Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Vrijdagochtend trekt de regen langzaam weg, maar er is nog veel bewolking in het binnenland. In het westen breekt al vrij snel de zon goed door. In het oosten gebeurt dat pas in de middag. Het wordt maximaal 21 tot 23 graden, bij een matige wind, 3 Bft, uit west tot noordwest.
In het weekend is het half tot zwaar bewolkt, maar wel grotendeels droog, bij 22 tot 24 graden op zaterdag en 23 tot 26 graden op zondag. Maandag is er veel meer bewolking en kan er wat lichte regen vallen. Het wordt rond 23 graden.

Trekvissen via het Haringvliet in de delta

Vier boswachters van Natuurmonumenten zijn bijzonder blij met de aanstaande opening van de Haringvlietsluizen. Ze springen volgende week dinsdag 21 augustus het Haringvliet in voor een zwemtocht van drie kilometer. De boswachters willen aandacht vragen voor de miljoenen trekvissen en -vogels die afhankelijk zijn van deze deltanatuur. Daarnaast vieren ze dat de Haringvlietsluizen weer op een kier gaan, zodat trekvissen net als vroeger via het Haringvliet richting hun paaigronden kunnen zwemmen.

Vakantiedorp in Krimpen aan den IJssel 1/2

Van 21 t/m 23 augustus organiseert Synerkri voor alle kinderen uit Krimpen aan den IJssel Vakantiedorp. Met dit 3-daagse evenement sluit Synerkri de zomervakantie actief af. Tijdens Vakantiedorp zijn er de leukste activiteiten te doen. Er zijn springkussens, waterbootjes, crea workshops en o.a. judo, voetbal, korfbal, jeu de boules, hardloop en wielrenactiviteiten. Op alle dagen is er zelfs een Timmerdorp waar kinderen heerlijk aan de slag kunnen met hamers en spijkers.

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Datum: dinsdag 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open!

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na een of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Juist in deze droge tijd, adviseert Oasen het water dat uit de kranen wordt gespoeld voor andere doeleinden dan consumptie te gebruiken. Vang het water op met een emmer of gieter, om er bijvoorbeeld de planten water mee te geven, de auto mee te wassen of ramen mee te zemen.