Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2013

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Druk op Europese wegen

Op de Europese wegen is het dit weekend extra druk. Voor de Gotthardtunnel in Zwitserland stond zaterdag 17 km file. Wie richting Italië wil moet zeker twee uur wachten. Ook in het zuiden van Frankrijk, op de Autoroute du Soleil, tussen Lyon en Orange, loopt het verkeer vast. Zaterdagochtend rond acht uur stond er al een file van veertig kilometer.
In Duitsland is het vooral druk op de A8 van München naar Salzburg, voor de grens met Oostenrijk. Terugkerende vakantiegangers lopen vast op de A9 van München naar Nurnberg.

Werk Nieuwe Tiendweg 1/2

Ma. 1 juli is er gestart met de uitvoering van het herstratings-en rioleringsplan voor de Nwe.Tiendweg, het gedeelte tussen de Moderato en Olympiade. Eerst wordt de aanleg van de rotonde ter vervanging van het huidige kruispunt uitgevoerd. Gedurende de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer over de Nieuwe Tiendweg mogelijk. Er zijn omleidingsroutes ingesteld voor al het verkeer. Deze zijn met borden aangegeven. Tijdens de hele uitvoeringsperiode rijden de bussen via de de Sportsingel en Olympiade.

Vakantie in het Streekmuseum 1/2

Het is zomer! De zomeractiviteiten in het museum gaan weer van start. Elke dinsdag- en donderdagmiddag tijdens de zomervakantie kunnen kinderen lekker spelen, luisteren en knutselen. Op de dinsdagmiddag kijken en luisteren naar de avonturen van Rokus en Teuntje tijdens het poppenkastverhaal. Deze keer krijgen Snuf de hond en Kaatje de Kip de schrik van hun leven als er wel heel vreemde dieren op het erf verschijnen…. Daarna is er een speciale kinderrondleiding waarna de kinderen lekker buiten kunnen spelen met ouderwets speelgoed.


Vakantie in het Streekmuseum 2/2

Elke donderdag maken de kinderen hun eigen poppenkastpop. Als de poppen klaar zijn is het tijd om het museum te bekijken. Voor de knutselmiddag graag van te voren reserveren: Tel: 0180-514866 of via de mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl Wanneer: Elke dinsdag- en donderdagmiddag in de vakantie om 14:30 uur in het Streekmuseum, IJsseldijk 312 te Krimpen a/d IJssel Kosten:Poppenkast: normaal entreegeld à € 2,50 per kind incl. rondleiding en ranja Voor de knutselmiddag € 2,50 extra. Met het Jeugdvakantiepaspoort gratis.