Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Vrijdagochtend kan er laaghangende bewolking voorkomen, maar al snel schijnt overal de zon weer geregeld. In het noorden kunnen wel wolken vanaf zee binnendrijven en landinwaarts ontstaan er stapelwolken. Het blijft wel overal droog. De temperatuur stijgt naar ongeveer 22 graden in de kustprovincies, verder landinwaarts wordt het zomers warm met 25 tot 27 graden. Er waait een matige noordelijke wind, meestal 3 Bft. In het weekend is er volop zonneschijn en de temperaturen lopen op naar 25 tot 29 graden.

Ook verkeerspolitie doet mee aan

De acties van de politiebonden voor een betere cao breiden zich volgende week uit. Ook agenten die zich bezighouden met verkeersovertredingen, zoals te hard rijden, sluiten zich aan bij het protest. Ook voor deze overtredingen geldt dat het wel moet gaan om kleine vergrijpen, dus bijvoorbeeld een paar kilometer te hard rijden. Over andere stappen denken de actiecomités nog na. Vanaf volgende week krijgen de mensen die worden 'bekeurd' nepbonnen. Daarop staat waarom de actie wordt gevoerd.

Politie vangt schapen met paperclips

Wie denkt dat de politie altijd bezig is met het vangen van boeven, heeft het mis. Agenten in Rotterdam waren vrijdagochtend druk in de weer met het in de kraag vatten van schapen. De dieren waren losgebroken op het Dakpark in Delfshaven. Maar ja, hoe krijg je schapen zover dat ze terug hun hok ingaan? Simpel, met paperclips. "Door te rammelen met een bakje met paperclips wisten we de schaapjes weer terug te lokken naar hun verblijf", schrijft de politie Delfshaven op Twitter.

Museum Boijmans wil naar voormalig V&D-pand

Museum Boijmans Van Beuningen wil in 2019 tijdelijk zijn intrek nemen in Rotterdam-Zuid. In winkelcentrum Zuidplein, in het voormalige pand van de V&D, opent het museum een dependance. Boijmans zal zich vestigen op de bovenste twee verdiepingen. Als dat lukt, zal de dependance van Boijmans vanaf einde 2019 te vinden zijn in het winkelcentrum Zuidplein. Naar verwachting zal de dependance daar vier tot vijf jaar blijven. Het huidige museumgebouw in het centrum van Rotterdam wordt gerenoveerd.

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Data: dinsdag 17, 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.

Imkers houden open huis

Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? In het weekend van 14 en 15 juli houden imkers op meer dan 230 locaties open huis. Je krijgt uitleg over werksters, darren en de (bijen)koningin en krijgt praktische tips over het bij-vriendelijke maken van eigen tuin en balkon. Je ziet hoe honing wordt gemaakt en je gaat in bijenkast op zoek naar de koningin. Kom op zondag 15 juli tussen 12.00 en 16.00 uur naar de Mengelmoestuin aan de Lekdijk Oost 44a in Bergambacht.

Kosten nieuwe Kuip stijgen met 22 miljoen euro

De totale kosten van het nieuwe stadion voor Feyenoord in Rotterdam zijn met 22 miljoen gestegen naar 444 miljoen euro, zo bevestigt Feyenoord City donderdag na berichtgeving hierover op de website Stadion op Zuid. De bouw van het nieuwe onderkomen van Feyenoord zelf is nog steeds begroot op 365 miljoen euro en dus niet duurder geworden. De extra kosten voor het nieuwe stadion zijn volgens Feyenoord City terug te voeren op hogere financieringslasten.