Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 6 oktober 2022

Donderdag 6 oktober 2022

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdag is er volop zon en blijft het overal droog. De temperatuur loopt op naar ongeveer 17 graden. Wel staat er nog steeds een stevige zuidwestenwind en later waait deze weer matig boven land tot vrij krachtig aan zee, windkracht 4 tot 5. Vanavond en vannacht is er weinig bewolking en blijft het overal droog.
Morgen is er minder zon want dan trekken er ook enkele wolkenvelden over de regio. Tot de avond lijkt het het vrijwel overal droog te blijven. Later in de avond volgt er vanuit het westen een storing met regen.

Populierenlaan

Op het gedeelte van de Populierenlaan tussen de Vijverlaan en de Fresia vinden rioleringswerkzaamheden plaats. Daarom is dit weggedeelte tijdelijk afgesloten. Aanwonenden moeten dus voorlopig omrijden via de Brink of de Olm.

De afsluiting duurt tot de kerstvakantie.

Muziekles vluchtelingenkinderen

Dertien kinderen die met hun familie verblijven op het asielschip dat ligt afgemeerd in de Sliksloothaven in Krimpen aan den IJssel, genoten maandag in De Tuyter van een muziekles. “Deze kinderen hebben al heel wat meegemaakt en muziek is voor hen een goede uitlaatklep”, aldus initiatiefneemster Susanne Stolk. Stolk zit in de raad voor Leefbaar Krimpen. Ze vertelt: “Als raadslid wil ik wat betekenen voor mensen die ‘onzichtbaar’ zijn, die eigenlijk een beetje in de samenleving ‘onder de radar’ blijven.

Vermiste jongen gevonden

Brandweer Schoonhoven heeft dinsdagavond een uit Lopik vermiste jongen vanaf een krib bij de Lek opgepikt en veilig aan wal gezet. De brandweer werd in de vermissingszaak van de 14-jarige jongen uit Lopik gevraagd assistentie te verlenen. De jongen werd gezien op een van de kribben, maar was moeilijk te bereiken. De boot van de brandweer heeft hem opgepikt en naar de jachthaven in Schoonhoven gebracht. Ambulancepersoneel heeft zich daar over de jongen ontfermd. De jongen was na schooltijd niet thuisgekomen, waarna de politie een zoekactie startte.

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team

Rapport Remkes

Het kabinet moet vijf- tot zeshonderd grote vervuilers "beëindigen" en vooralsnog 2030 aanhouden als deadline om de stikstofuitstoot te halveren. Dat schrijft Johan Remkes in zijn langverwachte rapport over de stikstofproblematiek en de toekomstvisie voor de boeren. Met het beëindigen van de uitstoot van de piekbelasters, de vijf- tot zeshonderd grootste vervuilers, wordt slechts 1 procent van de agrarische bedrijven getroffen. De stoppende bedrijven moeten "maximaal en ruimhartig" worden gecompenseerd, schrijft Remkes.

Maximaal drie dagen

Per 1 november 2022 is het niet langer toegestaan aanhangwagens, campers, caravans of andere dergelijke voertuigen langer dan 3 dagen binnen de bebouwde kom te parkeren. Op 16 augustus 2022 heeft het college van b&w een aanwijzingsbesluit genomen. De ingangsdatum hiervan is 1 november 2022. Hiermee geeft het college invulling aan artikel 5:6 in de Algemene plaatselijke verordening (APV). De bebouwde kom is aangewezen als het gebied waar deze regel geldt.

Asfaltwerkzaamheden op N210

Vanwege werkzaamheden is de hoofdrijbaan van de N210 bij Schoonhoven in de periode van 3 tot en met 15 oktober van 20.00 tot 6.00 uur afgesloten voor verkeer. De werkzaamheden vinden ‘s avonds en ‘s nachts plaats, dus overdag blijven de wegdelen gewoon open. Er zijn omleidingsroutes ingesteld. Openbaar vervoer blijft beschikbaar. Arriva zet kleinere bussen in die over het fietspad rijden. Ambulance, brandweer, politie en reddingswerkers kunnen gebruik blijven maken van de weg.

Een beetje minder mag ook wel

VVD Krimpenerwaard vindt het in het kader van de energiebesparing beter om het aanlichten van monumentale gemeentelijke gebouwen te beperken tot bijvoorbeeld 22.30 uur. “Als gemeente hebben we hierin een voorbeeldfunctie”, betoogde Marco Oudshoorn dinsdagavond in de commissievergadering. Het VVD-raadslid had vragen gesteld over het verlichten van monumentale gemeentelijke gebouwen, zoals de Bartholomeuskerk in Schoonhoven, die afgelopen weekend middenin in de nacht nog in het volle licht baadde.

Alarm voor scootmobiel

Dinsdagavond zorgde een verlaten scootmobiel langs de Krimpenerbosweg voor enige verwarring. Hulpdiensten werden gealarmeerd omdat de bestuurder mogelijk in het slootje langs de weg terecht gekomen zou kunnen zijn. Brandweer, ambulance en politie werden ter plaatse gestuurd. Al redelijk snel na aankomst kon er vastgesteld worden dat er geen persoon te water was geraakt. De bestuurder van het elektrische hulpmiddel bleek zich elders te bevinden. Het zou waarschijnlijk om een lege accu gaan, waarna de persoon door iemand anders was opgehaald en meegenomen

Verbouwing klaar.

Het IJsselland Ziekenhuis werd afgelopen vrijdag met een druk op de knop feestelijk ‘heropend’ door de burgemeesters van Capelle, Krimpen, Rotterdam en de pas geïnstalleerde kinderburgemeester van Capelle. In 2021 bestond het ziekenhuis 30 jaar, maar dit jubileum werd gevierd nu ook de renovaties waren afgerond. Er is een nieuw maag-, darm- en levercentrum gekomen, een complete high tech intensive care-afdeling ingericht en alle verpleegafdelingen zijn gerenoveerd. Sinds 2020 is er een gloednieuw OK-complex, een vrouw-kind centrum en heeft de hal een facelift gekregen.

Johannes de Heer avond

Zaterdag 15 oktober is er een avond in ontmoetingscentrum De Tuyter waar u heerlijk mee kunt zingen met liederen uit de bekende bundel van Johannes de Heer.
De avond begint om 20:00 uur en wordt georganiseerd in het kader van het 25-jarig bestaan van de Evangelische Gemeente Krimpen, die iedere zondagochtend in De Tuyter bij elkaar komt. De toegang is gratis, er is een pauze met een gratis kopje koffie of thee. Meer informatie op www.egkrimpen.nl.

Schietpartij in H.I.-Ambacht

Woensdagavond 5 oktober tegen 20.55 uur heeft een schietpartij plaatsgevonden aan de Hoge Kade in Hendrik-Ido-Ambacht. Volgens de politie is een jongen gewond geraakt bij een ruzie waarbij mogelijk is geschoten. Het slachtoffer is behandeld door het ambulancepersoneel maar vervoer naar een ziekenhuis bleek niet nodig. De politie is een onderzoek gestart en heeft de omgeving groots afgezet. Wat er exact heeft plaatsgevonden is volgens de politie nog onduidelijk. De politie is een zoekactie gestart naar de verdachte(n).

Vintage bij de kazen

Verkoop van Vintage, homedecoratie en curiosa:

Kaasboerderij Speksnijder, Tiendweg 28b 2941 ER Lekkerkerk

Openingstijden Vintage winkel
Vrijdag 10:00 – 16:00
Zaterdag 10:00 – 16:00

Grote kaaswinkel met een keur aan streekproducten en mooie cadeauverpakkingen, geniet op het terras van koffie, thee of softijs.

broere no 22

Kinderboekenweek

De jaarlijkse Kinderboekenweek gaat weer van start. Op maandag 5 oktober wordt op scholen gestart met het thema “Gi-Ga-Groen”. De Kinderboekenweek loopt dit jaar van 5 tot en met 16 oktober. Kinderen op de basisschool kunnen zelf kiezen wat voor boek ze willen lezen. Al lezende worden diverse onderwerpen van de natuur aangehaald. Zo is er een boek over een eekhoorn die de wisselende seizoenen ontdekt. Ook zijn er boeken die vertellen hoe een klein zaadje uitgroeit tot een plantje of zelfs een boom.

Elektrisch vegen

De Dordtse afvalverwerker HVC zet de komende jaren flink in op elektrische voertuigen, waaronder veegwagens. Sinds vorig jaar werd al getest met elektrische veegwagens en dat bleek een succes. De CO2-uitstoot is praktisch nul en het geluid is meer dan 50% minder. Voor de mensen die in de binnenstad wonen, is dat heel fijn. Medewerkers van HVC gaven tijdens de test aan liever in de elektrische wagens te werken. Nu zijn er één grote en drie kleine veegmachines in de stad.

Loonstijging versus inflatie

De cao-lonen zijn tussen begin juli en eind september met gemiddeld 3,4% omhooggegaan. Dat is de grootste stijging in ruim 13 jaar. Desondanks bleven de lonen in het derde kwartaal 8,9% achter bij de inflatie van 12,3%. Dat is het grootste verschil sinds statistiekbureau CBS in 1973 is begonnen met meten. Achterblijvers waren onder meer de financiële dienstverlening en de bedrijven die onroerend goed verhuren of verhandelen. Daar bleef de stijging beperkt tot respectievelijk 2% en 1,9%. Er is geen enkele sector waarin de lonen de inflatie van 12,3% bijhouden.
Vintagelangsdebrug

Oekraïense opmars

De opmars van het Oekraïense leger verloopt boven alle verwachting. Na de succesvolle tegenaanval in het oosten worden de Russen nu ook in het zuiden fors teruggedrongen. De vraag is of Oekraïne dit kan volhouden als de strenge winter echt begint. De winter zal veel invloed hebben op het strijdveld. Voor de Russen is er minder tijdsdruk. Zij kunnen zich ingraven om hun standplaatsen te verdedigen en zich tegelijkertijd wapenen tegen de vorst. Het is in het voordeel van de Russen als de strijd stil ligt. Dat geeft hen de tijd om de nieuwe troepen die het naar Oekraïne wil sturen voor te bereiden.

Achttien doden bij schietpartij

Bij een schietpartij in een stadhuis in de Mexicaanse plaats San Miguel Totolapan zijn woensdagmiddag zeker 18 mensen om het leven gekomen. Een van de slachtoffers is de burgemeester. De partij van burgemeester Conrado Mendoza Almeda spreekt van een "laffe moord". Op beelden op sociale media is het zwaarbeschoten gemeentehuis te zien. Volgens de BBC is de criminele bende Los Tequileros verantwoordelijk voor het bloedbad. Kort voor de aanval kondigde de bende Los Tequileros op sociale media zijn terugkeer naar de staat Guerrero aan, waar ook San Miguel Totolapan onderdeel van is.

LOK TV: Open Monumentendag 2022

Zaterdag 10 september vond de 36e editie plaats van Open Monumentendag. Tijdens de radio-uitzending van Kijk op Krimpen brachten verslaggevers Terry Mace Hardyman en Dick de Klerk een bezoek aan een aantal monumenten in onze gemeente.

In deze reportage beelden van: het streekmuseum, de IJsseldijkkerk, het oude groene-kruis gebouw en de loodsen van de werf Johan van Duijvendijk. De reportage kunt u over enkele ogenblikken bekijken via dit tv-kanaal.

Uitrijden mest

Melkveehouders, maar ook andere agrariërs zullen de gevolgen voelen van het verbod op het uitrijden van dierlijke mest. Dat schrijft landbouwminister Piet Adema aan de Tweede Kamer. Vanaf 2026 geldt er een totaalverbod op de zogeheten derogatie, die geleidelijk aan wordt ingevoerd. De melkveehouders worden het hardst getroffen. Door de strengere mestregels zal de druk op de mestmarkt toenemen, waardoor mogelijk ook pluimveehouders en akkerbouwers "nadelige financiële consequenties" gaan ondervinden.

RADIO-UITZENDINGEN LOK (woe/do)

Woensdag
17.00-18.00: Happy Hour
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond

Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'

RADIO-UITZENDINGEN LOK (za/zo)

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Hafabra
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.