Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 14 april 2024

Donderdag 11 april 2024

De kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen wordt dagelijks uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, Nachtegaalstraat 8, 2922 VL Krimpen a/d IJssel. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer.

Donderdag is het overwegend bewolkt met wat lichte regen en het wordt een graad of veertien. De wind is matig tot krachtig en waait vanuit het zuidwesten. Ook de komende nacht is bewolkt, maar het blijft overwegend droog. De temperatuur zakt dan niet veel, het wordt dan circa 12 graden.
Vrijdag klaart het op vanuit het westen. Het blijft droog en de zon laat zich vaker zien. Door warme lucht lopen temperaturen op tot 17 of 19 graden.
Zaterdag verloopt flink zonnig en het kan dan wel 20 graden worden. Vanaf zondag wordt het wat minder warm.

Kids-Kleedjesmarkt in WC De Korf

Kinderen kunnen vanaf heden hun plek veiligstellen voor de Kids-Kleedjesmarkt in winkelcentrum De Korf.

Deze wordt op zaterdag 20 april van 10.00 tot 16.00 uur gehouden.

Kinderen kunnen van de partij zijn met hun kleedje en koopwaar, zoals gebruikt speelgoed, boeken etc.
Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@villakabaal.nl, onder vermelding van naam, leeftijd en een telefoonnummer.

Singalong in Het Cultuurhuis

Op vrijdag 19 april 20.30 uur organiseert Domaine des Dames Lions Krimpen e.o. in Het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek een heuse singalong op de film Mama Mia. De gehele opbrengst gaat naar Stichting Ambulance Wens, een stichting die zich elke dag met hart en ziel inzet om de laatste wens van terminale patiënten te vervullen en ook aanwezig zal zijn op 19 april. Met een lekker hapje en drankje meeswingen: we maken er een supermooie avond van! Komt jij ook? Tickets (€ 25 euro) via https://krimpendomainedesdames.lions.nl

Open huis EMK-terrein

Zaterdag 13 april organiseert projectteam Stormpolderdijk een open huis op het voormalig EMK terrein. Het open huis begint om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Er is een informatiemarkt en u kunt meedoen met een rondleiding die we op 5 momenten organiseren. U kunt zich op de dag zelf voor een van de rondleidingen bij de ontvangstbalie inschrijven (laatste rondleiding start om 12.30 uur). Registratie is vanwege veiligheidseisen verplicht. Na uw aanmelding ontvangt u een week voorafgaand aan de bijeenkomst nog een bericht met praktische informatie.

Stroomstoring in Ouderkerk

Woensdag rond 14.30 uur kwamen 1.700 woningen in Ouderkerk zonder stroom te zitten. Oorzaak van de stroomstoring was een defecte stroomkabel. De storing is rond 16.15 uur weer verholpen. De oor-zaak bleek overigens niet aan de werkzaamheden te liggen in de wijk Julianastraat/Wilhelminastraat, maar elders. Een aantal wijken van het dorp waren getroffen door de storing.Bij een storing adviseert Stedin altijd zelf even het internet (mobiel) hun actuele storingsoverzicht te raadplegen op www.stedin.net/storing-en-onderhoud.

Niet bouwen in Krimpenerwaard (1/2)

Een groot deel van de Krimpenerwaard wordt vanwege bodemdaling ongeschikt geacht voor toekomstige woningbouw. Dit blijkt uit zogenaamde ‘sturingskaarten’, die dinsdag zijn gepresenteerd door de Ministeries van Infrastructuur & Waterstaat en Binnenlandse Zaken. De Krimpenerwaard kleurt op de kaart paars, met als advies: niet bouwen, tenzij… Dit advies betekent vooral dat het niet mogelijk is om op een standaard manier te bouwen, omdat de risico’s vanwege bodemdaling groot zijn. Dit geldt ook voor de nieuwbouw van bedrijven en de aanleg van bedrijventerreinen.

Niet bouwen in Krimpenerwaard (2/2)

Er is op de sturingskaart bodemdaling bijna geen gebied in Nederland te zien dat zo paars kleurt als de Krimpenerwaard. Het gaat met name om de binnenwaard. Het lijkt voor de gemeente Krimpe-nerwaard, met een grote woningbouwambitie, een nieuwe barrière, nadat eerder al de provincie een streep zette door (grootschalig) bouwen in het buitengebied. Ook voor grote delen van Gouda en Capelle aan den IJssel geldt bovengenoemd advies. Het advies geldt met name dus vanwege bodem-daling in deze regio. Ook overstromingsgevaar wordt als een risico gezien. (HetKontakt)

Ravelstraat Capelle a/d IJssel

De dreiging in en rond de Ravelstraat is sterk afgenomen. Na verschillende explosies bij een woonhuis werd de omgeving aangemerkt als veiligheidsrisicogebied, maar dat is nu opgeheven. Burgemeester Cor Lamers stelde bewoners woensdag op de hoogte met een brief. Hierin schrijft hij “dat er zich gelukkig geen nieuwe incidenten hebben voorgedaan en de risicodreiging sterk is verminderd.”
Er is cameratoezicht geplaatst en de politie en handhaving is actief en zichtbaar aanwezig geweest in de wijk. En dat blijft ook nog zo.

Feuilleton loodgieter Vlaardingen

Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een nieuwe aanslag op het huis van de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen voorkomen. Een 14-jarige jongen uit Leidschendam die rondhing bij het huis aan de Gretha Hofstralaan is opgepakt. Toen de politie de tiener controleerde, bleek hij explosieven bij zich te hebben. Hij zit vast in volledige beperking, wat betekent dat hij met niemand mag praten. Eind vorige week werden in Vlaardingen ook al twee jongens van 15 en 16 betrapt met explosieven. De politie houdt het huis scherp in de gaten na een reeks van aanslagen. (bron:rijnmond.nl)

Doorstart Krimpense Boekenmarkt

De bekende boekenmarkt ten behoeve van goede doelen in Krimpen aan den IJssel in de Fonteinkerk maakt een doorstart.
Jaarlijks trok dit evenement vele bezoekers die graag hun boekencollectie wilden aanvullen tegen betaalbare prijzen.
Een uitgebreide voorraad aan boeken, cd’s, dvd’s en lp’s wordt momenteel gereedgemaakt voor verkoop. De boekenmarkt vindt dit voorjaar plaats op vrijdag 19 april, van 19.00 tot 21.00 uur, en op zaterdag 20 april, van 10.00 tot 15.00 uur. (bron:HetKontakt)

Flierefluitertocht

De Krimpense Fietstourclub TC De Waardrenner houdt op zaterdag 20 april 2024 haar tweede vrije toertocht van dit jaar, de Flierefluitertocht. Vertrekpunt is Brasserie L’Oeuf, Groenedijk 48 te Capelle aan den IJssel. Er zijn vier afstanden, 50, 75, 130 en 175 km. Per afstand vertrekt een voorrijder op de eerste starttijd, 50 km om 09.30 uur, 75 km om 09.00 uur, 125 km om 08.45 en 175 km om 08.30 uur. De twee kortste afstanden zijn volledig gepijld en de langste afstanden via GPX. U kunt zich aanmelden via www.fietssport.nl of bij de startlocatie. Zie: www.tcdewaardrenner.nl


Ronde van Lekkerkerk

Ter ere van de 60e editie van het evenement pakt de Ronde van Lekkerkerk dit jaar groots uit. Waar de wedstrijd traditioneel op Hemelvaartsdag georganiseerd wordt, dit jaar donderdag 9 mei, is er aan de vooravond ditmaal een Wielertheater. Daarin zullen meerdere prominenten aan tafel aanschuiven bij gastheer Jan-Dirk Schouten. Eén heel grote naam is alvast bekend; Marianne Vos, afgelopen weekend nog winnares van de Omloop Het Nieuwsblad, is 8 mei te gast in het Wielertheater én gaat de dag erna van start in de wielerkoers. (bron:regioonline.nl)

Wie komt ons helpen?

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er heel vaak slechts een beperkte (alleen dinsdag en donderdag) of soms zelfs helemaal geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken mail ons dan via info@lokaleomroepkrimpen.nl

Het KK-team

RADIO-UITZENDINGEN LOK (woe/do)

Woensdag
17.00-18.00:Happy Hour
19.00-20.00:Radio 6
20.00-22.00:PopShop
23.00-24.00:De Late Avond

Donderdag
20.00-22.00:Decennium Dick.
23.00-24.00:De Late Avond
00.00-01.00:'k Zal Zijn lof ...'

RADIO-UITZENDINGEN LOK (za/zo) 1

Zaterdag

10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport

RADIO-UITZENDINGEN LOK (za/zo) 2

Zondag

00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Hafabra
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H
Lezing vrouwen in de Islam

Vintage bij de kazen

Verkoop van Vintage, homedecoratie en curiosa.

Kaasboerderij Speksnijder, Tiendweg 28b 2941 ER Lekkerkerk

Openingstijden Vintage winkel
Vrijdag10:00 – 15:30
Zaterdag10:00 – 15:30
Grote kaaswinkel met een keur aan streekproducten en mooie cadeauverpakkingen. Geniet op het terras van koffie, thee of softijs.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Nachtegaalstraat 8, 2922 VL Krimpen a/d IJssel.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.