Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2013

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Wilders weer op stokpaardje

In een interview met nu.nl zegt Geert Wilders, dat hij de islam een groter probleem vindt dan de crisis, en dat dat probleem steeds groter wordt. Volgens Wilders gaan bijvoorbeeld honderden jihadisten naar Syrië die met kennis van terroristisch gedrag terugkomen naar Nederland. Hij vindt dat zorgwekkend.
Voorts vaart hij in het interview uit tegen de huidige regering. Volgens hem heeft Rutte Nederland kapot gemaakt. Hij neemt dat hem kwalijk en is er oprecht boos over, zegt hij.

VVD-senator:vaccineren verplichten

Het VVD-Eerste Kamerlid Heleen Dupuis pleit ervoor, dat ouders wettelijk verplicht zouden moet worden om hun kinderen te laten inenten tegen ziekten als mazelen. Zij vindt het van de gekke, dat een ziekte die met een prik te voorkomen is, nog in ons land voorkomt. Volgens haar heeft de overheid de plicht om kinderen te beschermen.

Vorige week braken de mazelen uit in de Biblebelt, een gebied tussen Zeeland en de Veluwe. Daar wonen veel ouders die hun kinderen om religieuze redenen niet laten inenten.

Diplomatiek onschendbaar

Dit 'recht' geeft regelmatig ergenis bij autoriteiten. Zo ergert zich men in Den Haag aan het maar links en rechts parkeren van diplomaten, zonder dat de uitgeschreven boetes woren voldaan. Maar ook in België heeft men er moeite mee. Zo werd in Brussel een dief vrijgelaten, omdat hij diplomatiek onschendbaar is. De zoon van een Afrikaanse ambassadeur was op heterdaad betrapt bij het stelen van een laptop. De politiecommissaris zat er erg mee in en gaf een verklaring uit, dat deze beslissing door het parket genomen was, wat hem betrof had hij vastgehouden kunnen worden.

Koe valt door dak: één dode

In Brazilië is een man om het leven gekomen, nadat er een koe door zijn dak op hem was gevallen. In eerste instantie leek de man het ongeval ongedeerd te hebben overleefd, maar later overleed hij aan interne bloedingen. De woning van de man is gebouwd tegen een klein heuvel en wellicht via die heuvel kwam de koe zaterdagavond op het dak van de woning terecht. Het dak was van golfplaten en niet bestand tegen het gewicht van de koe, die erdoorheen zakte en recht op de man terecht kwam. Zijn vrouw die ernaast lag kwam met de schrik vrij.

Werkzaamheden Nieuwe Tiendweg 1/2

Ma. 1 juli is er gestart met de uitvoering van het herstratings-en rioleringsplan voor de Nwe.Tiendweg, het gedeelte tussen de Moderato en Olympiade. Eerst wordt de aanleg van de rotonde ter vervanging van het huidige kruispunt uitgevoerd. Gedurende de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer over de Nieuwe Tiendweg mogelijk. Er zijn omleidingsroutes ingesteld voor al het verkeer. Deze zijn met borden aangegeven. Tijdens de hele uitvoeringsperiode rijden de bussen via de de Sportsingel en Olympiade.

Krak des Chevaliers

Bij Homs in Syrië ligt de in de 11de eeuw gebouwde burcht Krak des Chevaliers, een enorme vesting die door de kruisvaarders is geconstrueerd om dat deel van het Heilige Land te beveiligen. Er zijn meer kruisvaarderskastelen in dat deel van de wereld, maar de Krak is verreweg het hoogtepunt op dat gebied. De vesting staat op de erfgoedlijst van de Verenigde Naties, maar dat heeft niet kunnen voorkomen, dat het Syrische leger er zaterdag raketten op heeft afgevuurd, waardoor het kasteel ernstig beschadigd is.

De 14de juli 1/2

De nationale feestdag van Frankrijk. Herdacht wordt dat in 1789 op die dag de Parijse bevolking de Bastille bestormde en de gevangene(n) bevrijdde. De 14de juli 1789 wordt gezien als het begin van de Franse revolutie.De Bastille was een dwangburcht uit de 14de eeuw, die sinds de 16de eeuw als staatsgevangenis werd gebruikt voor staatsgevaarlijke individuen. Hij werd gezien als het symbool van het willekeurige en absolute koningschap. Het was ook niet veel meer, dan een symbool, want het aantal gevangenen was klein en de verzorging over het algeheel goed.

De 14de juli 2/2

Gevangenen die van adel waren konden zich van allerlei luxe verzekeren die ze gewoon in Parijs konden bestellen. Voor het volk stond de Bastille als een symbool. De aanval kostte het leven van het kleine garnizoen, dat tot de laatste man vermoord werd. De burcht bevatte slechts één gevangene, een zwakbegaafde oudere man. Dus het beeld, dat hele menigten gevangenen, die geheel onterecht opgesloten zaten, juichend de vrijheid tegemoet traden, is historisch onjuist.
Op 15 juli 1789 werd opdracht gegeven het gebouw te slopen.