Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief

Heineken verdient meer aan bier

Heineken heeft dit eerste halfjaar 1 procent meer bier verkocht; bovendien houdt het concern meer over aan elk verkocht flesje. De nettowinst steeg naar 1,1 miljard euro en de omzet naat 9,9 miljard. Het CBS meldde vorige week al een recordomzet van Nederlands bier. De verkoop van bier daalt in Europa (in Rusland met 10%), maar neemt toe in Amerika, Afrika en Azië. Topman Van Boxmeer verwacht dat die ontwikkeling dit jaar doorzet, maar toch wil het concern op de kosten letten.

Niet in zee gaan

Strandgangers doen er goed aan bij Scheveningen, Katwijk en Wassenaar niet in zee te gaan. Er komt daar zeevonk voor. Dit kan irritatie aan huid en luchtwegen veoorzaken. Zondag werd daar een zwemverbod van kracht toen een roodbruine substantie op het water werd gezien. die door de politie werd omschreven als plaag-alg. De substantie werd door een vliegtuigje van de kustwacht ook waargenomen in de Waddenzee. De stranden waar de gele vlag wappert van de Kon. Ned. Reddigmaatschappij waarschuwt de zwemmers en baders.

Evacuatie na brand Den Helder

Een appartementencomplex voor ouderen in Den Helder is uit voorzorg geëvacueerd nadat brand was uitgebroken. Het vuur ontstond rond middernacht op een balkon op de tweede verdieping en breidde zich uit naar andere balkons. Alle 28 woningen van het complex werden uit voorzorg ontruimd. De 37 bewoners werden opgevangen in een zorgcentrum in de buurt. Bewoners van tien woningen moesten in eem hotel slapen vanwege waterschade.
Rond 02.30 uur was de brand onder controle.