Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 17 juni 2021

Donderdag 17 juni

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdagochtend zijn er wolkenvelden en later valt er lokaal een enkele (onweers)bui. In de middag gaat de zon weer flink schijnen. Afhankelijk van de hoeveelheid bewolking loopt de temperatuur op naar 26 tot lokaal 31 graden. Er staat een zwakke zuidenwind. Later draait de wind naar het westen en koelt het iets af. Vanavond neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. Vannacht vallen er een aantal stevige regen- en onweerbuien. Lokaal komen er zware windstoten voor en valt er veel regen in korte tijd. Het koelt af naar een graad of 19.

Academy Dordrecht

Met de komst van de Academy staat Dordrecht weer op de kaart als studentenstad. Honderden hbo-studenten starten na de zomer aan hun tweejarige opleiding in de logistiek, zorg of techniek. Het bedrijfsleven is er blij mee. "We hopen dat we onze talenten straks in de Drechtsteden kunnen houden." Het Leerpark, twee grasvelden op nauwelijks honderd meter van elkaar. Op de één komt straks de Dordrecht Academy. Op de ander een prefab-appartementencomplex voor studenten en mensen met een kleine beurs.

Serval 1/2

De serval, een wilde katachtige, die vorige week zondag uit een appartement in Capelle aan den IJssel ontsnapte, is weg. Het beest is samen met zijn soortgenoot naar een ander baasje gebracht, zegt de eigenaar tegen de politie. Buurtbewoners schrokken zich vorige week zondag rot toen ze 'een katachtig beest op de galerij zagen lopen, dat zou lijken op een wild dier'. Ze schakelden de politie in. Agenten controleerden de woning woensdagavond opnieuw, omdat duidelijk was dat beide servals nu weg zijn. De politie weet alleen niet waarheen.

Serval 2/2

Zowel bij de aankoop als bij de verkoop van een serval komt administratie en een vergunning kijken. De politie geeft de eigenaar in Capelle aan den IJssel zeven dagen de tijd om dit op orde te brengen. Daarna controleert de politie opnieuw of de oorspronkelijke eigenaar een vergunning heeft en hoe het gesteld is met het dierenwelzijn van de twee servals in het appartement. Het houden van servals is alleen toegestaan als ze in Nederland zijn gefokt in gevangenschap. Ook is er minimaal vijftig vierkante meter per serval nodig en moeten ze een kooi hebben waaruit ze niet kunnen ontsnappen.
broere no 22

Corona in de regio

Het RIVM meldt woensdag 117 nieuwe coronabesmettingen in de regio. Het zevendaagse gemiddelde komt daarmee op 140 besmettingen, dat is het laagste gemiddelde in de regio van het jaar. Daarnaast zijn er voor de vijfde dag op rij geen regiogenoten overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Wel zijn er 3 personen opgenomen in het ziekenhuis. Dinsdag meldde het RIVM 125 nieuwe besmettingen in de regio. Maandag waren dat er 83. Zondag ging het om 114 nieuwe besmettingen.

Man neergeschoten

In Capelle aan den IJssel is in de nacht van woensdag op donderdag een man neergeschoten. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie kreeg rond 02:10 een melding dat een man mishandeld zou zijn aan de Wiekslag. Daar troffen agenten een 35-jarige man aan met een schotwond. Wat er precies gebeurd is, is nog niet bekend. Er is nog niemand aangehouden. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Rechtszaak

De Belgische architecten Robbrecht & Daem beginnen een rechtszaak tegen Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Ze zijn het er niet meer eens dat de glazen zijvleugel van het museum, die zij hebben ontworpen en die in 2003 is aangebouwd, wordt gesloopt. Het museum heeft volgens hen niet eens gekeken naar een andere oplossing, waarbij het gebouw van Robbrecht & Daem wél behouden kan blijven. Museum Boijmans van Beuningen moet grondig gerenoveerd worden en is om die reden tot 2026 dicht.

Verkoeling priklocatie

De temperatuur in de GGD-priklocatie te Bergambacht liep woensdagochtend door het warme weer flink op. Daarom werd besloten de hulp in te roepen van de brandweer in Bergambacht. Die kwamen met een ladderwagen in actie om het dak van De Waard te koelen met water. Dat moet binnen in het zalencentrum verkoelend werken voor degenen die zich laten vaccineren en natuurlijk de GGD-medewerkers.

Midzomernachtsdroom

Het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek en het Jeugdtheaterhuis slaan de handen ineen voor de productie van een groot theaterstuk waar iedereen in de Krimpenerwaard aan mee kan doen. Onder de (werk)titel ‘Shakespeare in de Loet’ is het de bedoeling om in het Loetbos een bewerking van Shakespeare’s komedie Midzomernachtsdroom op te voeren. Het stuk beschrijft de avonturen van vier jonge geliefden, en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan.

Wat gebeurde er op 17 juni

Op 17 juni 1885 arriveert het Vrijheidsbeeld in de haven van New York. Het beeld is een geschenk van Frankrijk aan Amerika, ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en als teken van vriendschap. Het door de Franse beeldhouwer Frederic Bartholdi ontworpen beeld is inclusief sokkel 93 meter hoog. Exclusief sokkel is het 46 meter hoog. Naar verluidt stond de moeder van de beeldhouwer, Marie Bartholdi, model voor het Statue of Liberty. Het beeld is bevestigd aan een geraamte dat ontworpen in door Gustave Eiffel, de Franse constructeur die eerder ook de Eiffeltoren bouwde.

Geen KabelKrant op za en zo

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er voorlopig een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 1/3

Krimpense patiënten bellen momenteel veel met de huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel met vragen over het vaccineren en de vaccinatielocatie De Ark.
Helaas kunnen de praktijken zelf nog geen vaccinaties bestellen en weten ze ook nog niet wanneer zij in De Ark gaan vaccineren. Zodra de huisartsen starten met vaccineren van uw doelgroep ontvangt u een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 2/3

De GGD heeft de vaccinatielocatie De Ark nog niet in gebruik genomen. Het is onbekend wanneer de GGD dit gaat doen.
Daarom adviseren alle Krimpense huisartsen dringend om bij uitnodiging voor vaccinatie door de GGD een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. Hiermee bent u eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 3/3

Wacht dus niet totdat De Ark opengaat.
Voor vervoersproblemen biedt de GGD diverse oplossingen. Deze vindt u op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ikbij-de- priklocatie

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.

Maatregelen Gezondheidscentrum 2/3

3: Indien u een afspraak heeft, dan komt u ALLEEN.
4: Indien begeleiding van een patiënt noodzakelijk is (denk aan uw kind, een zorgbehoeftige oudere of iemand die de Nederlandse taal niet goed beheerst), dan mag er ÉÉN begeleider/ begeleidster meekomen naar het spreekuur.
5: Reinigt u bij binnenkomst van het Gezondheidscentrum uw handen bij de daarvoor ter beschikking gestelde handalcohol dispenser.
6: Wij geven GEEN handen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 3/3

7: Raak zo min als mogelijk meubilair, leuningen, deurkrukken en knoppen aan.
8: Indien u gebruik maakt van de lift, dan graag ALLEEN of maximaal met 2 personen tegelijkertijd. Denkt u aan de 1,5 meter-regel.
9: Houdt afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte en wees geduldig.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.