Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Overname

De Rotterdamse Energieleverancier Greenchoice wil branchegenoot Qurrent overnemen. Qurrent is op dit moment de hoofdsponsor van Feyenoord. De Autoriteit Consument en Markt gaat nu kijken of de deal door kan gaan. De overname zou per 1 oktober in moeten gaan. De twee bedrijven hebben samen meer dan een half miljoen klanten. Door de krachten te bundelen met Qurrent denkt Greenchoice de overgang naar duurzame energie in Nederland verder te kunnen versnellen. De overname heeft vooralsnog geen gevolgen voor de sponsoring.

Sproeiverbod boetes

Er zijn deze zomer tot nu toe 39 boetes uitgedeeld voor overtreding van het sproeiverbod. Ruim 150 mensen kregen een waarschuwing, meldt de Unie van Waterschappen. De minimale boete is 500 euro voor particulieren en 1500 voor bedrijven. De waterschappen controleren onder meer met drones op het naleven van het verbod, maar ze krijgen ook tips van mensen die overtredingen melden. In 13 van de 21 waterschappen mag op dit moment niet gesproeid worden met water uit plassen of sloten.

Brandveiligheid

Bewoners van 48 woningen in de Orionstraat in de Rotterdamse wijk Hillegersberg moeten de komende tijd twee weken hun huis uit. Dat hebben de bewoners woensdag te horen gekregen van bouwvereniging Onze Woning. De brandveiligheid van de flatgebouwen is niet op orde. Onze Woning heeft hen geinformeerd over de aanstaande renovatie en tijdelijke verhuizing. Het gaat om de bewoners van 48 woningen in het gebied 110-Morgen. De drie blokken met appartementen zijn in 2012-2013 nog gerenoveerd. Nu blijkt er van alles mis te zijn.

Spinnengif

Mensen met een spinnenfobie zullen het niet graag horen, maar het gif van een bepaald soort vogelspin kan levens redden. Een stof die in het gif zit, helpt tegen een zeldzame, maar levensgevaarlijke vorm van epilepsie. Het Dravetsyndroom is een vorm van epilepsie die niet vaak voorkomt. Gelukkig maar, want de ziekte is levensgevaarlijk en kan nauwelijks behandeld worden. Daar komt binnenkort misschien verandering in. Wetenschappers hebben ontdekt dat een bepaald spinnengif de ziekte kan tegenwerken

Dieet en koekjes

Voor je gewicht zou het weinig moeten uitmaken of je iets overdag of 's nachts eet. Calorieen zijn calorieen � toch? Maar vette of zoete dingen die je 's avonds laat of 's nachts eet, tikken extra aan. Dat zegt Oosterman, die vandaag promoveert op haar onderzoek naar het ritme van hoe we eten. Als je eet terwijl je lichaam eigenlijk wil rusten (dus bijvoorbeeld tijdens nachtwerk), loop je meer kans op overgewicht en diabetes-type 2. Dat heeft te maken met onze biologische klok, die de meeste ritmes in ons lichaam regelt.