Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 27 november 2021

Zondag 28 november

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zondag zien we veel bewolking met af en toe zon en vallen enkele regen- of hagelbuien. De meest actieve buien vallen in de kuststreek. In het oosten van de regio valt slechts een enkele bui. De temperatuur komt uit op 6 graden en er waait een matige en aan zee vrij krachtige of krachtige noordwestenwind.
De gehele nieuwe werkweek is het sterk wisselvallig. De beste dag van de week wordt de maandag met geregeld zon en kan er nog een bui voorkomen. Vanaf dinsdag valt er geregeld regen of buien en kan er soms veel regen vallen.

Overval

Een 56-jarige vrouw uit Rotterdam is zaterdagavond in haar woning overvallen. De daders waren volgens de politie drie jongemannen die een mes bij zich hadden. De overval was in de Bloemkwekersstraat in het Oude Westen, niet ver van de Nieuwe Binnenweg. De drie overvallers belden aan bij de vrouw, bedreigden haar met een mes en duwden haar naar binnen. Daar haalden ze alles overhoop. Het is niet duidelijk of ze iets uit haar huis hebben meegenomen. De vrouw raakte bij de overval niet gewond.

Rust

Een herhaling van de rellen van vorige week is het niet geworden. Ook zijn grote mensenmassa’s en protesten ondanks enkele oproepen op social media uitgebleven. De politie spreekt van een rustige avond. Rotterdam centrum loopt even vol als om 18:00 uur de deuren van de winkels sluiten. De stromende regen is geen uitnodiging om te blijven en al snel na sluitingstijd is het stadscentrum weer verlaten. Meer dan op een normale avond rijden politie en ME-busjes af en aan op de Coolsingel en Lijnbaan.

PVV

De Partij voor de Vrijheid (PVV) doet volgend jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat heeft de partij zaterdag bekendgemaakt. De PVV laat weten dat het niet gelukt is om voldoende geschikte kandidaten te vinden. Het nieuws komt een dag nadat PVV-raadslid Maurice Meeuwissen via Twitter kritiek uitte op partijleider Geert Wilders. Na de rellen op de Coolsingel van vorige week noemde Wilders de relschoppers 'Marokkanen'

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 2273 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld. Dat zijn er meer dan vrijdag, toen zijn er 2103 besmettingen vastgesteld. Een persoon uit de regio is overleden. Daarnaast zijn er negen mensen opgenomen in het ziekenhuis.
De overleden regiogenoot kwam uit Rotterdam. In het ziekenhuis werden verder mensen uit Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Lansingerland, Nissewaard, Rotterdam en Schiedam opgenomen.

Schandalig

Een 10-jarig meisje belde huilend de politie omdat ze door haar feestende moeder in de auto werd opgesloten. Het incident vond afgelopen zaterdag plaats in Sueca, een gemeente in de Spaanse provincie Valencia. De politie zette volgens medium Levante alle middelen in om het meisje te lokaliseren, omdat ze niet precies wist waar ze zich bevond en niet bekend was met het gebied. Na enkele minuten werd ze huilend in natte kleren aangetroffen in een geparkeerde auto op straat.

Alligator

Agenten in Soest kwamen maandagnacht op een spannende melding af. Iemand dacht een loslopende alligator gezien te hebben tussen de bladeren. De politie kwam al gauw tot de ontdekking dat het niet om een echte krokodil ging. Hoewel de politie heel wat meldingen over dieren gewend is, zijn alligators niet vaak aan de orde. "Dan klapper je toch wel even met de oren. Zeiden ze dat echt?" aldus het Operationeel Centrum Politie Midden Nederland in een post op Facebook.

De KabelKrant in het weekend

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team
broere no 22

De Kerken Spreken op de zondagavond

De uitzending wordt uitgezonden vanuit de Sionskerk.
Van 18.00 - 18.30 uur is er gepaste muziek.
Om 18.30 uur wordt er overgeschakeld naar de Sionskerk voor het uitzenden van de kerkdienst.

De uitzending kan worden gevolgd via de frequenties 106.0 FM of 93.1 via de kabel.

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.