Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2013

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Eindexamens niet goed nagekeken'

Twee derde van de eindexamens havo en vwo wordt helemaal niet of niet volledig voor een tweede keer nagekeken. Dat blijkt uit onderzoek van toetsinstituut Cito, schrijft de Volkskrant vrijdag. Uit hetzelfde onderzoek zou blijken dat de wettelijk verplichte tweede controle van groot belang is omdat veel docenten bij de eerste correctie te soepel beoordelen. Het Cito liet examens voor een derde keer nakijken. In alle gevallen kwamen de derde correctoren uit op een lager cijfer.

Nieuwe treinverbinding tussen Den Haag en Brussel

Vervoersbedrijf Arriva gaat een nieuwe treinverbinding tussen Den Haag en Brussel verzorgen. Het bedrijf won een aanbestedingsprocedure van de gemeente Den Haag. In december 2015 moet de trein gaan rijden, maar als het kan willen de betrokken partijen al eerder het spoor op, schrijft de NOS. Het is de bedoeling dat de trein elk uur naar Brussel-Zuid rijdt en onderweg stopt in Delft, Rotterdam Centraal, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen Centraal, Mechelen, Brussels Airport en Brussel Centraal.

Praat met de Raad 1/3

Zaterdag 29 juni organiseert de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel van 13.00 tot 15.00 uur 'Praat met de Raad' op het Facetplein, Patrijzenstraat 63. Deze bijeenkomst is een initiatief van de raad naar aanleiding van de in 2012 gehouden enquête over de communicatie van en over de gemeenteraad.
Tijdens het eerste uur van 'Praat met de Raad' kunnen inwoners van gedachten wisselen over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vragen te stellen, suggesties te doen en zorgen te uiten.

Praat met de Raad 3/3

In de resultaten van de enquête komt naar voren, dat de inwoners vinden dat raadsleden weinig of niet zichtbaar en aanspreekbaar zijn. Daarnaast geven Krimpenaren aan dat zij behoefte hebben de standpunten van de verschillende fracties te kennen. Met onder andere de bijeenkomst 'Praat met de Raad' laat de gemeenteraad zien dat de opmerkingen van de geënquêteerden serieus worden genomen. Ook het initiatief 'Gast van de Raad' van begin 2013 was hier een voorbeeld van. Daarbij waren tien inwoners te gast bij een vergadering van de gemeenteraad.

Zomermarkt IJsseldijkkerk 1/2

In en om de IJsseldijkkerk wordt zaterdag 22 juni 2013 van 10.00 tot 15.00 uur de traditionele zomermarkt gehouden. Op de zomermarkt zijn boeken, grammofoonplaten, CD’s, brocante, speelgoed en diverse lekkernijen te koop. Bij het rad van avontuur zijn aantrekkelijke prijzen te winnen. Natuurlijk wordt de inwendige mens niet vergeten. Er is een ijscokar waar verrukkelijk ijs kan worden gekocht en er is een kleine ‘kinderboerderij’ ingericht en de kinderen kunnen worden geschminkt. De oudere jeugd, vanaf 12 jaar, kan oefenen in boogschieten.


De Parade tot 30 juni in Rotterdam

Het theaterfestival De Parade is weer in Rotterdam. Er zijn 74 theater-, dans- en muziekvoorstellingen, 37 bands en 19 kindervoorstellingen. Zo staan op het programma in het Museumpark het Monica Da Silva Trio, Conny Janssen Danst en Birgit Schuurman. Ook Freek de Jonge treedt op met zijn band. Hij zingt liedjes van zijn album Zonde.
Na Rotterdam trekken de artiesten verder naar Den Haag en Utrecht. De Parade van dit jaar wordt afgesloten in Amsterdam. Vorig jaar trok De Parade bij elkaar zo'n 267.000 bezoekers.

Zomercursus Aquarelleren

Altijd al een willen leren aquarelleren? Dan is dit uw kans. Vanaf dinsdag 8 juli start een cursus van 5 lessen. Het betreft een beginnerscursus maar gevorderden zijn ook van harte welkom. Het belooft een leerzame cursus in ontspannen sfeer te worden.
Deelname kost 35 euro incl. alle materialen. De lessen worden gegeven in ontmoetingscentrum De Vijverhoek, Lage Vijver 2 in Krimpen aan den IJssel. Informatie en aanmelding: Dirk Witteveen 010-2263576 of 0627218717 of dirkank@kpnmail.nl

Gezocht: Maaltijdbezorgers

Het Meldpunt is op zoek naar vrijwilligers die tussen 12.00 en 13.30 uur warme maaltijden van Tafeltje Dekje willen bezorgen in Krimpen aan den IJssel bij senioren en zieken. Het startpunt is de Gouden Regen in Krimpen.
Het gaat hierbij om vrijwilligers die eens per twee weken bezorgen op ongeveer 5 adressen en/of vrijwilligers die kunnen invallen. Zij moeten in het bezit zijn van een rijbewijs en een auto. De vergoeding bedraagt € 3,50 per route per dag. Info en aanmelden bij Meldpunt 0180-517590 of mail: crijswijk@meldpunt-ck.nl