Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Schoften

In het Oeverbos in Vlaardingen is asbest aangetroffen. Dat zegt de milieudienst Rijnmond DCMR. Een deel van het natuurgebied is inmiddels met linten afgezet. Volgens een woordvoerder werd de milieudienst afgelopen dinsdag getipt over afval dat was gevonden in het bos. Daar zat ook plaatmateriaal bij. Dat is onderzocht in het laboratorium en er bleek asbest in te zitten. Volgens de DCMR zijn er geen vezels vrijgekomen en is er geen gevaar voor de omgeving. De platen worden volgende week verwijderd.

Bom op brand

In de strijd tegen de grote bosbranden die al meer dan een week woeden op verschillende plaatsen in Zweden, heeft het leger een bijzonder blusinstrument getest: een bom afgeworpen door een Gripen-gevechtsvliegtuig. De test werd gedaan in Trängslet in het Älvdal waar een grote brand woedt op een militair schietterrein. De brandweer kan hier niet komen vanwege explosiegevaar en ook blusvliegtuigen en -helikopters mogen daardoor niet boven het gebied vliegen. Op het terrein ligt nog veel niet-ontplofte munitie die spontaan kan ontploffen.

Dure chips

Hou jij van een lekkere zak chips? Dan moet je uitkijken met die van de Zweedse bierbrouwerij St. Erik's. Daar betaal je namelijk tien euro per chipje, en dan wordt een zak opeens wel heel duur. De bierbrouwer zegt dat hun speciale chips perfect passen bij een glas St. Erik's India Pale Ale. Wat de chips zo bijzonder maakt, zijn de ingredienten. Zo zit er Matsutake in, een van de meest gewilde paddenstoelen ter wereld. Ook bevatten de chips truffelzeewier uit de Faer�er, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan.