Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2014

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Michelle wint Wiskunde Olympiade

Michelle Sweering uit Krimpen aan den IJssel heeft in Zuid-Afrika de gouden medaille behaald op de Internationale Wiskunde Olympiade. Daardoor mag het 17-jarige meisje zich het allerbeste wiskundemeisje ter wereld noemen. De Wiskunde Olympiade werd gehouden in Kaapstad. Op twee wedstrijddagen kregen de deelnemers drie opgaven voor hun kiezen, waar ze vier en een half uur aan konden werken. Michelle was één van de vijftien deelnemers die de aller moeilijkste opgave wist op te lossen. De 17-jarige zit in 6 VWO van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam.

Oranje landt op Rotterdam Airport

Het Nederlandse voetbalteam landt zondagmiddag om half vijf op Rotterdam The Hague Airport. Dit heeft de KNVB vrijdagavond bekend gemaakt. De selectie keert terug uit Brazilië. Daar speelt Oranje zaterdag de troostfinale tegen het gastland, om de derde plaats van het WK 2014. Het team reist na aankomst op het vliegveld naar Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, waar staf en spelers afscheid van elkaar nemen.
TV Rijnmond zendt de aankomst zondagmiddag live uit.

Schip op Unesco-lijst kansloos

Het idee van de VVD om het cruiseschip SS Rotterdam op de werelderfgoedlijst van de Unesco te krijgen, lijkt kansloos. Aldus Thieu Knibbeler, hoofd van het bureau monumenten en cultuurhistorie bij de gemeente Rotterdam. Volgens Knibbelaar accepteert Unesco alleen monumenten met een universele en uitzonderlijke waarde. Daar zou bij de SS Rotterdam geen sprake van zijn. het bureau monumenten en cultuurhistorie bereidde de afgelopen jaren de nominatie van de Van Nellefabriek voor. Die werd eind juni op de erfgoedlijst van Unesco gezet.

Van der G. wil af van voorwaarden

Je moet maar lef hebben! De enkelband en het gebiedsverbod die Volkert van der G. heeft opgelegd gekregen bij zijn voorwaardelijke vrijlating zijn volgens de Apeldoorner en zijn advocaat in strijd met artikel 7 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens, het legaliteitsbeginsel. Van der G. heeft daartoe aanstaande maandag een kort geding voor de Haagse rechtbank aangespannen. Volgens Van der G. zijn de maatregelen niet nodig, omdat hij zich tijdens zijn gevangenschap goed heeft gedragen.

VS-leger betaalt R'dam miljoenen

Rotterdam krijgt 2,5 miljoen euro van het Amerikaanse leger, omdat het legerdistributiecentrum van de VS niet in de Van Ghentkazerne komt. De gemeente en de Amerikanen maakten in 2011 de afspraak dat het centrum naar Rotterdam zou komen. De stad begon daarop met voorbereidingen, maar een jaar later besloot de VS het centrum naar Duitsland te verhuizen. Omdat Rotterdam al kosten had gemaakt en inkomsten misloopt, diende het een schadeclaim in bij het Amerikaanse leger, dat nu toegezegd heeft te betalen.

Möllenkamp betrokken bij chantage

De Telegraaf meldt, dat Hubert Möllenkamp, de van fraude verdachte ex-topman van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale, vanuit Spanje betrokken is bij de chantage van één van zijn medeverdachten, Henk Oudt. Heimelijk opgenomen gesprekken tussen Oudt en Möllenkamp zijn gebruikt om de voormalige zakenpartner van de Rochedale-baas af te persen.
Möllenkamp zou zich afgelopen decennium door ten minste drie zakenrelaties van Rochdale voor miljoenen euro's hebben laten omkopen.

Herdenking Kris en Lisanne

De families van de in Panama omgekomen Lisanne Froon en Kris Kremers houden komende vrijdag een grote herinneringsbijeenkomst. In de Amersfoortse Sint Joriskerk zal 's avonds worden stilgestaan bij het leven van de vriendinnen. De avond is gericht op het nalaten van mooie herinneringen aan de jonge vrouwen. Zo zal de lievelingsmuziek van de vriendinnen ten gehore worden gebracht. Dierbare momenten zullen worden gedeeld met bezoekers. Burgemeester Bolsius zal namens de ouders spreken.

Vakantiedrukte op Europese wegen

Vakantiegangers op weg naar het zuiden zijn op tal van Europese wegen in de file beland. Volgens de ANWB is het vooral op de Franse snelwegen naar de Middellandse Zee erg druk. Op de A9 bij het Franse Agde werd de vertraging alleen maar groter door een ongeluk. Er ontstond 26 kilometer file doordat de weg deels dicht moest. In Zwitserland is er vooral vertraging bij de Gotthardtunnel.
De ANWB waarschuwde al voor extra drukte op de Europese wegen. In grote delen van Europa zijn namelijk dit weekend de schoolvakanties begonnen.

Dikke Britten onder het mes

Dikke Britten moeten massaal aan de maagbanden en maagverkleiningen. Het nationaal instituut voor de gezondheidszorg wil dat iedereen die te dik is en diabetis type 2 heeft voor maagoperaties in aanmerking komt. Volgens statistieken zouden daardoor 900.000 Britten in aanmerking komen voor een gratis operatie. Ruim drie miljoen Britten hebben diabetis, dagelijks worden zevenhonderd nieuwe gevallen geconstateerd. De helft van hen is veel te dik: een overschot van vet maakt het voor het lichaam moeilijker om insuline aan te maken.

Belgische jongeren tegen splitsing

Jonge Belgen zien niets in een mogelijke splitsing van België, ook de meerderheid van de Vlaamse jongeren niet. Sterker nog, ze willen dat op landelijk niveau de bevoegdheden worden versterkt. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1900 Belgen tussen de 25 en 35 jaar. Driekwart van de ondervraagden geeft aan geen scheiding van Vlaanderen en Wallonië te willen. Van de Nederlandstalige jongeren kiest een derde wel voor splitsing, van de Franstalige jongeren is dat net 15 procent.

Montmartre in het Loetbos

Stel je voor: Montmartre in het Loetbos. Er wordt geschilderd, er wordt nature-art gemaakt en er treden vertellers en muzikanten op. Er zijn spontane exposities of geniet van de creativiteit om je heen. Dat is zo’n mooi beeld dat de Krimpener Kunstwaard dit gaat realiseren op za. 19 juli. Iedereen is van harte welkom in deze creatieve werkplaats. Breng je schilderspullen mee en laat je inspireren door de omgeving of kom gewoon even langs. Op 19 juli vanaf 13 tot ongeveer 17u. op Loetweg 6, Lekkerkerk (Loetbos, nabij de kanoverhuur)