Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2010

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Touringcar belandt in greppel

Een touringcar met zestig passagiers is zaterdagavond van de weg geraakt in het Limburgse plaatsje Thorn.
Het voertuig uit Berkel-Enschot kwam in een droge sloot terecht. Dat maakte de politie bekend. De brandweer heeft de passagiers met een ladder uit de bus gehaald. Niemand raakte gewond. De inzittenden waren op weg naar een naburig country- en westernfestival of kwamen daar net van terug. De bus moest op het smalle paadje uitwijken en kwam daarbij in de sloot terecht.

Dode door omslaan reddingsboot

Een persoon is zaterdagavond overleden nadat de reddingsboot waar hij in zat omsloeg. De man werkte bij de gemeente Bloemendaal en was met drie collega's op werkbezoek bij de reddingsbrigade. Dat heeft de politie zaterdag laten weten. De boot met daarin twee leden van de reddingsbrigade en de vier medewerkers van de gemeente, sloeg om voor de kust bij Bloemendaal. Tijdens de reddingsactie werd de man onwel. Hij overleed later op het strand. Twee andere mensen raakten licht gewond. Hoe de boot kon omslaan, wordt onderzocht.

© ANP

Vrouw crasht onder sms'en

Een sms dat ze bijna in slaap viel achter het stuur is een 39-jarige vrouw uit Oldebroek bijna fataal geworden. De vrouw raakte vermoedelijk tijdens het sms'en met haar auto op de A28 van de weg en sloeg in de berm over de kop. Ze is met een flinke hoofdwond naar een ziekenhuis vervoerd, meldt de politie zaterdag. Het ongeval vond vrijdag rond 10.15 uur plaats tussen Harderwijk en Nunspeet op de A28 richting Amersfoort. Volgens een getuige reed de vrouw zonder aanwijsbare oorzaak de rechter berm in.

Orkaan-waarschuwing voor Antillen

De stormwaarschuwing voor Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba is veranderd in een orkaanwaarschuwing. Dit in verband met de komst van tropische storm Earl die zondagochtend volgens meteorologen zal aanzwellen tot een orkaan. Dat maakte het Amerikaanse orkaancentrum (NHC) in de nacht van zaterdag op zondag bekend. Earl wordt binnen 48 uur verwacht op de bovenwindse Nederlandse Antillen. Het orkaancentrum raadt mensen aan zo snel mogelijk maatregelen te nemen om hun bezittingen en zichzelf te beschermen.

Festival van het leren

Het Festival van het leren van 11 tot en met 17 september is een landelijk evenement, dat mensen stimuleert zich te ontwikkelen. In het kader hiervan organiseren de Bibliotheek aan den IJssel en LeerIT 'Klik en Tik. Het internet op'. Het is een programma op internet. Filmpjes en oefeningen helpen gebruikers van het programma beter gebruik te maken van de mogelijkheden die internet biedt. Digistarters kunnen gebruik maken van de PO's in de Bibliotheek of hun eigen laptop met draadloos internet.