Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2010

selecteer uit het archief

Luidende klok valt uit Spaanse kathedraal

In het Spaanse El Burgo de Osma is maandag een meer dan 250 kilo zware klok uit de toren van de kathedraal gevallen. De klok viel vijftig meter naar beneden op een plein waar luttele minuten later een processie zou passeren. Niemand raakte gewond door het incident. De klok spatte uiteen.
De kerkklok werd geluid ter ere van de Heilige Pieter van Osma, de beschermheilige van El Burgo de Osma, een stadje ten noorden van de hoofdstad Madrid. Volgens de voorzitter van het kerkbestuur is de gelukkige afloop van het incident te wijten aan ''geluk of het ingrijpen van de Heilige''

Man biedt agent snuifje coke aan

Een 24-jarige man heeft maandagavond in Leeuwarden cocaïne aangeboden aan een politieagent. Deze fietste in zijn vrije tijd over de Wirdumerdijk en werd vanuit een donker steegje door de man geroepen. Toen de man vervolgens de cocaïne aanbood, legitimeerde de agent zich en hield hij de man aan. De drugsdealer kreeg door dat hij een probleem had en slikte de paar gram drugs in. Hij verzette zich verder tegen zijn aanhouding en moest door agenten geboeid worden afgevoerd naar het politiebureau. De man is ondertussen weer op vrije voeten.