Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 5 juni 2023

Maandag 5 juni 2023

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 55 21 11. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Maandag is er opnieuw veel zon en blijft het overal droog. De temperaturen zijn vergelijkbaar met vandaag met 18 tot 22 graden. De wind waait daarbij matig uit het noorden tot noordoosten.

VOORUITZICHTEN

De komende dagen is er veel zon en blijft het overal droog. De temperaturen gaan geleidelijk in de lift tot een zomerse 25 graden op vrijdag.

Aanrijding

Bij een aanrijding op de Capelseweg in Capelle aan den IJssel is zondagmiddag een ambulance betrokken geweest. De ambulance was met 'toeters en bellen' onderweg naar een spoedmelding toen door onbekende oorzaak meerdere auto's vol in de remmen gingen. Het gevolg was een kop-staartbotsing waarbij ook de ambulance was betrokken. De bestuurder van één van de auto's is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Kijk op het Lentefeest

Afgelopen zaterdag was het lentefeest bij Kinderboerderij Klein Boveneind. Er was van alles en nog wat te koop en te doen: Potjes beschilderen, een springkussen en een stormbaan. Maar ook konden we zien dat er schapen werden geschoren en was er van alles en nog wat te koop. Om het feest compleet te maken werd de Foodtruck van de Kinderboerderij officieel geopend. De foodtruck is geschonken door de Vriendenstichting van Klein Boveneind. Vanuit de foodtruck zullen voortaan op meerdere dagen in de week koffie, thee, limonade, tosti's en ander lekkers worden verkocht.
foto foodtruck01
foto foodtruck02
foto foodtruck03
foto foodtruck04
foto foodtruck05

Kijk op het Lentefeest op de radio

Het radioprogramma Kijk op Krimpen kwam afgelopen zaterdag rechtstreeks vanaf het erf van de kinderboerderij. Deze sfeervolle radio-uitzending is maandagmorgen 5 juni in de herhaling te beluisteren via de Lokale Omroep krimpen tussen 10.00 en 12.00 uur.

Hierna volgen nog een aantal sfeervolle foto's van het Lentefeest. Deze beelden zijn gemaakt door Jan Dekker. Later deze week volgt er ook nog een videoreportage van deze gezellige dag op de kinderboerderij.
foto 2023-06-03 Lentefeest1
foto 2023-06-03 Lentefeest2
foto 2023-06-03 Lentefeest3
foto 2023-06-03 Lentefeest4
foto 2023-06-03 Lentefeest5
foto 2023-06-03 Lentefeest6

Vuurwapen

Aan de Kappeijne van de Copelloweg in Dordrecht is zaterdagavond een 23-jarige man aangehouden nadat hij zijn buren bedreigde met een mogelijk vuurwapen. Dit gebeurde na een burenruzie. De politie kwam eraan te pas en zette een speciale techniek in om de mogelijk vuurwapengevaarlijke man te benaderen. Volgens een woordvoerder liet de man zich zonder weerstand aanhouden. Het vuurwapen bleek een neppistool te zijn.

Brand

Bij een brand op het dak van een hotel aan de Wilhelminakade in Rotterdam zijn tientallen hotelgasten uit hun kamers gehaald en opgevangen in het restaurant van het hotel. Het vuur brak uit in de nacht van zaterdag op zondag. De brand ontstond op het dak in een plantenbak en is vervolgens overgeslagen naar een hotelkamer. In die kamer is de sprinkler-brandblusinstallatie aangegaan. In dat geval gaat meteen in het hele gebouw het brandalarm af en worden alle kamers ontruimd.

Hospice

Als alles meezit heeft de Krimpenerwaard medio 2024 de beschikking over een eigen hospice. De locatie is inmiddels gevonden in Bergambacht. De kans dat Hospice Krimpenerwaard er gaat komen, wordt steeds groter. De grond is er al, de financiering is goed op gang gekomen en de samenwerking met de gemeente is constructief. Nu de nadere invulling nog. “We zijn optimistisch gestemd en hopen dit jaar serieuze stappen te kunnen zetten om het project definitief van de grond te tillen, zodat het gebouw er in 2024 staat”, zegt Jan Dekker, voorzitter van Stichting Hospice Krimpenerwaard. (Bron: HetKontakt)

Truckrun

De kleurrijke karavaan die ‘Truckrun’ heet, trekt op zaterdag 10 juni weer door de Krimpenerwaard. “Gelukkig wel!” 130 vrachtwagens, 180 mensen met een verstandelijke beperking en zo’n zeventig vrijwilligers verheugen zich al weken op het feestelijke spektakel. “De vierde alweer onder auspiciën van Stichting Truckrun Krimpenerwaard”, vertelt Johan Goudriaan namens de organisatie. “We gaan er weer een geweldige dag van maken met z’n allen.” (Bron: HetKontakt)

Slapen

Een bizar en opmerkelijk verhaal uit de hoofdstad, een man die vredig op straat lag te slapen werd ruw gewekt toen de matrassen waarop hij lag werd opgetild door de knijper van de vuilniswagen. De schone slaper had zijn rust gezocht tussen twee opgestapelde matrassen in de Van Hilligaertstraat in de Pijp, waardoor de medewerkers van de stadsreiniging hem over het hoofd zagen. Dit resulteerde in een korte, schokkende rit in de grijparm van de vuilniswagen.

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team

Vintage bij de kazen

Verkoop van Vintage, homedecoratie en curiosa.

Kaasboerderij Speksnijder, Tiendweg 28b 2941 ER Lekkerkerk

Openingstijden Vintage winkel
Vrijdag10:00 – 15:30
Zaterdag10:00 – 15:30
Grote kaaswinkel met een keur aan streekproducten en mooie cadeauverpakkingen. Geniet op het terras van koffie, thee of softijs.

Bijbel is ongeschikt

Is de Bijbel wel geschikte leesstof voor kinderen? Het antwoord op die vraag is nee, volgens een commissie in de Amerikaanse staat Utah. Een ouder had aangedrongen op het verbod, nadat eerder een hele reeks boeken op scholen werd verboden. In de Verenigde Staten woedt een hevige discussie over het verbieden van allerlei boeken. Verschillende staten hebben wetten aangenomen waarmee ouders kunnen zorgen dat boeken uit de schoolbieb worden gehaald.
2023-06-05 - Prokkelfestival

Prokkel festival

KrimpenWijzer, Pameijer en Eetcafé de Crimpenaar organiseren op woensdagmiddag 7 juni tussen 14.00 en 17.00 uur een heus Prokkelfestival. Voor iedereen - jong en oud, met of zonder beperking- zijn er leuke activiteiten om met elkaar te doen. Zoals schminken, oldtimer rit maken, springkussen, live muziekoptredens, dansworkshops, een blindenparcour, een kleurwedstrijd en nog veel meer! Deelname is kosteloos. Het festival wordt gehouden rondom eetcafé de Crimpenaar.

Nacht van gebed

Vrijdagavond 9 juni van 22.00 uur, tot zaterdagochtend 10 juni 06.00 uur, is iedereen welkom in de Rehobothkerk om mee te bidden in de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk, landelijk georganiseerd door Open Doors.
Bidden voor zusters en broeders in landen waar zij niet vrij hun geloof kunnen uiten en er zelfs gevaar door lopen, worden verjaagd, worden vervolgd, opgesloten, vernederd of hun leven niet zeker zijn.
Kom ook en bid met ons mee. Het adres van de Rehobothkerk is Landerijen 1 in Krimpen aan den IJssel.

Midzomeravondconcert

Voor de vierde keer organiseren Muziekvereniging Concordia en Stichting IJsseldijkkerkconcerten een zomeravondconcert in de tuin van de IJsseldijkkerk. Spelers van drie orkesten uit Schoonhoven, Bergambacht en Krimpen aan den IJssel vormen dit keer één groot orkest. Bariton Henk Neven zal met Concordia op teksten van Jacques Brel, delen uit het werk Quatre Chansons zingen in een arrangement van Rob Goorhuis. De muzikale leiding is in handen van dirigent Mark van Mil. Het concert is gratis toegankelijk en vangt om 20:30 u aan. U hoeft zich er niet voor aan te melden.

RADIO-UITZENDINGEN LOK (ma/di)

Maandag
10.00 - 12.00: Kijk op Krimpen (herhaling)
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
18.00 - 19.00: Heerlijk Hollands
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK (woe/do)

Woensdag
17.00-18.00: Happy Hour
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond

Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de website.