Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Big Rivers Dordrecht trekt veel publiek

Festival Big Rivers in Dordrecht stevent af op een record. Het is volgens verslaggever Thijs Bom ongekend druk in de Dordtse binnenstad. "Gisteren zo'n 35 duizend mensen op de been en naar schatting 50 tot 60 duizend bezoekers vanavond."
Het programma van Big Rivers is divers. Alles komt voorbij van dance tot soul en hiphop. Enkele grote namen op het programma zijn dj Jean, Dutch Windmills, Ntjam Rosie en De Likt. Big Rivers duurt nog tot en met vandaag, zondag.


Cocaïne in container met bevroren vis

In de Rotterdamse haven is begin deze maand 1125 kilo cocaïne tussen bevroren vis gevonden na een tip. De drugs hebben een waarde van zeker 22 miljoen euro. De politie heeft zeven mannen opgepakt.
Een 48-jarige Hagenaar wordt verdacht van het organiseren van de smokkel. De vis zat in een container uit Ecuador en zou vervoerd worden naar Zaandam. Daar pakte de politie zes mannen op uit Utrecht, Tiel, Albanië en de VS (28 tot 48 jaar) die betrokken zouden zijn bij het ophalen van de drugs.

Verzilting

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft verschillende punten waar het zoete water ingelaten kan worden. Deze plekken zijn nodig, omdat de droogte ervoor zorgt dat het zoute zeewater meer kans heeft om het land binnen te dringen. Als die indringing de inlaatpunten bij onder andere Rotterdam bereikt, dreigt het water in dit hoogheemraadschap te verzilten. Als de Rijnafvoer laag is, door langdurige droogte in Duitsland en minder smeltwater uit Zwitserland, leveren de rivieren minder tegendruk richting zee.

VS: samenwerking beide partijen 1/4

Democraten en Republikeinen werken samen aan sancties die automatisch van kracht worden als de Russen een nieuwe poging doen om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Er was een stormachtige week na de Helsinki-top voor nodig om de twee partijen bij elkaar te brengen. Die week werd afgesloten met de mededeling dat Trump deze herfst Poetin wil ontvangen in het Witte Huis.
Het voorstel van de Republikeinse senator Rubio en de Democraat Van Hollen krijgt langzaam meer steun van andere senatoren van beide partijen.

VS: samenwerking beide partijen 2/4

De twee zijn al sinds januari bezig met hun plan, maar krijgen nu ook belangrijke bijval van de leider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell.
Als het plan erdoor komt zou de VS tien dagen nadat de veiligheidsdiensten Russische activiteiten signaleren, automatisch sancties instellen tegen Rusland. De maatregel is vooral een statement richting een president die zijn eigen veiligheidsdiensten wantrouwt als het op Rusland aankomt. Het plan lijkt op dit moment het maximaal haalbare verzet voor het Congres.

VS: samenwerking beide partijen 3/4

Het merendeel van de Republikeinen is wel ongerust, maar houdt zich stil.
In Washington is nog steeds grote onduidelijkheid over wat er nu precies besproken is tussen Trump en Poetin. Vanuit Moskou komt deze week het bericht dat 'START' mogelijk verlengd wordt, het verdrag dat het aantal nucleaire wapens aan banden legt. Dat zou de Russen goed uitkomen, omdat zij geen geld hebben voor een nucleaire wapenwedloop. Daarnaast komen vanuit Moskou ook enthousiaste verhalen over samenwerking in Syrië.