Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Het weer

Er is zondag veel zon met soms ook wat sluierbewolking. Het blijft overal droog en de temperatuur loopt een stuk hoger op dan gisteren en stijgt naar 20 graden aan zee tot 23 graden verder landinwaarts. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten en vanmiddag aan zee uit het noordwesten met windkracht 2 tot 3. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het overal droog. Vannacht komt er vanuit het zuiden geleidelijk wat meer bewolking de regio binnen. Het koelt niet verder af dan 14 of 15 graden en er staat nog steeds niet veel wind uit een oostelijke richting.

Workshop

maandag 23 mei 19:30 t/m 21:00 uur Krimpen a/d IJssel, Bibliotheek.
Virtual Reality simuleert een omgeving via een computer om een gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een ervaring. Deze avond ontdekken de deelnemers de basis van deze nieuwe technologie en gaan ze er zelf mee aan de slag. Het volgende staat op het programma: een introductie in wat VR en AR is; voorbeelden uit de praktijk; zelf aan de slag gaan met deze nieuwe technologie. Deelnemers dienen hun mobiele telefoon mee te nemen. Deelname is gratis, aanmelden kan via de website van de bibliotheek.


Dronken

Een 57-jarige Nederlandse vrouw heeft voor commotie gezorgd op het vliegveld van Düsseldorf toen ze gisterochtend op een landingsbaan wilde parkeren, zodat ze haar vlucht naar Spanje zou halen. Ze nam ‘park and fly’ wel erg letterlijk, grapt de Duitse politie. Ze meldde zich bij de bewaker van een van de toegangspoorten en zei dat ze over het asfalt moest rijden naar het vliegtuig. Dat de bewaker bij de toegangspoort - ‘uiteraard’, schrijft de politie - niet meteen aan de verwachtingen van de Nederlandse voldeed, maakte haar boos.

Koffie

Een hoogoplopende ruzie over de prijs van een kopje koffie liep in een Italiaanse koffiebar dusdanig uit de hand dat de politie erbij gehaald moest worden. De eigenaar werd uiteindelijk veroordeeld tot een boete van 1000 euro omdat hij de prijs niet duidelijk genoeg zou hebben geadverteerd. De klant schoot uit zijn slof omdat hij tot zijn grote verrassing 2 euro moest betalen voor een cafeïnevrije espresso. Achter de bar hing geen prijzenoverzicht en dat is tegen de regels, bepleitte hij. Eigenaar Francesco Sanapo van de bar Ditta Artigianale ontkent dat er sprake is van oplichting en zegt dat zijn bar met een digitaal menu werkt.