Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2013

selecteer uit het archief

Zomer Voetbal Clinics bij Spirit

Na het enorme succes van de voorgaande 2 jaren gaat de voetbalvereniging Spirit ook dit jaar in juni de Zomer Voetbal Clinics organiseren voor zowel leden als niet-leden. Iedereen mag dus komen. De doelstelling is om in de voetballoze weken van juni toch nog lekker door te kunnen voetballen. Er zijn 3 thema-trainingen op 3 zaterdagen, te weten 8, 15 en 22 juni van 10 tot 12 uur. Alle kinderen uit geboortejaar 2000 - 2008 zijn welkom. Aanmelden via voetbalschool@vvspirit.nl Terrein Sportlaan 3, Ouderkerk aan den IJssel.

Bloemenman wordt nieuwe NS-directeur

NS-topan Bert Meerstadt stapt op. De nieuwe president-directeur wordt Timo Huges. Hij begint op 1 okober. Dat heeft de NS bekend gemaakt. De beslissing is al enige tijd geleden genomen. Meerstadt (51) gaf 12 jaar leiding aan de NS. Hij zegt in een verklaring dat hij het vinden van een goede vervoersoplossing tussen Nederland en Belgie over de hogesnelheidslijn als een belangrijke opdracht ziet die hij will afronden.
Hughes (48) is nu nog directievoorzitter van de Kon. Bloemenveiling Flora Holland, daarvoor was hij directeur van de Bloemenveiling Aalsmeer.

Examen Nederlands beneden de maat

Hoogleraren Nederlands van alle universiteiten hebben zich in een brief aan de Tweede Kamer beklaagd over het examen Nederlands. Ze vinden het examen beneden de maat. Volgens de briefschrijvers draagt het examen op geen enkele wijze bij aan de kennis van taal of taalvaardigheid. Op veel meerkeuzevragen waren meerdere goede antwoorden mogelijk, zeggen ze.
Het Landelijk Actie Komitee Scholieren (LAKS) meldde vorige week dat de meeste klachten waren binnengekomen over het vwo-examen Nederlands (20.000).

Hoog wateroverlast Midden-Europa

In Duitsland, Tsjechie, Oostenrijk en Zwitserland zijn duizenden inwoners geevacueerd vanwege overstromingen en hevige regenval. In Tsjechie zijn zeker twee doden gevalen. In Duitsland worden enkele mensen vermist.
In Beieren en Thuringen is een aantal dorpen ontruimd. Een groot deel van de binnenstad van Passau staat blank. De Donau bereikte daar rond middernacht een waterpeil van 11 meter 30, het hoogste peil in juni in 100 jaar. Ook Praag wordt bedreigd Het leger probeert te voorkomen dat het historische deel van de stad blank komt te staan.

Hoofdklasse duel loopt uit de hand

Een voetbalwedstrijd tussen Alphense Boys en Haagland is uitgelopen op een vechtpartij. Voetballers en fans gingen kort na het einde met elkaar op de vuist. Na de wedstrijd, die werd gespeeld om promotie naar de Topklasse, ontstond een opstootje onder spelers. Toen supporters er zich mee bemoeiden liep de situatie uit de hand. De politie rukte massaal uit om de gemoederen te bedaren. Twee mensen raakten gewond, waarvan er een met hoofdletsel naar het ziekenhuis werd gebracht. Drie mensen zijn opgepakt.