Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Dieven strippen boten in Brielle

Dieven hebben in Brielle buitenboordmotoren gestolen. Ze sloegen toe bij een botenverhuur langs het Slagveld. Kevin Rouss van verhuurcentrum Brielle zegt dat er in de nacht van maandag op dinsdag zes motoren zijn gestolen. "Voor ons helaas een heel slecht begint van de dag!"
De motoren zaten met een hangslot en meerdere dikke staalkabels vast. "Maar ze knippen gewoon alles door", zucht Rouss. "Ik weet niet wat voor gereedschap ze hebben, maar dat moet heel goed zijn."

Drankmisbruik

Inbrekers hebben in een slijterij in de Duitse plaats Mülheim aan der Ruhr meer dan duizend bierflesjes geopend. Het ging ze daarbij niet om het drankje, maar om de prijs die in de flesjes gevonden kan worden. De ‘dieven’ keken aan de binnenkant van kroonkurken of ze in de prijzen waren gevallen. De beheerder van de slijterij trof maandag tientallen kroonkurken op de vloer aan. Van het bier was geen druppel gedronken. Of het de inbrekers daadwerkelijk een prijs heeft opgeleverd is vooralsnog onbekend.

Niet betaald, auto weggesleept

Omdat twee Nederlandse gasten hun rekening niet wilden betalen, heeft een hoteleigenaar in het Zuid-Duitse Füssen geen halve maatregelen genomen. Hij liet hun auto meteen wegslepen. De Nederlanders hadden de hotelkamer via internet geboekt, maar toen het tijd was om af te rekenen, vonden ze de prijs te hoog. De kamer was te gehorig en te warm en bovendien was het er te licht, zeiden ze. De eigenaar belde de politie, maar die kon niet helpen, dus schakelde hij een sleepdienst in. Die nam de Nederlandse BMW mee en liet de auto achter bij het politiebureau.

Buschauffeur vindt baby in berm

Een Belgische buschauffeur vond een pasgeboren baby langs de kant van de weg in Sint-Truiden. Eerst dacht hij dat het om een katje of een ander dier ging. Maar toen hij dichterbij kwam, zag hij dat het een baby was die in doeken was gewikkeld. De chauffeur heeft perfect gehandeld. Hij heeft het kindje opgepakt en voelde dat het nog warm was. Het kindje begon ook meteen te huilen. In de bus wikkelde hij het kindje in een deken en vroeg hulp via de boordradio. De hulpdiensten waren snel te plaatsen en het kindje is naar het ziekenhuis gebracht.

Steeds meer motoren op de weg

In 20 jaar tijd is het aantal motoren in Nederland meer dan verdubbeld. In 1995 waren er zo'n 308.000 geregistreerd, terwijl de teller begin dit jaar op ruim 652.000 stond. Drenthe gaat met 53 motorfietsen op duizend inwoners aan kop. Het landelijke gemiddelde is 39 motoren per duizend inwoners.
De meeste motoren in ons land zijn een Honda (184.000), gevolgd door Yamaha (117.000) en Suzuki (99.000). 46.000 Nederlanders hebben een Harley Davidson. Ongeveer 1,3 miljoen mensen mogen op een motor rijden.

Sail Amsterdam

Met een 12 kilometer lange parade begon vandaag de 9e editie van Sail Amsterdam. Honderden boten, waaronder meer dan 50 bijzondere zogeheten tall ships, varen vanuit IJmuiden over het Noordzeekanaal naar de hoofdstad. Naar verwachting komen er zeker 1,7 miljoen mensen naar het nautische evenement, dat eens in de vijf jaar plaatsvindt. Sail duurt dit jaar een dag langer dan voorheen. Van de vijftig tall ships, grote zeegaande zeilschepen, komen er 13 voor het eerst naar Amsterdam. Deze publiekstrekkers vormen de kern van het evenement.

Workshop Nail Art

Jongerencentrum ’t Onderdak staat vrijdag 28 augustus van 19 tot 21 uur in het teken gezelligheid en nagels. Deze avond krijg je boordevol nageltips door een echte nagelstyliste. Tijdens de workshop leer je met producten die je thuis in de keuken kan vinden, hoe je leuke dierenprintjes en bloemen kan maken op je nagels. Deze avond is er plek voor maximaal 12 meiden vanaf 12 jaar. Deelname is gratis! Voor info of deelname neem contact op met Linda Smits lindasmits@stjjmh.nl of tel: 06 199 19 615.