Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 29 januari 2023

Zondag 29 januari 2023

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 55 21 11. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zondag hebben we te maken met een grijs weerbeeld waarbij er in de loop van de dag soms ook wat motregen kan vallen. De temperatuur loopt op naar ongeveer 6 graden en de zuidwestenwind gaat toenemen naar matig boven land tot vrij krachtig aan zee, windkracht 4 tot 5. Vanavond en vannacht blijft het bewolkt met komende nacht tijdelijk een grotere kans op wat regen. De wind draait naar het westen en neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land tot krachtig aan zee, windkracht 5 tot 6. De temperatuur ligt komende nacht rond de 6 graden.

Baroeg

Baroeg-directeur Leon van Rijnsbergen drukte het optreden van de extreemrechtse black metal band Deströyer 666 erdoor, terwijl het personeel zich er tegen verzet had vanwege de discriminerende teksten van leadzanger KK Warslut. Dat zeggen meerdere bronnen rondom het poppodium tegen Rijnmond. Baroeg-directeur en programmeur Van Rijnsbergen was zowel vrijdag als zaterdag niet bereikbaar voor een reactie op vragen van Rijnmond.

Kerkuil

Even leek het erop dat Vogelklas Karel Schot in Rotterdam-Zuid de kleine kerkuil in moest laten slapen omdat de ontstekingsremmers en vitaminetherapie die ze hem gaven niet aansloegen. Maar nadat een fysiotherapeut zijn scheef gedraaide nekje met laserlichtbundels behandelde en een acupuncturist drie naaldjes in de zenuwbanen op zijn hoofd stak, lijkt de vogel weer op te knappen. De kerkuil belandde eind november in de vogelopvang aan het Afrikaanderplein.

Lachgas

Langs de West-Kinderdijk in Alblasserdam liggen 44 grote tanks lachgas in het gras. Die zijn daar gedumpt. Het zijn metalen tanks met een inhoud van 2 kilo N2O, oftewel lachgas. Uit een zo'n tank kun je tussen de 200 en 250 ballonnetjes met lachgas vullen. In de berm ligt dus voor zo'n 9 duizend ballonnetjes aan lachgas. Na wat overleg wie de tanks weg mag halen - het gaat formeel om een gevaarlijke stof - neemt de politie de tanks uiteindelijk mee. In een aantal tanks zit nog wat gas. Deze flessen zijn ontworpen voor eenmalig gebruik.

Rietteam

Het speciale rietteam van de brandweer Krimpen aan de Lek spoedde zich dinsdagavond laat helemaal naar Aerdenhout. In de Noord-Hollandse plaats was brand ontstaan in de badkamer van een woning. Omdat het om een woning met een rieten dak ging, kwamen er meerdere brandweereenheden ter plaatse, waaronder de twee speciale rietenkapteams uit de regio Hollands Midden. (Bron: HetKontakt)

Ome Cor

De nieuwe film over Ome Cor, van Krimpenaar Peter Verhage, draait drie keer in Theater De Tuyter in Krimpen aan den IJssel voor een uitverkochte zaal. Een belangrijk deel van de opbrengst gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis. De voorstellingen zijn op 9, 11 en 16 februari.
Ome Cor (gespeeld door Martin van Waardenberg) is een oud havenarbeider, die een tikkie gefraudeerd heeft met zijn arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als dit aan het licht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Uitkering foetsie, uit huis gezet.

Erfstukken

Het leek de Australiër Frank Lumanovski een goed idee om de gouden familie-erfstukken van zijn vrouw te verbergen in zijn vriezer, maar toen hij ontdekte dat hij het goud samen met bedorven eten had weggegooid, kreeg hij de schrik van zijn leven. Frank kwam op een vrijdag thuis van vakantie en ontdekte dat al die tijd de deur van zijn vriezer had opengestaan. Het voedsel was bedorven en de inwoner van Dandenong besloot de etenswaren zonder na te denken linea recta in de afvalbak te dumpen. Wat hij even ’vergat’ was dat tussen het afval zijn dierbare familie-erfstukken zaten.

Gekko

Een vrouw uit Manchester wist niet wat ze zag toen ze haar koelkastdeur opende en uit een doosje aardbeien de kop van een gekko zag steken. De kleine baby-hagedis bleek vanuit Egypte meegereisd in een doosje Lidl-aardbeien, schrijft de BBC. Het diertje overleefde de reis van bijna 5000 kilometer en belandde zo opgesloten in de Engelse koelkast. De 29-jarige Nikata Moran kocht het doosje bij de lokale Lidl, niet vermoedend dat ze een tropisch diertje mee naar huis zou nemen.

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team
broere no 22

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.