Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

KLM-piloten uitermate goed betaald

Piloten van KLM zijn de bestbetaalde vliegers ter wereld. Tot die conclusie komt het internationale onderzoeksbureau HKP Group, dat een uitgebreide vergelijking heeft gemaakt tussen wat piloten bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen in de wereld verdienen en hoeveel uren zij in de lucht zijn. De HPK-group zegt dat KLM-vliegers er in bijna alle categorieën uitspringen. KLM is in totaal gemiddeld €291.238 kwijt aan een captain, dat is 24% meer dan bij de Duitse of Britse vliegtuigmaatschappijen. Het gaat dan om het totale arbeidsvoorwaardenpakket.

Moeder van Hugo Borst overleden

De moeder van auteur, AD-columnist en NOS-presentator Hugo Borst is op 89-jarige leeftijd overleden. Ze overleed gisterochtend in het Rotterdamse tehuis De Hofstee, waar ze sinds 2015 werd verzorgd.
Mevrouw Borst leed aan alzheimer. Haar zoon beschreef in het AD de voortgang van haar ziekteproces. Naar aanleiding van zijn ervaringen in de zorg stelde Borst met Carin Gaemers een manifest op met de titel 'Scherp op ouderenzorg'. Het kabinet trok 2,1 miljard euro extra uit voor de verpleeghuiszorg.

Boer zoekt huisvrouw

Het was een prachtige zomer voor appel- en perentelers. Volop zon, geen vernietigende hagelbuien, en dus een fors hogere opbrengst dan in 2017. Nu dreigt er alleen een tekort aan plukkers voor die vele miljarden stuks fruit. Huisvrouwen, scholieren, ouderen: iedereen is welkom om te helpen met het jaarlijkse plukseizoen. Maar liefst 4,6 miljard appels en peren hangen er op dit moment naar schatting te blozen in de bomen, twee weken eerder dan gebruikelijk al klaar om geoogst te worden. In het verleden traden Polen en andere Oost-Europeanen aan voor de pluk, maar zij zijn nu minder welkom.

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na een of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Juist in deze droge tijd, adviseert Oasen het water dat uit de kranen wordt gespoeld voor andere doeleinden dan consumptie te gebruiken. Vang het water op met een emmer of gieter, om er bijvoorbeeld de planten water mee te geven, de auto mee te wassen of ramen mee te zemen.

Vakantiedorp in Krimpen aan den IJssel 1/2

Van 21 t/m 23 augustus organiseert Synerkri voor alle kinderen uit Krimpen aan den IJssel Vakantiedorp. Met dit 3-daagse evenement sluit Synerkri de zomervakantie actief af. Tijdens Vakantiedorp zijn er de leukste activiteiten te doen. Er zijn springkussens, waterbootjes, crea workshops en o.a. judo, voetbal, korfbal, jeu de boules, hardloop en wielrenactiviteiten. Op alle dagen is er zelfs een Timmerdorp waar kinderen heerlijk aan de slag kunnen met hamers en spijkers.

Bitterheid bij begrafenissen Genua

Bij de begrafenissen van de eerste slachtoffers van de ramp in Genua waren bij nabestaanden bittere verwijten te horen. Naast het verdriet was er veel woede over de Italiaanse autoriteiten, die verantwoordelijk worden gehouden voor het instorten van de brug, waardoor 41 mensen omkwamen. De begrafenissen waren in Torre del Greco, bij Napels, de woonplaats van vier twintigers die verongelukten toen ze op weg waren naar Frankrijk voor vakantie. Vandaag, zaterdag, is er een dag van nationale rouw en een staatsbegrafenis. Sommigen boycotten die uit woede wegens nalatig brugonderhoud.

'Armste president' hoeft geen pensioen 1/3

Ooit was hij 'de armste president ter wereld' en ook na zijn aftreden als senator deze week is het geen vetpot. José Mujica weigert namelijk een pensioen voor de vijf jaar dat hij in de senaat zat na eenzelfde periode als president van Uruguay. De voormalige linkse rebel had geen behoefte aan luxe. Als president trok hij niet in het presidentiële paleis maar bleef hij met zijn vrouw en medeguerrilla op zijn bescheiden bloemenboerderij in de buitenwijken van Montevideo leven.
'

Oud VN-topman Kofi Annan overleden

Kofi Annan is overleden, de vroegere secretaris-generaal van de VN. Dat heeft de VN bekendgemaakt. Annan was topman van de VN van 1997 tot en met 2006. Hij was 80 jaar. De Ghanese Annan stond bekend als een groot diplomaat en bruggenbouwer. In 2001 kregen hij en de VN de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn inzet voor de mensenrechten en voor zijn bijdrage aan de revitalisatie van de VN. Annan beschouwde de volkenmoord in Rwanda als zijn dieptepunt. Hij betuigde spijt dat hij en de VN het bloedbad niet konden voorkomen. Annan stierf na een kort ziekbed zaterdagochtend in Bern.

Paradewens Trump afgeblazen 1/4

De grote militaire parade die president Trump dit jaar wilde organiseren in Washington gaat niet door. Trump noemde het kostenplaatje van de parade "belachelijk hoog." Vrijdag gaf het Pentagon al aan dat parade waarschijnlijk uitgesteld zou worden. De parade, een wens van president Trump, zou maar liefst 92 miljoen dollar gaan kosten, zo melden de Amerikaanse media. Eerdere schattingen gingen uit van een rekening van 10 tot 30 miljoen dollar.
Trump klaagde op Twitter dat de stad Washington verantwoordelijk was voor de hoge kosten.

Paradewens Trump afgeblazen 2/4

Volgens de president zouden lokale politici de prijs opgedreven hebben. De burgemeester van Washington reageerde gepikeerd. "Ik ben Muriel Bowser, de burgemeester van Washington DC, de lokale politicus die eindelijk die reality ster in het Witte Huis kon overtuigen van de realiteit van het houden van parades/evenementen/ demonstraties in Trumps Amerika."
Volgens Trump is het mogelijk dat de parade volgend jaar alsnog doorgaat, als de kosten drastisch naar beneden gaan. Het is de vraag hoe dat gedaan moet worden.

Paradewens Trump afgeblazen 3/4

Volgens deskundigen zijn de militairen en hun materieel zelf de grootste kostenpost. Ook beveiliging is duur. President Trump zag ook een voordeel in het afblazen van de parade en het geld dat daarmee uit wordt gespaard. "We kunnen er een paar gevechtsvliegtuigen van kopen."
Vanuit de militaire hoek was er al kritiek op de plannen. Een veteranenvereniging benadrukte dat er nog steeds Amerikaanse militairen uitgezonden zijn. "Totdat we een overwinning kunnen vieren in de oorlog tegen het terrorisme en onze militairen thuis kunnen brengen, kan het geld beter besteed."