Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Illegaal start illegale zaak

Een Rotterdams raadslid heeft de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingeschakeld om te voorkomen dat een uitgeprocedeerde asielzoeker haar eigen zaak kan beginnen. Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam heeft melding gemaakt dat vrijdag een vrouw zonder verblijfspapieren een onderneming startte in schoonheidsproducten.
Het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt (ROS) heeft dit mede mogelijk gemaakt. Van ELck noemt het ongelooflijk. Hij snapt niet dat 'een illegaal een illegale onderneming kan starten'.

Jumbo haalt breekbrood uit schappen

Jumbo haalt het meergranenbreekbrood uit de schappen, omdat door een productiefout de verpakking van witbrood met sesam gebruikt is. Hierdoor is de allergenenvermelding niet correct. Op de verpakking zijn de allergenen rogge, gerst, haver en soja niet vermeld. Mensen zonder allergie voor een van deze allergenen kunnen het brood gewoon eten.
Het product heeft een houdbaarheid tot 28 september. Mensen die het breekbrood hebben gekocht, kunnen het komen terugbrengen.

Taxfree aan boord uit de gratie

De verkoop van 'taxfree' artikelen in vliegtuigen loopt sterk terug. De ene na de andere maatschappij stopt ermee, omdat de inkomsten vaak niet opwegen tegen de kosten, vanwege het extra cabinewerk en hinder voor passagiers.

KLM, Transavia en TUIfly beraden zich. Ook in andere landen staan de zogenaamde belastingvrije producten in de lucht, zoals drank, sigaretten, parfums, sieraden en cadeautjes ter discussie. In werkelijkheid zijn ze soms duurder dan op de grond, blijkt uit prijsvergelijkingen.

Extra zoetwater voor onze regio

Het Rijk en waterschappen, waaronder hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, gaan maatregelen nemen om de dreiging van verzilting in West-Nederland tegen te gaan. Oorzaak van het zoetwatertekort is de langdurige droogte in West-Europa. Door de inzet van de zogeheten Kleinschalige Wateraanvoervoorziening (KWA) wordt zoetwater meer stroomopwaarts uit de Lek en het Amsterdam-Rijnkanaal gehaald. Het hoogheemraadschap maakt hiervan gebruik. De KWA is nu operationeel.

Nijmegenaar (86) loopt Vierdaagse voor 71e keer ui

Nijmegenaar Bert van der Lans (86) heeft voor de 71e keer de Vierdaagse uitgelopen. Hij was al de recordhouder onder de Vierdaagse-lopers. Van der Lans liep tot dit jaar altijd heel makkelijk 30 kilometer per dag. Dit jaar ging het veel moeizamer, omdat hij ziek is geworden. Donderdag kostte het wandelen hem zo veel moeite dat veel mensen vreesden dat de veteraan de Vierdaagse niet zou uitlopen. "Ik ben blij dat ik er ben", verzuchtte hij zelf ook bij de finish in Nijmegen. Of hij volgend jaar weer start, kon hij niet zeggen.

Zwaneneiland ontsloten

Het Zwaneneiland in Krimpen was niet begaanbaar. Het is een ruig gebied met riet, omgevallen bomen en een moerassige bodem. De vrienden van het Zwaneneiland vonden dat jammer. Zij kregen het idee een snipperpad aan te leggen en zo geschiedde na overleg met de gemeente. Eerst werd met paaltjes het parcours uitgezet, waarna de gemeente zorgde dat er gemaaid werd. Vervolgens werden er tien kuub snippers gestort en werd het door de gemeente geleverde worteldoek uitgelegd. Daarna werden de snippers op het doek gekruid en was het pad klaar, met dank aan de zestien vrijwilligers.

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Data: dinsdag 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.

Fantasie

De Gentse Feestweek is aan de gang. Dat betekent tien dagen losbandigheid in Vlaanderen. En losbandig kunnen ze zijn, die Vlamingen. Natuurlijk, er is politie op de been om de boel in goede banen te leiden, maar soms wordt ook die in verlegenheid gebracht. Stonden twee flikken voor hun bus toezicht te houden, kregen ze van een dronken stel honderd euro aangeboden. "Want we hebben al lange tijd een fantasie om het 'te doen' in uw bus." De agenten knipperden even met hun ogen en zonden het hitsige paar huiswaarts. Zonder bon, dat wel .....

Gestolen Rubens en Renoir gevonden

De Italiaanse politie heeft twee gestolen schilderijen teruggevonden. Het gaat om een kunstwerk van Renoir en één van Rubens. De doeken verdwenen vorig jaar april in de stad Monza. De dieven deden zich voor als kopers. Ze hadden een contract opgesteld waarin ze beloofden voor de twee schilderijen 26 miljoen euro te betalen. Maar toen de verkopers waren afgeleid, gingen de criminelen er met de werken vandoor. De gestolen schilderijen werden in een magazijn in Turijn teruggevonden. Van de acht verdachten heeft de politie er vorige maand vijf gearresteerd: vier Italianen en een Kroaat.

Juan Carlos weer in opspraak

Het Spaanse koningshuis is opnieuw het middelpunt van een dreigend schandaal. Het zou gaan om witwassen, verscheidene rekeningen in Zwitserland, steekpenningen en vastgoed buiten Spanje. Dit alles op het conto van de ex-koning Juan Carlos. Voorts zou hij een sleutelrol hebben gespeeld in de bedrijfsvoering van de stichting Noós van zijn schoonzoon Iñaki Urgandarin, die vanwege zijn aandeel daarin onlangs tot vijf jaar gevangenisstraf werd veroordeeld. De ex-minnares van Juan Carlos, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, doet vreugdevol een boekje open.

Erdogan heerst na opheffen noodtoestand

Nu de noodtoestand in Turkije donderdag eindelijk is opgeheven is er opluchting bij de Turkse oppositie en bij de EU. Toch blijven zowel de oppositie als de EU kritisch. Ze vrezen dat door de al bestaande wetten en andere maatregelen die spoedig kunnen komen, de situatie voor de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid uiterste kritiek blijft.
Na het referendum van april 2017 over de grondwetswijzigingen heeft de dit jaar herkozen president de uitvoerende macht geheel in handen.

De geheime tapes van Trump

De FBI heeft bij een inval in het kantoor van Michael Cohen, de voormalige advocaat van Donald Trump, tapes gevonden met gesprekken tussen Trump en Cohen over betalingen aan een Playboy-model. De tapes zijn in het geheim door Cohen opgenomen, aldus de New York Times, en stammen van voor de presidentsverkiezingen. Het voormalige playboy-model Karen McDougal claimt al langer dat zij gedurende tien maanden een verhouding met Trump heeft gehad in 2006, vlak nadat Melania beviel van zoon Barron. Voor haar zwijgen kreeg zij 150.000 dollar. Trump heeft altijd ontkend iets met het naaktmodel te hebben gehad.

VS: samenwerking beide partijen 1/4

Democraten en Republikeinen werken samen aan sancties die automatisch van kracht worden als de Russen een nieuwe poging doen om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Er was een stormachtige week na de Helsinki-top voor nodig om de twee partijen bij elkaar te brengen. Die week werd afgesloten met de mededeling dat Trump deze herfst Poetin wil ontvangen in het Witte Huis.
Het voorstel van de Republikeinse senator Rubio en de Democraat Van Hollen krijgt langzaam meer steun van andere senatoren van beide partijen.

VS: samenwerking beide partijen 2/4

De twee zijn al sinds januari bezig met hun plan, maar krijgen nu ook belangrijke bijval van de leider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell.
Als het plan erdoor komt zou de VS tien dagen nadat de veiligheidsdiensten Russische activiteiten signaleren, automatisch sancties instellen tegen Rusland. De maatregel is vooral een statement richting een president die zijn eigen veiligheidsdiensten wantrouwt als het op Rusland aankomt. Het plan lijkt op dit moment het maximaal haalbare verzet voor het Congres.

VS: samenwerking beide partijen 3/4

Het merendeel van de Republikeinen is wel ongerust, maar houdt zich stil.
In Washington is nog steeds grote onduidelijkheid over wat er nu precies besproken is tussen Trump en Poetin. Vanuit Moskou komt deze week het bericht dat 'START' mogelijk verlengd wordt, het verdrag dat het aantal nucleaire wapens aan banden legt. Dat zou de Russen goed uitkomen, omdat zij geen geld hebben voor een nucleaire wapenwedloop. Daarnaast komen vanuit Moskou ook enthousiaste verhalen over samenwerking in Syrië.