Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Lange files op A12 en A15

Lange files als gevolg van ongelukken. Rijstroken zijn afgesloten op de A12 richting Den Haag, de A15 richting Europoort en op de A1 bij Watergraafsmeer. De vertraging op deze wegen kan oplopen tot meer dan een uur. Op de A12 tussen Reeuwijk en Gouda stond rond 7.30 uur al een file van meer dan dertien kilometer. Hier gebeurde rond 6.00 uur een verkeersongeval waarbij zeven auto's betrokken waren. Volgens de ANWB zou er alleen blikschade zijn, maar zorgt het ongeval in de spits wel voor veel verkeershinder.

Grote verschillen per regio

Het aantal openstaande vacatures per regio loopt behoorlijk uiteen. Ook de werkloosheidscijfers zijn sterk verschillend, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
In Utrecht en Noord-Holland was dit een vacature op de vier tot vijf werklozen, terwijl het landelijk gemiddelde een op zes was. In 2008, kort voor het begin van de crisis, lag het aantal openstaande vacatures ongeveer op hetzelfde niveau als het aantal werklozen. In het tweede kwartaal van 2015 waren er in totaal 136.000 vacatures, een stijging van 40.000 ten opzichte van 2013.

Meer nieuwe studenten in Rotterdam

Dit jaar hebben zich meer studenten dan ooit aangemeld bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Bijna 9200 studenten hebben zich aangemeld tegen 8900 vorig jaar. Vooral economische opleidingen zijn in trek. Dat er meer studenten zijn in Rotterdam bleek maandag ook tijdens de start van de Eurekaweek: de allereerste week voor nieuwe studenten waarin ze kennismaken met Rotterdam. In de Doelen werden de studenten welkom geheten in hun nieuwe studentenleven. Hier krijgen ze uitleg over de stad en maken ze kennis met studentenverenigingen.

Proefbollen dinsdag bij Rotterdam CS

Bij Rotterdam CS wordt vandaag, dinsdag, een proefopstelling gemaakt voor het kunstwerk 'Kissing Earth'. Deze test moet duidelijk maken hoe het kunstwerk straks in het echt kan worden gerealiseerd. Voor de proefopstelling wordt gebruik gemaakt van grote ballonnen.
De test is bedoeld om de grootte en de precieze plek van het kunstwerk te bepalen en om te beoordelen hoe de omvang van de bollen zich verhoudt tot het plein, het station, de stad en de voorbijgangers.

Moeliker wil super-oester

Het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam wil de super-oester gaan tentoonstellen, die onlangs in een Zeeuwse viswinkel werd gevonden. De oester telt maar liefst tien parels. De visboer heeft de oester in de koelkast gelegd en denkt nog na wat hij ermee gaat doen. Volgens conservator Kees Moeliker van het Rotterdamse museum is een oester met tien parels echt heel ongewoon. Hij heeft inmiddels contact met de eigenaar en hoopt hem te kunnen overhalen het kleinood aan het museum te schenken.