp. Met dit 3-daagse evenement sluit Synerkri de zomervakantie actief af. Tijdens Vakantiedorp zijn er de leukste activiteiten te doen. Er zijn springkussens, waterbootjes, crea workshops en o.a. judo, voetbal, korfbal, jeu de boules, hardloop en wielrenactiviteiten. Op alle dagen is er zelfs een Timmerdorp waar kinderen heerlijk aan de slag kunnen met hamers en spijkers.

Paradewens Trump afgeblazen 1/4

De grote militaire parade die president Trump dit jaar wilde organiseren in Washington gaat niet door. Trump noemde het kostenplaatje van de parade "belachelijk hoog." Vrijdag gaf het Pentagon al aan dat parade waarschijnlijk uitgesteld zou worden. De parade, een wens van president Trump, zou maar liefst 92 miljoen dollar gaan kosten, zo melden de Amerikaanse media. Eerdere schattingen gingen uit van een rekening van 10 tot 30 miljoen dollar.
Trump klaagde op Twitter dat de stad Washington verantwoordelijk was voor de hoge kosten.

Paradewens Trump afgeblazen 2/4

Volgens de president zouden lokale politici de prijs opgedreven hebben. De burgemeester van Washington reageerde gepikeerd. "Ik ben Muriel Bowser, de burgemeester van Washington DC, de lokale politicus die eindelijk die reality ster in het Witte Huis kon overtuigen van de realiteit van het houden van parades/evenementen/ demonstraties in Trumps Amerika."
Volgens Trump is het mogelijk dat de parade volgend jaar alsnog doorgaat, als de kosten drastisch naar beneden gaan. Het is de vraag hoe dat gedaan moet worden.

Paradewens Trump afgeblazen 3/4

Volgens deskundigen zijn de militairen en hun materieel zelf de grootste kostenpost. Ook beveiliging is duur. President Trump zag ook een voordeel in het afblazen van de parade en het geld dat daarmee uit wordt gespaard. "We kunnen er een paar gevechtsvliegtuigen van kopen."Vanuit de militaire hoek was er al kritiek op de plannen. Een veteranenvereniging benadrukte dat er nog steeds Amerikaanse militairen uitgezonden zijn. "Totdat we een overwinning kunnen vieren in de oorlog tegen het terrorisme en onze militairen thuis kunnen brengen, kan het geld beter besteed."