Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2010

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Brit te dik om naar huis te gaan

Een 37-jarige Brit mocht na een weekendje Amsterdam bij terugkeer Groot-Brittannië niet meer in, omdat hij niet meer leek op de foto in zijn paspoort. De Britse douane vond de dikte van de oren en lippen niet meer overeenkomen. De foto in het paspoort was 9 jaar oud en sindsdien was de man bijna 32 kilo aangekomen. Hij was daardoor gedwongen terug te keren naar Amsterdam voor een verblijf van 3 maanden voordat hij alsnog werd toegelaten in het Verenigd Koninkrijk. De Brit spande een rechtszaak aan tegen het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, die hij verloor.

Verkeerde dak gesloopt

Bouwvakkers hebben tijdens de vakantie in Heerlen het dak gestript van basisschool De Piramide. Het verkeerde dak, want zij hadden het dak van de naastgelegen basisschool De Schacht moeten slopen. De conciërge van De Schacht heeft tot tweemaal toe de dakdekker aangewezen welk dak gesloopt moest worden. De dakdekker is inmiddels begonnen met het strippen van het dak van De Schacht. Een groot zeil bedekt voorlopig De Piramide. Wie het herstel gaat betalen, is nog onderwerp van een juridisch steekspel.


Klein maakt verdacht

Een kleine Amsterdamse automobilist is maandag in Heerenveen door de politie staande gehouden, omdat hij verdacht klein was. De motoragent vermoedde dat de man jonger was dan 18 jaar. ''Hij was nogal klein en had een jong gezicht''. De jongen bleek echter oud genoeg om in de auto te zitten, 22 jaar, al had hij geen rijbewijs. ''Daarvoor kreeg hij een bekeuring.'' Hoe lang de Amsterdammer precies is, kon een woordvoerder van de politie niet zeggen. Volgens hem is de politie niet in het bijzonder op zoek naar kleine mensen.

Klassiek aan de Kralingse Plas

Rotterdam heeft er een nieuw gratis openluchtconcert bij: Klassiek aan de Plas. Donderdagavond 26 augustus spelen professionele muzikanten samen met amateurs een laagdrempelig klassiek programma op een ponton aan de Kralingse Plas. De samensteller is André Heuvelman, solotrompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het gratis concert Klassiek aan de Plas begint donderdagavond 26 augustus om 20.30 en duurt tot ongeveer tien uur. Het ponton aan de Kralingse Plas ligt voor restaurant De Schone Lei.