Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Komende dagen minder zomers

De zomerse temperaturen van de afgelopen dagen lijken voorlopig even voorbij te zijn. De komende dagen gaat de middagtemperatuur omlaag, laat de zon zich minder zien en valt er af en toe regen. Dat blijkt uit de voorspelling voor de komende dagen van Weeronline. Zaterdag wordt vrij veel bewolking verwacht met lokaal enkele lichte buien. De temperatuur blijft steken tussen 19 graden aan de kust en 24 graden in het oosten van het land. Ook zondag houdt de bewolking aan. In het westen blijft het overwegend droog met af en toe zon.

Ongeluk met Nederlandse bus

Op de Franse snelweg A1 Lille-Parijs is zaterdagochtend een Nederlandse touringcar van de weg geraakt. Dat gebeurde ter hoogte van Punchy. De bus heeft aan de rechterkant de vangrail geraakt, een verkeersbord geramd en kwam daarna in de berm tot stilstand. Volgens de Franse politie is de chauffeur vermoedelijk in slaap gesukkeld. Twee van de 82 inzittenden zijn lichtgewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het touringcarbedrijf stuurt een andere bus om de passagiers op te pikken.

Achtbaan Efteling buiten gebruik na blikseminslag

De populaire achtbaan Joris en de Draak in pretpark De Efteling is vrijdag buiten gebruik door een blikseminslag. De attractie werd door de bliksem geraakt tijdens het noodweer donderdagavond."De bliksem is niet in de baan ingeslagen, maar in de besturingsapparatuur, het gaat vaak om een klein defect". Bezoekers kunnen waarschijnlijk zaterdag weer een ritje maken in de achtbaan. Volgens de woordvoerder wordt er vrijdagavond nog tot laat wordt doorgewerkt om het probleem op te lossen.

Tienduizenden zien vuurwerk

De eerste avond van het vuurwerkfestival in Scheveningen is een daverend succes geworden. De organisatie spreekt van een absoluut bezoekersrecord voor de vrijdagavond.
Naar schatting 90.000 mensen kwamen de show bekijken en het weer werkte perfect mee. Het was windstil. Een verrassingsoptreden van de band Di-rect zorgde na afloop van het vuurwerk, vrijdag verzorgd door Polen en Duitsland, voor een extra feestelijke sfeer. Zaterdag en volgende week vrijdag en zaterdag kunnen vuurwerkliefhebbers nog in Scheveningen terecht voor shows.

Politiehond vindt buit en inbrekers

Twee mannen zijn opgepakt voor een inbraak in Rockanje. Politiehond Jannes vond een spoor dat leidde naar de buit. Vervolgens werden ook de inbrekers ingerekend. De politie ging na een inbraakalarm naar de supermarkt op het Dorpsplein. De schuifdeuren bleken te zijn opengebroken. In de supermarkt werd niets ontdekt. Buiten pikte Jannes een spoor op. Dat leidde naar een auto, waarin de politie sloffen sigaretten en een schroevendraaier vond. Na een korte achtervolging konden de 26-jarige man uit Maassluis en zijn 19-jarige handlanger uit Vlaardingen worden aangehouden.

Gratis kaartje voor gedupeerden Pleinbisocoop

De bezoekers van de afgelaste filmvoorstelling bij de Pleinbioscoop Rotterdam van donderdagavond krijgen een gratis kaartje. De honderden gedupeerden mogen van de organisatie gratis naar een film naar keuze.De film 'Frank' was donderdagavond amper een paar minuten bezig toen de openluchtbioscoop de vertoning stillegde.
Met het oog op het naderende onweer nam de organisatie het zekere voor het onzekere. Uit veiligheidsoverwegingen werd het terrein gelijk ontruimd.


Duitse zwemster vindt goudstaaf

Een vrouw heeft een opvallende vondst gedaan tijdens het zwemmen in een Duits meer. Op de bodem, twee meter onder water, lag een goudstaaf van 500 gram. De eerlijke vinder bracht het naar de politie. Die heeft het onderzocht en kwam tot de conclusie dat het om echt goud ging. Tegen de huidige koers zou de halve kilo goud ongeveer 16.000 euro waard zijn. Politieduikers hebben dinsdag de bodem van het meer afgezocht, maar er zijn niet meer staven gevonden. De vrouw deed haar vondst afgelopen vrijdag in de Königssee.

De Krimpense Zomerweken 2/2

Het grote feest is in de laatste week van de vakantie. Je kunt deelnemen aan een echte Bootcamp! Schrijf je nu snel in voor één van de vier groepen via synerkri.nl/activiteiten. Inschrijven voor de Bootcamp is verplicht in verband de veiligheid! Als slotonderdeel de Sport- en Spelparade in de wijken. Dankzij veel lokale organisaties zijn er in de Tuinstraat (17-08), de Ouverturelaan (19-08) en de Patrijzenstraat (21-08) tal van actieve en sportieve activiteiten voor iedereen.