Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Bewoners Wilhelminapier: AIDA niet zo prima

Met veel bombarie werd afgelopen voorjaar aangekondigd dat het Duitse cruiseschip AIDA prima iedere week naar Rotterdam komt. Maar omwonenden van de Wilhelminapier op Zuid zijn helemaal niet zo blij met het schip. Zo schijnt volgens hen het felle licht van het schip al vanaf 's ochtends vroeg recht hun appartement in en kunnen ze niet slapen door de 'ronkende motoren'. Ook zouden ze deuren niet kunnen openzetten, vanwege de uitlaatgassen. "De diesellucht in huis is anders niet te harden", schrijven bewoners aan de gemeente.

Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open

Drinkwaterbedrijf Oasen start regionale campagne voor vers water.Terug van vakantie? Kraan 1 minuut open! Met die boodschap vraagt drinkwaterbedrijf Oasen de aandacht van alle thuiskomende vakantiegangers. Na één of meerdere weken afwezigheid is het water uit de kraan namelijk niet vers meer. Om het advies bekend te maken hangt Oasen deze week meer dan 100 posters op langs drukke verkeerswegen, bij bushaltes en op meerdere NS-stations in het Groene Hart. Ook op social media vraagt zij aandacht voor het doorspoeladvies.

Mont Martre in het Loetbos

Elk jaar organiseert Vereniging Krimpener Kunstwaard in het Loetbos (Loetweg 6, Lekkerkerk) nabij de kanoverhuur Mont Martre, een evenement voor iedereen. Dit jaar op zaterdag 20 augustus van 12 tot 17 uur of langer. Ook dit jaar kan je komen schilderen, kleien, tekenen, steen hakken, hout zagen, exposeren, demonstreren, zingen, musiceren, verhalen vertellen en gedichten voordragen. En natuurlijk ook kanoën. Iedereen is welkom, amateurs en professionals, kijkers en doeners, opa’s en oma’s, ouders en kinderen en de toegang is gratis.