Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. Het kustgebied kan de hele dag gevoelig blijven voor lage bewolking. Het wordt 21 graden aan zee en 25 graden in het oosten van de regio. De noordwestenwind neemt toe tot matig. in de avond en nacht komt lage bewolking vanaf de Noordzee onze regio binnen en koelt het af naar 13 graden. Vrijdag begint de dag met lage bewolking. In de loop van de ochtend lost de bewolking op en wordt het zonnig met in het oosten van de regio nog een paar stapelwolken.

Afscheid van wethouders 1/2

Op dinsdag 10 juli hebben Jaap Blankenberg, Marco Oosterwijk en Arnold de Leeuw in een buitengewone raadsvergadering afscheid genomen als wethouder van Krimpen aan den IJssel. Tijdens deze raadsvergadering heeft burgemeester Martijn Vroom bij Jaap Blankenberg de versierselen opgespeld die horen bij het Ereburgerschap van Krimpen aan den IJssel. Ook heeft burgemeester Martijn Vroom zijn blijk van waardering geuit voor de werkzaamheden die Marco Oosterwijk en Arnold de Leeuw de afgelopen vier jaar hebben verzet als wethouder.

Afscheid van wethouders 2/2

Aan de heer J.H. Blankenberg is door de gemeenteraad het Ereburgerschap van de gemeente Krimpen aan den IJssel toegekend. Hij krijgt deze hoogste gemeentelijke onderscheiding omdat hij zich in zijn functie van wethouder gedurende van ruim 13 jaar (2005-2018) voor de gemeenschap van Krimpen aan den IJssel op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt. Ook heeft hij zich langere tijd ingezet als raadslid. Gedurende al die jaren heeft de gemeente in hem een zeer bekwaam en toegewijd bestuurder gehad. (zie foto)

Medicijn in basispakket

Minister Bruins voor Medische Zorg heeft een akkoord bereikt met fabrikant Biogen over de prijs van een medicijn tegen de spierziekte SMA. Spinraza komt per 1 augustus in het basispakket voor ongeveer tachtig jonge kinderen. Voor kinderen met SMA tot 9,5 jaar en baby's met de genetische afwijking is het middel bewezen effectief. De werking bij patiënten boven die leeftijd is nog niet voldoende aangetoond en daarom krijgen zij het middel niet vergoed. Door de erfelijke ziekte worden de spieren steeds zwakker en dunner.

oostvaardersplassen

Er moeten waarschijnlijk honderden herten in de Oostvaardersplassen worden afgeschoten. Dat is het gevolg van een besluit van de Provinciale Staten van Flevoland. Die stemden in grote meerderheid in met het verminderen van het aantal grote grazers in het gebied. Een commissie adviseerde in april al het aantal grazers terug te brengen naar 1100 aan het begin van de winter. In april waren er nog 2200. Voor al die dieren is 's winters niet genoeg eten. De boventallige konikpaarden kunnen nog worden gevangen en verhuisd.

Onbekende jogger

In Berlijn ligt al vier maanden een man in coma, nadat hij tijdens het joggen was gestruikeld en gevallen. Al die tijd heeft niemand de onbekende jogger gezocht. De Berlijnse politie heeft geen enkele aanwijzing en staat voor een raadsel. Grijs haar, borstelige wenkbrauwen, een sportief lichaam voor een senior tussen de 60 en 70 jaar oud. Hij wordt verzorgd in het universiteitsziekenhuis Charité in de Duitse hoofdstad en is op een tweepersoonskamer gelegd op de intensive care, zodat de mysterieuze patiënt minder eenzaam is.

Origami als fooi

De Japanner Yuki Tatsumi heeft doorheen de jaren een prachtige verzameling van origami-kunstwerkjes samengesteld. Al zijn 15.000 stukken zijn opgeplooide serviettes die klanten achterlieten in het restaurant waar hij werkt als een ober. Zijn verzameling wordt later dit jaar tentoongesteld in Parijs en Zuid-Korea. Het is vriendelijk om op restaurant een fooi achter te laten, maar sommige klanten gaan verder. In Japan is het niet ongewoonlijk dat mensen tijdens een maaltijd snel een stukje origami in elkaar knutselen en dat nadien achterlaten op tafel.

Boer in de put

Een boer uit Boxtel heeft een boete van tweeduizend euro gekregen omdat hij zijn aardappelen beregende met water uit een brandweerput. De put is eigendom van de gemeente en bedoeld voor de brandweer, zodat er in het geval van brand genoeg bluswater is. De boer liep tegen de lamp nadat het waterschap een tip had gekregen. "Zo'n melding hadden we nog nooit gehad", zegt een woordvoerder van het waterschap tegen Omroep Brabant. De man krijgt niet alleen een boete, mogelijk wordt hij ook gekort op zijn subsidie.

Speciale radiouitzending

Vandaag, donderdagaavond, is er bij de Lokale Omroep Krimpen een speciale uitzending. Tussen 19.00 en 20.30 uur is de uitzending gemaakt door leelingen met hun schoolmeester en LOK-medewerker Dick de Klerk. Het schooljaar wordt afgerond met een gezellige meesterdag. Ze maken hun eigen radio-opnamen en draaien hun eigen muziekkeuze. Daarnaast blikken de kinderen terug op het afgelopen schooljaar.
Dit alles wordt gedaan door de superkids van groep 5G van basisschool Het Kompas met hun meester.

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Data: dinsdag 17, 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.