Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2019

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

De zon schijnt vrijdag nu en dan en in het noorden kan het eerst nog mistig zijn. Er valt lokaal ook al een (stevige) regen- of onweersbui. Geleidelijk nemen de buien toe, vooral in het binnenland. Er is kans op onweer, windstoten en lokaal veel water. Het wordt 19 tot 23 graden, bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. In het westen wordt het vrijdagmiddag al droog, in de avond overal. Zaterdag wisselen wolken en zon elkaar, ook kan er nog een enkele bui vallen. Het wordt 18 tot 21 graden.

Geen treinen tussen Rotterdam en Gouda

Tussen de stations Rotterdam Centraal en Gouda rijden vrijdagochtend geen treinen. Een stroomstoring is de boosdoener, laat de NS weten. Volgens ProRail is de stroomstoring veroorzaakt door blikseminslag.
Op het traject rijden normaliter sprinters en intercity's. Die zijn beide gestremd. Als gevolg hiervan rijden er ook minder treinen tussen Rotterdam en Utrecht. De verwachting is dat de storing tot ongeveer 09:30 uur duurt. Reizigers kunnen omreizen via Den Haag.

Z-H. Landschap: Nee tegen oeververbinding

Stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) ziet niets in het plan voor een oeververbinding tussen Ridderkerk en de Krimpenerwaard. Volgens de milieuclub is de brug of tunnel een bedreiging voor de aanwezige natuur en erfgoed.
Eerder dit jaar werd duidelijk dat er een nieuwe, derde oeververbinding gaat komen ten oosten van Rotterdam. Er liggen twee scenario's op tafel: een verbinding bij De Esch en een verbinding bij Ridderkerk. Het besluit over de oeververbinding zou deze maand moeten vallen.