Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 30 november 2023

Donderdag 30 november 2023

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 55 21 11. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer.

Het blijft vandaag nog lang mistig. Vanmiddag zijn er perioden met zon, maar lokaal kan het ook grijs blijven. Het blijft droog en er staat weinig wind. Vanochtend is er eerst nog lichte vorst, vanmiddag loopt de temperatuur afhankelijk van de zonneschijn op naar 1 tot 4 graden. Vrijdag, na het verdwijnen van eventuele mist, krijgen we perioden met zon en blijft het de hele dag droog. De middagtemperatuur bereikt 1 of 2 graden boven het vriespunt. In de avond gaat het overal vriezen. Verder belooft het opnieuw een uitermate rustige dag te worden met weinig wind.

Orange the World

Wethouder Hugo van der Wal (portefeuillehouder Sociaal Domein) hees op maandag 27 november de ‘Orange the World’-vlag. Het klokkunstwerk aan het Raadhuisplein licht in deze periode ook oranje op. En de fontein aan de Nieuwe Tiendweg kleurt oranje. Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Dit duurt tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.
2023-11-27-Orange the World

Rivierkreeften

Gericht uitheemse rivierkreeften wegvangen is een effectieve manier om de kreeftenplaag in te dammen. Dit blijkt uit een driejarige praktijkproef van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de provincie Zuid-Holland. Bij de proef is in de eerste twee jaar het aantal kreeften sterk verlaagd, waarna weer waterplanten gingen groeien in het testgebied. Dit herstel zette zich voort in 2023. De aanpak maakt ecologisch herstel mogelijk in eerder kaal- en leeggevreten wateren. Meer informatie is te vinden op de website van het waterschap.

Energietoeslag aanvragen

Mensen die de energietoeslag 2023 niet automatisch kregen, kunnen het nu aanvragen. Dit kan tot en met 31 augustus 2024. Er zijn wel voorwaarden. De aanvrager moet huurder of eigenaar van een woning zijn, een energiecontract en een laag inkomen hebben. Op www.ijsselgemeenten.nl/energietoeslag staat meer informatie en het aanvraagformulier. Wacht niet tot de (hoge) energierekening binnen is. Heeft u recht op de energietoeslag? Vraag het dan meteen aan. Vind u het aanvragen lastig? Neem contact op met KrimpenWijzer, zij helpen u graag.

Hoogste punt Groeiplaneet

In januari 2023 is de gefaseerde bouw gestart van nieuwe sportzaal de Populier, basisschool de Groeiplaneet en kinderopvang KindeRdam. In september is de Populier opgeleverd en daarna is gestart met de bouw van de school. Op vrijdag 24 november vierden we met alle betrokkenen het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe multifunctionele accommodatie.
De Groeiplaneet en KindeRdam zullen in de zomervakantie van 2024 verhuizen naar hun locatie aan de Populierenlaan in Krimpen aan den IJssel.

Doneerrekjes

Bij de drie winkelcentra in Krimpen aan den IJssel worden binnenkort zogenaamde doneerrekjes geplaatst. Deze rekjes worden aan afvalbakken bevestigd. Ze bieden mensen de mogelijkheid om hun statiegeldflesjes en blikjes er in te plaatsen, zodat anderen ze kunnen verzamelen voor statiegeld. “Besloten is om tien doneerrekjes te plaatsen bij de winkelcentra. Dit zijn drukbezochte plaatsen.” Het college is benieuwd naar het effect van de rekjes op de hoeveelheid zwerfafval in de omgeving en zal hier extra aandacht aan besteden. (bron:HetKontakt)
2023-11-30-Doneerrekjes

Stijging drinkwaterkosten

De tarieven voor drinkwater stijgen voor een gemiddeld huishouden het komende jaar met 1,62 euro per maand. Drinkwater kost, inclusief belastingen en heffingen, in 2024 maandelijks zo’n 20,66 euro. Dat is 8,4% meer dan in 2023. Het komende jaar kost duizend liter drinkwater 1,56 euro bij Oasen. Het vastrechttarief wordt 91,45 euro per jaar. Het drinkwatertarief verandert als gevolg van de inflatie, hogere kosten voor grondstoffen en noodzakelijke investeringen om de drinkwatervoorziening voor de toekomst te verzekeren. (bron:HetKontakt)

Bloemetje voor De Pannekoe

Burgemeester Jan Luteijn heeft woensdagochtend een bos bloemen overhandigd aan het personeel van restaurant De Pannenkoe. Dit als blijk van waardering voor hun hulp bij de opvang van bezoekers van zwembad De Lansingh. Het zwembad moest vrijdagavond worden ontruimd vanwege een brandincident. Er was flinke rookontwikkeling ontstaan in een kleedkamer. Zwembadbezoekers kregen buiten warmhoudfolie aangereikt. Uiteindelijk vond de opvang van de geëvacueerde mensen plaats bij het nabijgelegen restaurant De Pannenkoe. (bron:HetKontakt)
2023-11-29-Pannekoe-bloemetje

Gratis OV

Wie in het weekend voor Sinterklaas (zaterdag 2 december en zondag 3 december) wil gaan winkelen in Rotterdam, krijgt gratis openbaar vervoer aangeboden vanaf vijf P+R-terreinen rondom de stad. Door geplande werkzaamheden van aan het spoor is er namelijk die weekenden geen treinverkeer naar Rotterdam Centraal. Het gaat om de volgende parkeerterreinen: Slinge, Noorderhelling, Meijersplein, Alexander en Kralingse Zoom. (bron:rijnmond.nl)

Avondje weg? Licht aan!

Hieronder vindt u een aantal maatregelen waarmee u de kans op inbraak kunt verstoren:
* Laat binnen- en buitenverlichting aan. * Sluit uw deuren en ramen zorgvuldig af. Draai sloten van deuren en ramen op slot. * Laat de sleutel niet in het slot zitten. * Gebruik goedgekeurd hang- en sluitwerk. * Creëer een bewoonde indruk in uw woning. Laat bijvoorbeeld wat glazen op tafel staan. * Leg waardevolle spullen uit het zicht.
Signaleert u verdachte situaties? Bel bij spoed de politie via 112. Als er geen sprake is van spoed, belt u de politie via 0900-8844.

Word jij/u onze nieuwe collega?

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er vaak slechts een beperkte of soms zelfs geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team

RADIO-UITZENDINGEN LOK (woe/do)

Woensdag
17.00-18.00: Happy Hour
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond

Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'

RADIO-UITZENDINGEN LOK (za/zo)

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Hafabra
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.