Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2023

selecteer uit het archief
januari
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Het weer

Zondag hebben we te maken met een grijs weerbeeld waarbij er in de loop van de dag soms ook wat motregen kan vallen. De temperatuur loopt op naar ongeveer 6 graden en de zuidwestenwind gaat toenemen naar matig boven land tot vrij krachtig aan zee, windkracht 4 tot 5. Vanavond en vannacht blijft het bewolkt met komende nacht tijdelijk een grotere kans op wat regen. De wind draait naar het westen en neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land tot krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6. De temperatuur ligt komende nacht rond de 6 graden.

Lachgas

Langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam liggen 44 grote tanks lachgas in het gras. Die zijn daar gedumpt. Het zijn metalen tanks met een inhoud van 2 kilo N2O, oftewel lachgas. Uit een zo'n tank kun je tussen de 200 en 250 ballonnetjes met lachgas vullen. In de berm ligt dus voor zo'n 9 duizend ballonnetjes aan lachgas. Na wat overleg wie de tanks weg mag halen - het gaat formeel om een gevaarlijke stof - neemt de politie de tanks uiteindelijk mee. In een aantal tanks zit nog wat gas. Deze flessen zijn ontworpen voor eenmalig gebruik.

Ome Cor

De nieuwe film over Ome Cor, van Krimpenaar Peter Verhage, draait drie keer in Theater De Tuyter in Krimpen aan den IJssel voor een uitverkochte zaal. Een belangrijk deel van de opbrengst gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis. De voorstellingen zijn op 9, 11 en 16 februari.
Ome Cor (gespeeld door Martin van Waardenberg) is een oud havenarbeider, die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Uitkering foetsie, uit huis gezet.

Erfstukken

Het leek de Australiër Frank Lumanovski een goed idee om de gouden familie-erfstukken van zijn vrouw te verbergen in zijn vriezer, maar toen hij ontdekte dat hij het goud samen met bedorven eten had weggegooid, kreeg hij de schrik van zijn leven. Frank kwam op een vrijdag thuis van vakantie en ontdekte dat al die tijd de deur van zijn vriezer had opengestaan. Het voedsel was bedorven en de inwoner van Dandenong besloot de etenswaren zonder na te denken linea recta in de afvalbak te dumpen. Wat hij even ’vergat’ was dat tussen het afval zijn dierbare familie-erfstukken zaten.